رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

نظریه TRIZ در آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری


feyzi1400

ارسال های توصیه شده

 
کارشناسی ارشد ، دکتری
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
امتیازدهی به این مطلب

نظریه TRIZ ، (حل مسئله به کمک تجربیات گذشته و خلاقیت در ابداع روش‌های حل جدید)

سنجش تکمیلی امیرکبیر ابداع‌کننده استفاده این روش در آزمون‌های ۴جوابی برای اولین‌بار در ایران است.

فرآیند قدم‌به‌قدم تکنیک TRIZ:

۱- شناختن مسئله

۲- تنظیم‌کردن مسئله، منشور TRIZ

۳- جستجو برای حل مسئله‌ای که در گذشته خوب حل شده

۴- راه‌حل‌های قابل قیاس و تطبیق آن با راه‌حل مسئله

 

داوطلب سنجش امیرکبیر به‌طور خلاصه متد TRIZ در کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری این‌ چنین تفسیر می‌شود که روش حل مسائل یا تست‌های جدید، قبلاً به نوعی در مسائل و تست‌های سال گذشته آورده شده است. شما قطعاً می‌توانیدبا یافتن استراتژی مختلف (روش‌های حل متفاوت) حل مسائل و تست‌های سال گذشته، تست‌های بعدی و جدید را حل کنید. بنابراین شما میتوانید با انجام آیتم‌‌های اصلی ۷ و ۲۴ و انجام‌ آیتم‌های فرعی ۱ تا ۳۱ این روش را در جهت توسعه و تثبیت دانش اطلاعات و کسب رتبه‌های عالی در کنکور‌های مختلف به‌کار ببرید.

این روش ضمن آشناکردن داوطلبان بانمونه سوالات مطرح‌شده در آزمون‌های مختلف برگزارشده در سال‌های گذشته توسط سازمان سنجش آموزش کشور، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، امکان سنجش‌ یافته‌های داوطلب را از طریق بررسی و بازنویسی جواب‌ها و خلق روش‌های جدید تشریحی و تستی مهیا می‌کند و به داوطلبانی که شرح درس، نکات تکمیلی و نکته‌ها و روش‌ها را به‌خوبی مطالعه کرده باشند اطمینان می‌دهد که فقط با مطالعه همان شرح درس می‌توانند به کلیه سوالات سنوات قبل به‌خوبی پاسخ گفته و روش‌های حل جدید را خلق کنند. بنابراین با توجه به بودجه‌بندی سوالات سال‌های اخیر و مطالعه روند طرح سوالات، قابل پیش‌بینی است که حداکثر نرخ تغییر در بودجه‌بندی سوالات %۳۰ بوده است. بنابراین واضح است که دارندگان بسته آموزشی سنجش امیرکبیر به دلیل کامل و معتبر بودن منابع و تسلط به تکنیک TRIZ توانایی پاسخگویی به %۷۰ سوالات هر آزمون استانداردی را دارا می‌باشند.

 

روند اجرایی و تکنیکی موفقیت در کنکور تحصیلات تکمیلی دانشگاه سراسری، آزاد و وزارت بهداشت:

۱- ابتدا با توجه به حجم مطالب باید یک برنامه‌ریزی داشته باشید مثلاً اگر تا زمان کنکور ۱۲۰ روز فرصت داشته باشید، باید شما دروس را در عرض ۹۰روز به اتمام برسانید منظور از دروس، تمام مطالب کل کتاب‌ها، جزوات، خلاصه‌برداری‌ها، حل تست‌های سال گذشته و جواب‌دادن شما به دفترچه‌ها می‌باشد (مثلاً بگویید تا فلان روز درس ۱ و تا فلان روز درس ۲ را مرور خواهم کرد).

۲- در ۳۰ روز باقی‌مانده وظیفه شما مرور درس‌ها از روی خلاصه جزوات، استفاده از نکته‌ها و روش‌ها و خلاصه مباحث و نکات کنکوری و مرور تست‌های سال‌های گذشته و مرور دفترچه‌های سال‌های گذشته که شما به آن‌ها جواب داده‌اید، می‌باشد.

۳- شما باید در برنامه هفتگی خود درس‌ها را به صورت متنوع بگنجانید مثلاً بعد از درس ریاضی، دروسی مثل ترمودینامیک یا الکترونیک و … را بخوانید سعی کنید مطالب دروس متوالی حتی‌الامکان مستقل باشند. مثلاً خواندن ریاضی و معادلات دیفرانسیل توصیه نمی‌شود.

۴- در برنامه روزانه خود دروس ریاضی و زبان خارجه را با روزی حداقل ۱ساعت بگنجانید.

۵- در برنامه هفتگی خود، ساعت‌های استراحت و تجدید قوا قرار دهید.

۶- میزان پیشرفت خود را در پایان هفته محاسبه کنید و سعی کنید هفته بعدی نتیجه بهتری را کسب کنید.

۷- الگوریتم طلائی زیر را برای پاسخ‌دادن به سوالات و دفترچه‌های سراسری و آزاد انجام دهید.

ابتدا مطالب درسی خود را با توجه به مبحث آن مطالعه کنید مثلاً مبحث حد و مشتق از درس ریاضی ۱، بعد از اتمام مبحث تست‌ها و نکات آن را مرور کنید بعد از انجام این کار سراغ دفترچه‌های کنکور سراسری و آزاد رفته و تست‌های مبحث‌ مورد نظر را پیدا کرده و حل کنید. البته برای این کار لازم است برای هر دفترچه آزمون یک تعداد برگ A4 در نظر بگیرید و سپس بعد از حل، آن‌ها را در برگه‌های سفید A4 وارد کنید سعی کنید توالی حل تست‌ها را در نوشتن در برگه A4 رعایت کنید. مثلاً اگر برای سوال ۱تا۱۰ ریاضی ۱ برگ A4 در نظر گرفته‌اید سعی کنید که جواب‌ها را نیز به ترتیب ۱تا۱۰ باشد یعنی اگر سوال ۱و۲ را بلد نیستند جای آن را به صورت تقریبی خالی گذاشته و سوال ۳ را حل کنید و به همین ترتیب تا به آخر ادامه دهید در نهایت مثلاً دو هفته قبل از کنکور شما دارای یک سری دفترچه کنکور با جواب‌های تشریحی آن‌ها هستید که آن‌ها را حل کرده‌اید و در زمان اندک قبل از کنکور، می‌توانید سوال و جواب‌ها رامرور کنید زیرا مرور دستنوشته‌ها یک رکن اساسی در قبول‌شدن شما در کنکور است.

۸- حتماً سعی کنید برای هر درس یک دفترچه یا یک سری برگ A4 در نظر گرفته و خلاصه مباحث، نکات کنکوری و مهم را در آن بنویسید. بنابراین در نهایت، شما دارای یک سری جزوات خلاصه شده و کنکوری هستید که برای مرور قبل از کنکور بسیار کاربردی و مفید می‌باشد.

۹- سعی کنید هنگامی که مطالب درسی، نکات کنکوری و تست‌های کنکور را مطالعه می‌کنید اگر مطلب جالب یا مهمی دارند، یا لازم است دوباره مرور شوند حتماً آن‌ها را با علامتی از سایر مطالب مجزا کنید تا تکرار و مرور آن‌ها بیشتر از سایر مطالب انجام شود.

۱۰- سعی کنید حتماً مطالب همان روز را در آخر شب جمع‌بندی و نتیجه گیری نمایید.

۱۱- موضوعاتی را که راجع به آن مشکل دارید یادداشت کنید تا بتوانید از طریق حل و بحث با دوستانتان آن‌ها را حل کنید.

۱۲- آخر شب سعی کنید مطالب روز گذشته را مرور سطحی کرده و تست‌های آن مبحث را حل کنید، حتماً در شب‌ها حداقل یک‌ساعت روی تست‌ها کار کنید و نکات مهم و کنکوری آن‌ها را در دفترچه کنکوری آن درس یادداشت نمایید.

۱۳- در ابتدای برنامه و شروع اولیه، لازم است حداقل روی ۵-۶ ساعت مطالعه کنید.

۱۴- بعد از عادت به برنامه‌ریزی اولیه، سقف مطالعه خود را افزایش داده و آن را به ۱۰-۱۲ساعت در روز برسانید.

۱۵- حتماً قبل از شروع فراگیری دروس و انجام برنامه‌ریزی، تکنیک‌های برنامه‌ریزی سنجش امیرکبیر را مطالعه فرمایید.

۱۶- دوستانی که شاغل هستند حتی‌المقدور باید تا حد امکان مرخصی گرفته و ساعات درسی خود را مطابق وقت آزاد خود برنامه‌ریزی کنند.

۱۷- حتماً سعی کنید خلاصه مطالب و نکات مهم را روی کاغذهای کوچک A5 یا A6 یا فلش‌کارت نوشته و در زمان‌های غیرمفید مثل مسیرهای مترو، اتوبوس و … مطالب را مرور کنید. توجه داشته باشید که مرور مطالب اعجاز می‌کند و لازم است به اعجاز آن ایمان داشته باشید.

۱۸- سعی کنید هر موسسه‌ای را که به عنوان مشاور انتخاب می‌کنید به آن اعتماد کرده و تا آخر مسیر با آن موسسه باشید.

۱۹- سعی نکنید خود را بین جزوات متفرقه بازار سردرگم کنید. هر موسسه‌ای سعی می‌کند مهم‌ترین منابع را به شما معرفی کرده و تا آخر مسیر همراه و مشاور شما باشد.

۲۰- سعی کنید درس‌هایی که ضریب بالاتری دارند، بیشتر مطالعه کرده و ساعات آن را بیشتر در برنامه روزانه بگنجانید.

۲۱- سعی کنید روزانه حداقل ۱۰ لغت از زبان خارجه حفظ کنید تا در نهایت بتوانید در زمان کنکور از دایره لغات بالایی برخوردار باشید.

۲۲- در کنکورهای آزمایشی که توسط سایر موسسات برگزار می‌شود حتی‌المقدور شرکت کنید. زیرا در این کنکورهای آزمایشی می‌توانید ضعف‌ها و خطاهای خود را پوشش دهید. در صورتی‌که در کنکور اصلی فرصت اصلاح این خطاها وجود ندارد.

۲۳- سعی‌ کنید هنگام حل تست‌ها هیچ‌گاه سریع به سراغ جواب آن‌ها نروید. ابتدا سعی کنید خودتان آن را حل کرده و در صورت اشکال، جواب آن را نگاه کنید.

۲۴- دفترچه‌های کنکور سال‌های گذشته سراسری و آزاد بهترین کنکورهای آزمایشی هستند که با کمترین هزینه می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید بدین ترتیب که محیطی آرام را در نظر گرفته و سعی کنید کنکور یک‌سال گذشته را، مثلاً ۹۴ را در مدت زمان خودش مثلاً ۱۵۰ دقیقه حل کرده و حتماً جواب‌های خود را در پاسخبرگ (که همانند کنکور سراسری و آزاد می‌باشد) وارد کنید و هیچ‌گاه در زمانی کمتر از زمان مورد نظر جلسه مجازی کنکور را که خودتان ایجاد کرده‌اید ترک نکنید. در ابتدا ممکن است کمی مشکل باشد ولی بهترین روش و کاربردی‌ترین تمرین برای آماده‌شدن شما جهت کنکور سراسری، آزاد و وزارت بهداشت می‌باشد (یکی از روش‌هایی که همیشه رتبه‌های برتر کنکور‌های سال گذشته انجام می‌داده‌اند) بعد از زمان موردنظر با توجه به فرمول محاسبه درصد، درصدهای خود را محاسبه کرده و سعی کنید در دفترچه بعدی این درصد را افزایش دهید.

۲۵- توجه داشته باشید در سر جلسه کنکور، بعد ازمرور گذرا بر روی تست‌ها، تست‌های آسان هر درس را شکار کنید زیرا از نظر دستگاه کارت‌خوان سازمان سنجش، گزینه‌های صحیح مهم هستند نه حل تست‌هایی که مشکل هستند. پس منطقی است از حل تست‌های مشکل و وقت‌گیر اجتناب کرده و همیشه به یاد داشته باشید «حل تست‌ آسان‌تر یعنی افزایش تعداد گزینه‌های صحیح».

۲۶- همیشه و در همه جا خود را دانشجوی سال آینده رشته مورد علاقه خود احساس کنید و با این احساس زندگی کنید.

۲۷- در روزهای قبل از کنکور خود را سر جلسه کنکور احساس کنید که دارید با آرامش تست‌های آزمون مربوطه را به سادگی حل می‌کنید.

۲۸- سخنان افراد بزرگ در زمینه موفقیت را در اتاق خود بچسبانید یا این‌که بر روی کاغذ بزرگ بنویسید من دانشجوی رشته ——- سال آینده هستم و آن را در اتاقتان چسبانده و هر روز آن را تکرار کنید.

۲۹- ما را به عنوان دوست و مشاور خود باور کنید و مشکلات خود را در زمینه برنامه‌ریزی درسی با ما در میان بگذارید.

۳۰- سنجش امیرکبیر برای شما دوستان آرزوی موفقیت می‌کند. و موفقیت شما در کنکور تحصیلات تکمیلی را تبریک می‌گوید. بنابراین امیدواریم ما را به دوستانتان جهت مشاوره پیشنهاد کنید. تا دوستان شما هم دانشجوی سال بعد کارشناسی ارشد و دکتری باشند.

۳۱- رسیدن به هدف = اندیشه + باور + روحیه + انگیزه + ارتباطات + تلاش + استقامت + خواست و عنایت خداوند + شرایط.

 

آیا شما نیز تمایل دارید رتبه برتر تحصیلات تکمیلی سال آینده از آن شما باشد؟ !

چهارمین قدم برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری، انجام آزمون‌های آزمایشی با استفاده از تکنیک‌های تست‌زنی و در آخر ارزیابی و تحلیل این آزمون‌ها است.

 

برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]