رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

ارسال های توصیه شده

  • مدیر بخش

 

طرز تهیه مرصع پلو               image.png.ea9c9815d206612743fb2f2520238edb.png

 

طرز تهیه مرصع پلو


 

مرصع پلو یا پلو نگین‌کار که به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو به کمک زرشک، کشمش، مربای پرتقال و انواع خلال پسته و بادام و … طراحی می‌شود از جمله غذاهای مجلسی به حساب می‌آید. .

مرصع پلو چیست؟

مرصع پلو یا پلو نگین‌کار که به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو به کمک زرشک، کشمش، مربای پرتقال و انواع خلال پسته و بادام و … طراحی می‌شود از جمله غذاهای مجلسی به حساب می‌آید. این غذا معمولا در مراسم مهمی مانند عروسی و مجالس خاص ارایه و سرو می‌شود.

طرز تهیه مرصع پلو

  • برنج را با آب ولرم و بدون چنگ زدن چند بار بشویید.

  • پس از شستن برنج و خالی کردن آب آن چهار پیمانه آب ولرم روی برنج بریزید و شش قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و بگذارید حداقل ۱ ساعت خیس بخورد.

  • در قابلمه‌ای ۶ پیمانه آب بریزید. کره را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.

  • سپس برنج خیس خورده را همراه با آب آن، داخل قابلمه بریزید.

  • وقتی آب جوش آمد حرارت را طوری تنظیم کنید که آب برنج پس از ۲۰ دقیقه تمام شود.

  • پس از اینکه آب برنج تمام شد، روی قابلمه دم کنی بگذارید و دوباره حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد.

  • اگر ته دیگ کم رنگ دوست دارید، پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قابلم را از روی حرارت بردارید و پلو را در دیس بکشید.

  • ولی اگر ته دیگه پر رنگ دوست دارید، بگذارید برنج مدت بیشتری روی حرارت بماند.

توجه داشته باشید که حرارت آب برای شستن و خیس کردن برنج از اول تا آخر به یک اندازه باشد.

آماده کردن زرشک 

زرشک  را چند بار با آب سرد بشویید تا مطمئن شوید شن نداد. سپس زرشک شسته را روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود. ۵۰ گرم کره را در قابلمه‌ی کوچکی بریزید، وقتی نیمی از کره ذوب شد،دو قاشق سوپخوری شکر روی آن بریزید و هم بزنید تا شکر کاملا آب شود. آنگاه زرشک شسته را که آب آن کاملا گرفته شده است، اضافه کنید و یکبار هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه مربای خلال پوست پرتقال

قسمت سفید پوست پرتقال را بگیرید و قسمت نارنجی آن را به شکل خلالی و بسیار باریک ببرید. سپس آن را وزن کنید و ۲ برابر وزن خلال‌ها، شکر در نظر بگیرید. سپس آن را در قابلمه ریخته و قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی جوش آمد، آبکش کنید و مجدد خلال‌ها را در قابلم بریزید و قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید.

این کار را ۳ بار تکرار کنید تا تلخی خلال پوست پرتقال گرفته شود. به اندازه‌ای که روی خلال‌ها پوشانده شود آب اضافه کنید و سپس روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید خلال‌ها بپزد. وقتی خلال‌های پوست پرتقال پخت، شکر را اضافه کرده و بگذارید بجوشد تا قوام بیاید.

پس از قوام آمدن برای هر کیلوگرم شکر، ۳ قاشق سوپخوری، آب لیمو ترش اضافه کنید و بگذارید مربا چند قُل بخورد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. هنگام استفاده برای پلو، مربای خلال پوست پرتقال را در یک صافی بریزید تا شربت آن کاملا گرفته شود.

 

 

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]