رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

مشاوره روش‌های مطالعه در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۲


feyzi1400

ارسال های توصیه شده

 
سنجش امیرکبیر
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
امتیازدهی به این مطلب

 

مشاوره روش‌های مطالعه ، سوال: چگونه می‌توانم در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری درس زبان را با درصد بالایی بزنم؟

پاسخ: در درس زبان معمولاً باید به سه نوع مطلب پاسخ داد. ۱- گرامر ۲- واژگان  ۳- درک مطلب

 

درک مطلب‌ها نیز خود دو نوع هستند:

۱- درک مطلب متن «Reading Comprehnesion»

۲- درک مطلب جاگذاری کلمات «Cloze Passage»

در درک مطلب نوع اول با سوالات چهارگزینه‌ای برخورد می‌کنیم که موارد مختلفی را مورد سوال قرار می‌دهد.

ü موارد ۱: «Reading for main ideas» «دید کلی» یا «بدست آوردن ایده اصلی»

سوالاتی که ایده اصلی متن را مورد سوال قرار می‌دهند معمولاً به صورت زیر بیان می‌شوند.

  1. What is the main idea? 2. What is the subject?
  2. What is the topic ? 4. What would be a good title?

ü مورد ۲: «using contexts for vocabulary» «استفاه از زمینه برای پیدا کردن معنی یک کلمه»

منظور از «context» ترکیبی از گرامر و لغت است که کلمه مورد نظر سوال را در بر‌می‌گیرد. اگر معنی کلی یک جمله را حدس بزنیم قطعاً معنی یک متن را بدون دانستن معنی هر کلمه جدید می‌فهمیم. در این نوع درک مطلب‌ها زیر کلمات مورد سوال در متن خط کشیده یا با حروف درشت‌تر و پررنگ‌تر نوشته می‌شود. که با توجه به زمینه معنی کلمه خاص مشخص می‌شود که مترادف یا متضاد آن از داوطلب خواسته شده است.

ü مورد ۳: «Scanning for details» «خواندن برای یافتن جزئیات یا ایده‌های خاصی»

در این حالت داوطلب ابتدا سوالی را خوانده و کلمات مهم محتوایی را پیدا می‌کند. کلمات محتوایی معمولاً اسم‌ها، افعال یا صفت‌هایی هستند که شامل محتوی یا معنی یک جمله می‌شوند. داوطلب پس از پیدا کردن این کلمات، به سرعت متن را مرور کرده تا بتواند همان کلمات محتوایی یا مترادف آن‌ها را پیدا کند. این روش «Scan» خوانده می‌شود با این روش می‌توان در متن درک مطلب، مکان جمله جواب را پیدا کرده و سپس جمله خاص درک مطلب را با گزینه‌ها مقایسه کرده و جواب صحیح نهایی را پیدا کرد.

ü مورد ۴: «Making inference» «استنتاج یا نتیجه گیری»

گاهی اتفاق می‌افتد که یک جمله در متن درک مطلب عیناً جواب به سوال است. ولی گاهی اتفاق می‌افتد که این جمله مستقیم در متن درک مطلب وجود ندارد. در این حالت باید دنبال علائمی بود تا نتیجه منطقی حاصل شود.

ü مورد ۵: «Identifying exceptions» «تشخیص استثناء ها»

گاهی صورت سوال به گونه‌ای است که از شما خواسته می‌شود تا از بین ۴ گزینه، آن گزینه‌ای را انتخاب کنید که در متن ذکر نشده (except، not، mentioned) یعنی سه گزینه درست در متن درک مطلب مطرح شده و تنها یک گزینه استثناء است و بیان نشده، لذا در این حالت از مهارت‌های خواندن برای دریافت جزئیات (Scanning skills) استفاده کرده و عبارت‌های مربوط را در متن پیدا کرده و به سوال جواب داده می‌شود.

ü مورد ۶: «Locating Refrences» «تعیین محل مراجع»

گاهی اوقات پس از خواندن درک مطلب با سوالاتی برخورد می‌کنید که از شما «مراجع» یک ضمیر خواسته می‌شود «مرجع» کلمه یا عبارتی است که ضمیر به آن اشاره می‌کند. معمولاً ضمایری از قبیل «its» و «them»، «they» داده می‌شود و از داوطلب خواسته می‌شود مرجع آن را در متن پیدا کند. لذا در این روش داوطلب ابتدا ضمیر را در متن پیدا کرده و بعد از آن جمله قبل و بعد از آن را می‌خواند و سپس گزینه‌ها را به جای آن ضمیر قرار می‌دهد. بنابراین اگر معنی جمله در متن تغییر نکند نتیجه گرفته می‌شود مرجع مناسب توسط داوطلب پیدا شده است.

ü مورد ۷: «Cloze Passage» «درک مطلب جایگذاری کلمات»

در این نوع درک مطلب‌ها، متنی داده می‌شود که در آن تعدادی کلمه حذف شده و به جای آن شماره گذاشته می‌شود و در انتهای درک مطلب مقابل هر شماره، ۴ گزینه داده می‌شود که باید بهترین را از لحاظ مفهوم انتخاب کرد لذا لازم است ابتدا متن یک‌بار به‌طور کامل و دقیق خوانده شده و سپس بهترین کلمه از نظر معنایی و دستوری پیدا شود بنابراین داوطلب با مرور کلی متن می‌تواند به دیدگاه نگارنده پی برده و به‌راحتی کلمه صحیح جایگزین را پیدا کند.

سوال: اشکالات درسی خود را چگونه برطرف کنم؟

پاسخ: اگر مطالعه اصولی باشد، معمولاً اشکالات کمتری حادث می‌شود. ولی به‌طور کلی در مرحله اول بهتر است به صورت گروهی درس بخوانید و اشکالات خود را برای گروه مطرح کنید، مطمئن باشید اکثر اشکالات را می‌توانید برطرف کنید، همچنین از مشاوران و اساتید نیز می‌توان کمک گرفت.

سوال:برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری آیا کتب لاتین بخوانم بهتر است یا همین کتب فارسی کافی است؟!

پاسخ: اگر زمان کافی دارید، از متون لاتین نیز استفاده کنید. چون خواندن از روی متون لاتین برای کسی که انگلیسی‌‌اش خوب است راحت‌تر می‌باشد (اکثر کتب ترجمه، ترجمه روانی ندارند). برای کسانی که وقت اندکی دارند، بهتر است از کتب درس و تست کنکوری به همراه جزوات دانشگاهی استفاده کنند.

سوال: چند ساعت در روز برای مطالعه دروس  آزمون کارشناسی ارشد و دکتری کافی است؟

پاسخ: در ابتدا می‌توانید با ساعت کمی مثلاً روزانه ۴ ساعت شروع کنید و هر هفته روزانه نیم ساعت به مطالعه اضافه کنید در نهایت شما می‌توانید از تمام ظرفیت خود استفاده کنید پتانسیل ذهن افراد نامحدود است. لذا بعضی از داوطلبان در روز تا ۱۶ ساعت نیز مطالعه می‌کنند. ولی نکته مهم این است که بین ساعات مطالعه حتماً زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و هر لحظه که احساس کردید خستگی بر شما چیره شده، درس و مطالعه را کنار بگذارید.

 

سوال: نکات پیش پا افتاده که نباید فراموش شود شامل چه مواردی می‌شود؟

پاسخ:

۱- بلافاصله بعد از این‌که متوجه نکته‌ی مهمی از درس مورد مطالعه‌تان شدید شروع به یادداشت‌برداری نمایید. بهترین زمان برای یادداشت‌برداری همین موقع است.

۲- سعی کنید همیشه یک گام جلوتر از برنامه خود باشید.

۳- معمولاً مسائلی که در شب به علت خستگی نمی‌توانید حل کنید صبح روز بعد امکان حل آن‌ها بیشتر است.

۴- با خود واقع‌بین باشید و براساس ساعات واقعی که دارید برنامه‌ریزی کنید.

۵- هرگز دروسی را که از نظر معنایی شباهت‌هایی با هم دارند را پشت سر هم مطالعه نکنید.

۶- هیچ‌گاه قبل از آن‌که یک مطلب درسی را نخوانده‌اید، اقدام به تست‌زنی نکنید.

۷- بررسی بعضی از تست‌ها نکته‌ای را به داوطلب یاد می‌دهد، این‌گونه تست‌ها را با علامتی مشخص کنید تا بتوانید آن‌ها را مرور کنید.

۸- خواندن تمامی گزینه‌های یک سوال الزامی است، حتی اگر پاسخ صحیح گزینه «الف» باشد.

۹- همیشه به غیر از گزینه جواب تست، علت اشتباه بقیه گزینه‌ها را نیز بررسی کنید.

۱۰- هر جزوه و کتابی را می‌خوانید خلاصه‌برداری کنید و در نهایت مرور را فراموش نکنید.

 

سوال: من از موسسه سنجش امیرکبیر بسته آموزشی کارشناسی ارشد و آزمون دکتری تهیه کرده‌ام، طرز استفاده از این بسته آموزشی چگونه می‌باشد؟

پاسخ: شما ابتدا باید کتاب برنامه‌ریزی و تکنیک‌های مطالعه و روش‌های تست‌زنی را مطالعه کنید. بعد از مطالعه آن شما به راحتی می‌توانید از نمونه برنامه ارائه شده در این کتاب استفاده کنید. معمولاً بسته آموزشی ترکیبی از موارد زیر است.

۱- جزوات دانشگاهی: خواندن این جزوات برای بالا بردن سطح معلومات و تثبیت مطالب توصیه می‌شود. مطالعه این جزوات برای داوطلبان فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های شهرستان، داوطلبان تغییر رشته‌ای و تمام داوطلبانی که مدت زمان زیادی از درس دور مانده‌‌اند، پیشنهاد می‌شود. این جزوات به‌صورت اسکن‌شده در قالب فایل PDF در اختیار داوطلبان سنجش امیرکبیر قرار می‌گیرد.

۲- کتب نکته و تست: خواندن این کتب برای کاربردی شدن مطالب مطالعه شده توصیه می‌شود. در اصل این کتب بر مبنای تست‌های سال‌های گذشته کنکور طراحی شده‌‌اند. سنجش امیرکبیر سعی نموده‌ با استفاده از بهترین منابع آموزشی این کتب را تالیف نماید.

۳- جزوات نکته و تست: این جزوات بیشتر بر نکات کنکوری به همراه حل تست‌های کنکور سال‌های گذشته محوریت دارد.

۴- جزوات آموزشی الکترونیکی: به صورت فایل‌های رنگی پاورپوینت و پی‌دی‌اف مطالب درسی را ارائه می‌کند، داوطلب با کمک این جزوات می‌تواند به‌راحتی مطالب درسی را پله پله همراه با مثال یاد بگیرد.

سوال: قبل از کنکور به علت تنگی وقت و کمبود زمان بهتر است کدام درس را حذف کنم؟

پاسخ: توصیه می‌شود هیچ درسی را حذف نکنید و اگر زمان نیز کم دارید حداقل یک دور به صورت سطحی آن را مطالعه کنید ولی اگر باز هم اصرار دارید که زمان اندک است، توصیه می‌شود درس‌ها با ضرایب بالاتر یا به عبارت دیگر درس‌های تخصصی را مطالعه کنید.

سوال: آیا بهتر نیست درس ضریب ۴ را بخوانم و بی خیال دروس ضریب ۱ بشوم، چون که یک تست ضریب ۴ معادل ۴ تست ضریب ۱ است؟

پاسخ: خیر. توصیه می‌شود تمام دروس را مطالعه کنید. اگر چه دروس اختصاصی با ضرایب بالا در اولویت قرار دارند ولی دروس ضریب پایین (مانند زبان) را اگر بتوانیم درصد بالایی بزنیم انحراف معیار تراز ما بالا می‌رود و به‌راحتی می‌توان رتبه خوبی کسب کرد. (گفته می‌شود متوسط درصد زبان عمومی برای دکتری سراسری ۲ درصد و برای کارشناسی ارشد سراسری ۱۰ درصد، یعنی داوطلبی که %۲۰ بزند، می‌توان گفت که درصد خوبی کسب کرده است.)

برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]