رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

ارسال های توصیه شده

  • ادمین

ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت و پرخاشگری کودکان 2020

74275115_-min-1.jpg.a513d5737e342174760ab2faf6ce4694.jpg

از دیرباز تعادل بین ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت در ذهن مردم پاردوکس بوده است. پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مغز گلدشمید و دانشگاه کالیفرنیای ایالات متحده امریکا در پژوهشی مروری به بررسی تاثیرات رابطه بین ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت و پرخاشگری کودکان و همچنین، کنترل هیجان و کاهش رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان و نوجوانان پرداختند.

ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت

ورزش های رزمی از دیرباز به عنوان روش هایی هم برای دفاع و هم برای حمله محسوب می شده اند. اما امروزه، ورزش های رزمی، به غیر از نیروهای مسلح، هدفشان به عنوان هنرهای رزمی مطرح شده است. به این معنا که ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت مطرح بوده و فرد به سمت و سوی اتحاد جسم و روح برای کاهش تنش های خود برود.

رابطه ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت رابطه ساده ای نیست. در عین حال که ورزش های رزمی در ظاهر خود خشن هستند، اما تمامی مربیان ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت را هم راستای یکدیگر می دانند. یک مربی ورزش های رزمی خوب، همیشه به شاگردان خود کظم غیظ، کنترل و مدیریت خشم را می آموزد.

بسیاری از مربیان در آموزش ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت، اصل عدم درگیری را برای شاگردان خود مطرح می نمایند. امروزه بسیاری از این مربیان در راستای این امر از آموزش مهارت های مراقبه ای، خودپایی و کنترل خشم استفاده می کنند. در این زمینه ورزش های رزمی ژاپنی به ویژه آیکیدو سرآمد هستند.

مربیان آیکیدو برای حفظ تعادل بین ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت در خلال تمرینات روزانه خود، مراقبه را نیز برای شاگردان خود آموزش می دهند. رشته های ورزشی ژاپنی دیگر همچون ای آی دو، جودو، و جیوجیتسو نیز برای رسیدن به درجات بالا نیازمند مراقبه روزانه و دایم هستند.

در بین رشته های رزمی چینی، برای ایجاد تعادل بین ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت، در سبک های قدیم از آموزش چی گونگ استفاده می شود. متاسفانه امروزه در باشگاه های ورزش های رزمی چینی به ندرت آموزش های ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت مشاهده می شود.

روش پژوهش ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت کودکان

  • در این پژوهش فراتحلیلی از الگوی PRISMA برای اجرای تحقیق در مورد ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت کودکان استفاده شد.
  • دراین فرا تحلیل ورزش های رزمی و کاهش خشونت کودکان و نوجوانان، تعداد ۱۲ پژوهش مشمول ضوابط ورود شدند.
  • سپس، در حوزه برون‌ریزی رفتارهای مشکل‌ساز (خشم، پرخاشگری، خشونت) تاثیر ورزش های رزمی و کاهش خشونت بر افراد ۶ تا ۱۸ ساله تحلیل صورت گرفت.

یافته های پژوهش ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت:

  1. انجام ورزش های رزمی منجر به کاهش رفتارهای برون ریزی نامناسب می شود.
  2. ورزش های رزمی کمک شایانی به کوکان و نوجوانان می کنند تا پرخاشگری خود را مدیریت نموده و بجای برون‌ریزی در محیط‌ های اجتماعی، آن را صرفاً در باشگاه، تمرینات، و مسابقات بصورت کنترل شده ابراز نمایند.
  3. پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه ورزش‌های رزمی محدود بوده و لازم است ارزیابی‌های مستمر و پایش های روانی-اجتماعی چند جانبه بطور مداوم توسط فدراسیون‌ها و هیات‌های رزمی صورت گیرد تا تاثیر دقیق ورزش‌های رزمی بر مهارگری و مدیریت خشم و پرخاشگری در افراد (بویژه کودکان و نوجوانان) مشخص شود.

راهبرد کارکردی پژوهش ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت کودکان:

  • کاربرد دفاع شخصی در ورزش‌های رزمی و کاهش خشونت کودکان امری اثبات شده در پژوهش های متعدد روانشناسی ورزشی است.
  • وینگ‌چون و آیکیدو دو رشته از ورزش‌ های رزمی هستند که مبنای آنها دفاع شخصی بوده و تاکید ویژه‌ ای بر کنترل خشم در افراد دارند.
  • بر اساس این یافته‌ها، می‌ توان با آموزش فراگیر ورزش‌های رزمی دفاع شخصی در سطح محیط‌ های آموزشی کودکان و نوجوانان، بویژه ادغام این فعالیت‌ها در برنامه‌های تحصیلی رسمی، به شکل موفقی در کنار استعدادیابی ورزشی درست، به کاهش خشم و خشونت در جامعه پرداخت.

منبع: وب سایت انستیتو رزا مایند IPBSES

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]