رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

ارسال های توصیه شده

  • ادمین

استانداردسازی نوروفیدبک و روش‌های اجرای نوروتراپی

197082881_-min.jpg.9fe91a8b020441bebbc87b0ce487c52c.jpg

پژوهشگران دانشگاه کاردیف انگستان در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، پروتکلی برای استانداردسازی نوروفیدبک و روش‌های اجرای نوروتراپی را ارائه و آزمون نمودند.

نوروتراپی و نوروفیدبک در روان درمانی

منظور از نوروتراپی یکی از روش‌های درمانی  عصبی-زیستی (نوروفیزیولوژیک) است. نوروتراپی ها مبتنی بر تکنیک‌های اصلاح عملکرد مغز می باشند. انواع مختلف نوروتراپی شامل نوروفیدبک، TMS، بیوفیدبک، tDCS و سایر شیوه های تحریک‌های الکتریکی جمجه‌ای هستند.

به بیان ساده تر می توان گفت که نوروتراپی نوعی روان درمانی است که در آن با شناسایی موضع های خاصی از قشر مغز و نصب الکترود در بخش‌های خاصی از جمجمه، با تغییراتی که در الگوی امواج مغزی ایجاد می شود می توان امید داشت بهبود یا حداقل کاهش نسبی اختلال هدف مشاهده شود. از مهمترین امور در مباحث نوروتراپی استانداردسازی نوروفیدبک، بیوفیدبک، tDCS، TMS و سایر روش ها است تا بتوان نتایح بهتری در درمان بدست آورد.

همچنین، لازم است بدانیم نوروتراپی برای هر فرد و هر اختلالی مناسب نیست!

روش پژوهش استانداردسازی نوروفیدبک

این پروتکل شامل ۲۱ پرسش در ۸ گام برای همسان سازی شیوه های اجرای نوروفیدبک است. گام‌ها شامل مواد/ابزار، فرآیندها، آموزش و کنترل، چگونگی، محل، زمان و نحوه اجرا، تغییرات و شخصی‌سازی، و وفاداری به پروتکل‌ها هستند. پروتکل استاندارد برای ۱۹ تیم پژوهشی و ۱۰ مرکز تحقیقاتی/درمانی ارسال شد.

یافته های پژوهش استانداردسازی نوروفیدبک

  1. هنگام استانداردسازی نوروفیدبک و رویه‌های اجرای نوروتراپی، صرف نظر از اختلال و نوع مداخله صورت گرفته. پروتکل‌های استاندارد منجر به وحدت رویه و تشابه نتایج بدست آمده می‌شود.
  2. استفاده از ابزارهای آماری در کنار تکنیک های کامپیوتری و تجمیع داده های مربوط به گروه های سالم و آسیب شناختی، به دقیقتر شدن پروتکل های استاندارد می انجامد.
  3. با استانداردسازی نورفیدبک در بخش پروتکل‌های اجرایی، امکان مقایسه بین نتایج پژوهش‌ها، حتی زمانی که اختلال مورد بررسی متفاوت باشد، بوجود می آید.

 

راهبردهای کارکردی پژوهش استانداردسازی نوروفیدبک:

  • وجود پروتکل‌های استاندارد در نورتراپی و همچنین استانداردسازی نوروفیدبک، منجر به ایجاد خطوط پایه برای درمان خواهد شد.
  • لازم است پروتکل های استانداردسازی نوروفیدبک بطور مشخص برای هر اختلال/ موضوع مورد دستکاری و اصلاح، جداگانه تدوین و آزمایش شوند.
  • استانداردسازی نوروفیدبک نه تنها برای اختلالات، که باید حسب جنسیت، سن. و نژاد نیز بصورت مقایسه ای صورت گیرد تا حداکثر کارایی بدست آید.
  • وجود خطوط پایه در نوروتراپی،، کمک شایانی به شناسایی مرزهای حالت‌های بهنجار از نابهنجار می کند.
  • همچنین، استانداردسازی نورفیدبک عاملی موثر در کاهش جلسات و افزایش بازدهی نوروتراپی است.

 

منبع: وب سایت رسمی انستیتو رزا مایند IPBSES

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]