رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

ارسال های توصیه شده

  • ادمین

تاثیر سبک‌های فرزندپروری والدین بر شخصیت فرزندان 2020

1317164379_-min.jpg.3c3559167fe64b299eeaa7c2943b425a.jpg

 

پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا ایالات متحده امریکا در گزارشی که به تازگی منتشر شده است به بررسی پویایی‌های روانشناختی در تاثیر سبک‌های فرزندپروری والدین و تاثیرات آنها بر شکل گیری خلق‌ و خو و صفات شخصیتی فرزندانشان پرداختند.

 

روش پژوهش تاثیر سبک‌های فرزندپروری:

این پژوهش برای تاثیر سبک‌های فرزندپروری به صورت مرور سیستماتیک صورت گرفت. پژوهشگران مقالات منتشر شده در حوزه تاثیر سبک‌های فرزند پروری بر شخصیت فرزندان را مورد مطالعه قرار دادند.

یافته های پژوهش تاثیر سبک‌های فرزندپروری

بخش اول یافته های تاثیر سبک‌های فرزندپروری)

  • در حال حاضر بهترین رویکرد تبیینی شخصیت مدل ۵عاملی (FFM) است که شامل عامل‌های روان‌رنجورگرایی (N)، بررون‌گرایی (E)، گشودگی‌به‌تجربه (O)، دلپذیربودن (A) و وظیفه‌شناسی (C) است.
  • تاثیر سبک‌های فرزندپروری مدل‌های خلق و خو متمرکز بر دوره‌های اولیه و حیاتی رشد، تفاوت‌های فردی و فیزیولوژیک در افراد و تاثیرات آن بر رشد آتی شخصیت هستند.
  • دربررسی خلق و خو، تحریک‌پذیری هیجانی، رفتار، حرکات، و نظام‌های فیزیولوژیک بعنوان واکنش‌پذیری فرد مطرحند. بعد دیگر خلق و خو، خودتنظیمی، شامل افزایش یا کاهش فعالیت واکنش‌پذیری بر اساس فرآیندهای توجه، بازداری، رویکرد/اجتناب، و کارکردهای اجرایی است.
  • تاثیر سبک‌های فرزندپروری: خلق و خو از طریق پردازش‌های نزولی (کنترل خودآگاه) تنظیم‌کننده بروز هیجانات مثبت و منفی بوده و به شکل گیری شخصیت در نوجوانی و بزرگسالی منجر می شود.
  • والدین از طریق ژنتیک نقش مستقیمی در شکل گیری خلق و خو و شخصیت فرزندان خود دارند. همچنین، محیط‌ زندگی فرزند که والدین فراهم می آورند، سبک فرزندپروری والدین و نیز محیط اجتماعی دوره کودکی اول، نقش بسیار مهمی در شکل دهی شخصیت فرد دارند.
  • تاثیر سبک‌های فرزندپروری در حقیقت شیوه‌های والدین برای پاسخگویی به هیجانات مثبت و منفی فرزندان، کمک به آنها برای بروز هیجانات، و نیز شکل‌دهی به سیستم‌های کنترل خودآگاه هستند.

 

بخش دوم یافته های تاثیر سبک‌های فرزندپروری)

  • دو بعد گرمی/صمیمیت و کنترل، در تاثیر سبک‌های فرزندپروری بسیار مهم هستند:
    -هرچه والدین با فرزندان خود صمیمی‌تر بوده و پاسخگویی بیشتری به نیازهای واقعی آنها داشته باشند، فرزند هیجانات مثبت بیشتری از خود نشان می دهد.
    – در تاثیر سبک‌های فرزندپروری هرچه والدین بیشتر از سیستم حمایت، و هدایت و شکل دهی رفتاری (بجای پرخاشگری، تنبیه، و فشار) استفاده کنند، استقلال و خودمختاری فرزندان در آینده بیشتر خواهد شد.
  • خلق و خوی فرزند نیز تاثیر متقابلی در نحوه تعامل والدین و تاثیر سبک‌های فرزندپروری آنها دارد. هرچه سیستم هیجانات منفی کودک بیشتر فعال باشد، به احتمال بیشتری والدین سبک فرزندپروری سرد و کنترل کننده خواهند داشت.
  • برای اصلاح و بهبود ساختارهای شخصیتی فرزندان و نسل‌های آتی، لازم است حتماً به افراد پیش از بچه‌دارشدن، مهارت‌های دهگانه زندگی، مهارت‌های همسرداری، و سبک‌های فرزندپروری آموزش داده شود.
  • والدین با تمرین و پیگیری سبک فرزندپروری قاطع‌ و اطمینان‌بخش، میتوانند بر هیجانات منفی خود و کودکشان غلبه نموده و در فرزندان خود شخصیتی مستقل، خودمختار و مثبت ایجاد نمایند.

 

منبع: وب سایت رسمی انستیتو رزا مایند IPBSES

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]