رفتن به مطلب
برای استفاده از تمامی امکانات و مطالب شگفت انگیز ما، لازم است عضو / وارد سایت RozaMind شوید. ×

feyzi1400

کاربر فعال
  • تعداد ارسال ها

    22
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید

  • روز های برد

    1

پست ها ارسال شده توسط feyzi1400

  1.  
    sanjeshamirkabir.b7-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

    مردم همیشه به‌شوخی می‌گویند تنها چیزی که در مدرسه یاد گرفتیم «حفظ کردن» بود، ولی ظاهرا خیلی از افراد حتی حفظ کردن را هم یاد نمی‌گیرند. مثلا وارد یک اتاق شوید و از همه‌ بپرسید چطور چیزی را به‌سرعت حفظ می‌کنند. بیشتر آنها احتمالا می‌گویند با تکرار کردن. این روش هرگز موفق نخواهد بود. تکرار کردن راه مناسبی برای حفظ سریع مطالب نیست.

     

    بهتر است به‌خاطر آوردن آن را امتحان کنید. مشکل اینجاست که برای به‌خاطر آوردن چیزی باید اول آن را یاد بگیرید. همه‌ی ما روش‌های مختلفی برای یادگیری داریم. در این مقاله با چند روش همگانی به‌خاطر آوردن آشنا می‌شوید. با این روش‌ها می‌توانید اطلاعات خیلی زیادی را در مدت زمان کوتاهی حفظ کنید.

    قبل از اینکه شروع کنید، اول باید یک نکته را بدانید. روش یادگیری شما چیست؟ شنیداری، دیداری یا تجربی؟ اگر با شنیدن یاد می‌گیرید، بهترین روش برای شما شنیدن مطالب است. منطقی است که اگر یادگیری دیداری دارید باید چیزی را ببینید تا آن را یاد بگیرید و اگر یادگیری تجربی دارید از اتفاقات و تجربیات خود بیشتر یاد می‌‌گیرید یا مثلا باید کاری فیزیکی انجام دهید. بیشتر افراد از ترکیبی از دو گروه استفاده می‌کنند. در این مقاله که عنوان آن بهرین راه حفظ سریع مطالب است، بهترین روش‌ها را برای هر کدام از گروه‌ها می‌آموزید. به کمک آنها می‌توانید سریع‌تر و کارآمدتر مطالب را حفظ کنید.

     

    حفظ سریع مطالب

     

    یک: آماده‌سازی

    برای بهینه‌کردن فرایند یادگیری اول باید محیط خود را به‌دقت انتخاب کنید. بیشتر افراد محیطی را می‌پسندند که کمتر حواس‌شان را پرت کند. ولی خیلی‌ها هم در مکان‌های عمومی مطالب را بهتر یاد می‌گیرند. اول بهترین محیط را برای خود پیدا کنید. بعد می‌توانید شروع کنید.

    سپس کمی چای بنوشید. تحقیقات زیادی نشان می‌دهند چای سبز یادگیری را بهبود می‌بخشد. از نظر علمی یادگیری به ارتباط بین عصب‌های ذهن بستگی دارد. این اعصاب به‌وسیله‌ی سیناپس‌ها به‌هم متصل می‌شوند. هر چقدر با سیناپس‌های خود کار کنید، قوی‌تر می‌شوند. در این صورت توانایی شما برای حفظ سریع مطالب هم بهتر می‌شود.

    با بالا رفتن سن، مواد شیمیایی سمی به نورون‌ها و سیناپس‌ها آسیب می‌رساند. این مسئله باعث از دست دادن حافظه و حتی آلزایمر می‌شود. اما چای سبز موادی در خود دارد که جلوی این مواد سمی را می‌گیرند. این مواد کاری می‌کنند تا ذهن شما برای مدت بیشتری درست کار کند.

     

    دو: آنچه را که قصد حفظ کردنش را دارید، ضبط کنید

    حفظ سریع مطالب

     

    این روش مخصوصا برای حفظ سریع مطالب کلاسی مفید است. هر چه را یاد گرفته‌اید، بلند بگویید و صدای خود را ضبط کنید. بعد به آن گوش بدهید. اگر باید سخنرانی کنید، اول مطالب موردنظر را بلند بخوانید. آن را ضبط کنید و به صدای خود گوش دهید. این روش برای کسانی که یادگیری شنیداری دارند خیلی مفید است. این روش برای دیگران هم مفید است زیرا برای مطالبی که یاد می‌گیرید، زمینه‌ی بهتری ایجاد می‌کنید. این کمک می‌کند تا اطلاعات را سریع‌تر یاد بگیرید.

     

    سه: همه‌ چیز را بنویسید

    a2-1-200x113.jpg

    سومین گام برای بهتر به‌خاطر آوردن و حفظ سریع مطالب این است که اطلاعاتی را که می‌خواهید حفظ کنید، بنویسید. قبل از اینکه تلاش کنید همه‌چیز را از حفظ بگویید، دوباره و دوباره مطالب را بنویسید. این به شما کمک می‌کند تا بیشتر با مطلب موردنظر آشنا شوید. اگر این کار را هم‌زمان با گوش دادن به صدای خود انجام دهید، مطالب بیشتری را به‌‌خاطر می‌سپارید. این روش برای کسانی که تجربی یاد می‌گیرند، از همه مفید‌تر است.

    اگر کنکوری هستید حتما این مطلب را بخوانید:

    روش صحیح مطالعه برای کنکور

    چهار: یادداشت‌های خود را طبقه‌بندی کنید

    حالا که از همه‌ی مطالب یادداشت برداری کرده‌اید، آنها را به گروه‌های مختلف تقسیم کنید. این روش برای کسانی که یادگیری بینایی دارند عالی است؛ مخصوصا اگر از رنگ‌های مختلف برای موضوعات مختلف استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند، مطالب را تجزیه کنید. بعد می‌توانید اطلاعاتی را که در ذهن خود ذخیره‌ کرده‌اید هم طبقه‌بندی کنید.

     

    پنج: تکرار را جایگزین حفظ کردن انباشته کنید

    هر خط از متن را چند بار تکرار کنید و بعد تلاش کنید آن را بدون نگاه به یادداشت‌ها به‌خاطر بیاورید. با حفظ کردن هر بخش از متن اطلاعات تازه را به آن اضافه کنید. این کار اجازه نمی‌دهد، چیزی را از حافظه‌ی کوتاه‌مدت خود محو کنید. آن‌قدر این کار را تکرار کنید تا آن بخش را حفظ کنید. تا وقتی که بتوانید آن بخش را کامل به‌خاطر بیاورید. تا وقتی که آن بخش را کامل حفظ نکرده‌اید، به سراغ بخش بعدی نروید. این یادگیری بینایی است. ولی اگر بلندبلند می‌خوانید یادگیری شنوایی هم خواهید داشت.

     

    حفظ سریع درس

     

     شش: مطلب را از حفظ بنویسید

    حالا که می‌توانید تمام بخش را به‌خاطر بیاورید، همه‌چیز را از حفظ بنویسید. این باعث می‌شود با تجربه‌کردن همه چیز، آن را بهتر یاد بگیرید.

    اگر به فکر یادگیری بهتر هستید حتما مطلب زیر را بخوانید

    افزایش قدرت یادگیری

     

    هفت: آن را به کسی یاد بدهید (یا به خودتان)

    وقتی دانش‌آموز بودم بهترین روش برای یادگیری‌ام، یاد دادن آن به فرد دیگری بود. روش‌های زیادی برای این کار وجود دارند. می‌توانید در مورد مطالب به کسی که روبه‌رویتان نشسته توضیح دهید. یا اگر کسی را پیدا نکردید، می‌توانید جلوی آینه حرف بزنید. می‌توانید همه‌چیز را با زبان خودتان توضیح دهید. گاهی اوقات نیاز دارید، چیزی را حفظ کنید که بعدا در مورد آن سخنرانی کنید. در این صورت، اول جلوی شخص دیگری سخنرانی کنید تا ببینید ارائه دادن مطالب به مخاطبان خود چه حسی خواهد داشت.

    روش موردعلاقه‌ی من این است که برای دیگران امتحان طراحی کنم. در این روش، سعی می‌کنم سؤالاتی را در مورد مطلب پیش‌بینی کنم. این سؤالات می‌توانند چهارگزینه‌ای، وصل کردن بخش‌های جمله و غیره باشند. در این صورت، اطلاعات را به شکل سؤال امتحانی درمی‌آورید تا ببینید بقیه چطور سؤالات شما را پاسخ می‌دهند. همه‌ی این‌ها یادگیری تجربی هستند. چون در این روش، اطلاعات آموخته را تمرین و از آن استفاده می‌کنید.

     

    هشت: مدام به صدای ضبط‌شده‌ی خود گوش دهید

     

    می‌توانید وقتی کارهای خانه‌ را انجام می‌دهید یا رانندگی می‌کنید، به صدای ضبط‌شده‌ی خود گوش دهید. به این صورت می‌توانید اطلاعات را دوباره و دوباره مرور کنید. این یادگیری شنیداری است، ولی به هر حال می‌تواند اطلاعات ذخیره‌شده در حافظه کوتاه مدت تان را یادآوری کند.

    در آخر: استراحت کنید

    بالاخره می‌توانید به ذهن خود کمی استراحت دهید. شاید فکر می‌کنید این مورد ارتباط چندانی به حفظ سریع مطالب و به‌خاطر آوردن‌شان ندارد. اما بهتر است برای مدتی به اطلاعاتی که یاد گرفته‌اید فکر نکنید. بعدا که سراغ آن برگشتید، متوجه می‌شوید واقعا چقدر یاد گرفته‌اید. البته این به شما کمک می‌کند روی بخش‌هایی که در آنها مشکل داشته‌اید هم تمرکز کنید.

     

    منبع:  teacherpublic

     

    کلمات کلیدی:

    تکنیک های مطالعه،حفظ سریع مطالب،بهترین راه حفظ متون،سریع ترین راه حفظ کتاب های درسی،چطوری سریع درسامو حفظ کنم

    • Like 1
  2.  
    sanjeshamirkabir.b2-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

    ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد

     

    ثبت نام کنکور به نحو صحیح یکی از دغدغه‌های اصلی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد است که در این مقاله موسسه‌ی سنجش امیر کبیر به این مهم پرداخته است و توصیه‌های کاربردی به داوطلبان این آزمون کرده است.

     

    ثبت نام ازمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰

     ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سراسری و آزاد ۱۴۰۰ 

    ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ پس از اطلاعیه‌های متعدد سازمان سنجش آغاز خواهد شد. برای ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ به داوطلبان کنکور توصیه می‌شود که موارد زیر را رعایت کنند:

    ۱- تمام صفحات دفترچه ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ را مطالعه کنند.

    ۲-  با مشارکت و همکاری دیجیتالی ایران مستر تست و موسسه‌ی سنجش امیرکبیر داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ در صورت هرگونه ابهام می‌توانند از طریق سایت سنجش تکمیلی دات آی آر  مربوط به موسسه سنجش امیرکبیر  سوالات خود را مطرح کنند.

    ۳- داوطلبان می‌توانند نمونه جزوات رایگان آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ خود را از طریق سایت سنجش امیرکبیر به آدرس اینترنتیwww.sanjeshetakmili.com   دانلود کنند.

    ۴- معمولا با توجه به تجربیات چند ساله در اواسط زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد  الحاقیه و اصلاحاتی در دفترچه‌ی ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد صورت می‌پذیرد. لذا در روز‌های اولیه اصلا ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد خود را روی سایت سازمان سنجش نهایی نکنند.

    ۵- داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد حتما در منزل روی فرم‌های پیش ثبت‌نام، ثبت‌نام اولیه را انجام دهند.

    ۶- ثبت‌نام  آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰خود را در نیمه سوم زمان کل ثبت‌نام انجام دهید که تغییرات انجام شده باشد.

    ۷- اگر هرگونه سوالی دارید علاوه بر موسسه‌ی سنجش امیرکبیر می‌توانید آن را از طریق سایت سازمان سنجش و شماره‌های پشتیبانی سازمان سنجش مطرح کنید.

    ۸- می‌توانید سوالات و نظرات خود را در سایت ایران مستر تست زیر همین خبر مطرح کنید تا کارشناسان مرجع اخبار دانشگاهی و سایر داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد به آن پاسخ دهند.

    ۹- سوالات خود را از سایت‌های نامعتبر و افراد فاقد تخصص نپرسید، سعی کنید از یک مرجع رسمی یا یک مرجع نیمه رسمی معتبر همانند مجموعه‌ی سنجش امیرکبیر سوالات و ابهامات خود را پیگیری کنید.

    ۱۰- جهت ارتقای شناخت شما در زمینه آزمون کارشناسی ارشد سراسری و آزاد حتما هدایای رایگان مرتبط به آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ را از طریق موسسه سنجش امیرکبیر به آدرس اینترنتی www.sanjeshetakmili.ir دانلود کنید.

    ۱۱- ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد سراسری و آزاد ۱۴۰۰ از طریق سایت سازمان سنجش و سایت سنجش تکمیلی دات کام  از طریق یک دفترچه‌ی واحد صورت می‌پذیرد.

    • Like 2
  3.  
    sanjeshamirkabir.b12-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

    ۱۰ توصیه کاربردی برای بازیدکنندگان کارشناسی ارشد و دکتری از نمایشگاه کتاب

     

    داوطلبان آزمون دکتری و کارشناسی ارشد که قصد دارند منابع مرجع را تهیه کنند می‌توانند از سایت سنجش امیرکبیر منابع را کسب کنند سپس از سایت نمایشگاه کتاب، از قسمت جستجو ناشر و فروشنده و شماره غرفه را پیدا و به آنها مراجعه کنند

     

    نمایشگاه کتاب تهران و 10 توصیه کاربردی از سنجش امیرکبیر

    با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران رعایت توصیه‌های زیر می‌تواند کمک کند تا کتاب‌های مورد نیاز خود را به سهولت پ‍یدا کرد.

    سنجش امیرکبیر سایتی است در زمینه مشاوره آموزشی است که فروشگاهی جامع برای محصولات دانشگاهی، آموزشی و استخدامی را نیز ارائه می‌دهد.

    سنجش امیرکبیر امسال در سالن دانشگاهی F6 غرفه ۶۲ نمایشگاه کتاب ۹۸، آماده ارائه خدمات به داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری با تخفیف ویژه است.

    سنجش امیرکبیر در ادامه توصیه‌هایی کاربردی برای بهره‌برداری و حضور بهتر از نمایشگاه کتاب را بیان کرده است.

    ۱- برای رفتن به نمایشگاه بهتر است از خطوط مترو استفاده شود.

    ۲- برای بازدید از نمایشگاه، باید از پوشیدن کفش‌های رسمی و پاشنه‌دار خودداری کرد و یک کفش راحت و سبک که مناسب یک پیاده‌روی طولانی در گرما است پوشید.

    ۳- اگر شخصی بازدیدکننده حرفه‌ای است، حتی الامکان روزهای پنجشنبه و جمعه را برای بازدید از نمایشگاه انتخاب نکند. بیشترین زمان شلوغی و ازدحام هر نمایشگاه در آخر هفته‌ها رخ می‌دهد.

    ۴- همراه داشتن یک کوله پشتی سبک می‌تواند به شخص را از حمل کیسه‌های نایلونی متعدد با دست‌ها نجات دهد. البته اگر وسایل همراه سنگین است بهتر است آنها را به باجه‌های امانات در سطح نمایشگاه سپرد.

    ۵- باجه‌های پست در محوطه نمایشگاه کتاب‌ها را بسته‌بندی کرده و به آدرس مورد نظر در سراسر کشور ارسال می‌کند.

    ۶- حتی الامکان از طریق کارت‌های اعتباری و عابربانک باید خرید کرد. اما بهتر است حتما پول نقد به میزان لازم به همراه داشت که در صورت لزوم بتوان به صورت جایگزین استفاده کرد و مجبور به ایستادن در صف طولانی خودپردازها نبود.

    ۷- دفترچه داشته باشید

    شاید یکی از موثرترین کارها داشتن یک دفترچه برای لیست کردن کتاب‌های مورد علاقه است. باید دفترچه‌ای تهیه کرد و به محض این که کتابی به نظر جالب آمد و یا اینکه کسی آن را توصیه کرد. آن را با اسم نویسنده و مترجم یاداشت کرد. ضمنا قرار نیست تمام کتاب‌هایی که لیست شده را بخرید. کافی است فقط آنها را یاداشت کنید.

    ۸- حتما قبل از خرید در مورد کتاب جستجو کنید

    بعد از این که لیستی از کتاب‌ها در دفترچه‌ یاداشت شد، حالا نوبت آن است که در مورد آنها جستجو شود و از موضوع، قیمت، ناشر و … با خبر شد. بد نیست خلاصه‌ای از آنها را هم خواند و آنها را برای خود اولویت‌بندی کرد.

    ۹- مترجم بسیار مهم است

    اگر می‌خواهید کتاب ترجمه شده بخوانید و از آن ترجمه‌های مختلفی وجود دارد. حتما در مورد مترجم باید تحقیق کرد و مترجم را دست کم نگرفت.

    ۱۰- لطفا حجم کتاب را در نظر نگیرید

    بعضی از دوستان وقتی می‌خواهند کتابی بخرند اول تعداد صفحات را نگاه می‌کنند و بعد می‌گویند این که سنگین است! اگر کتابی مورد علاقه باشد و هزار صفحه داشته باشد کمتر وقت می‌گیرد تا کتابی که ۳۰ صفحه دارد، ولی مورد علاقه نیست.

    سنجش امیرکبیر به علاقه‌مندان کتاب کمک می‌کند آگاهانه انتخاب کنند

    داوطلبان آزمون دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد که قصد دارند منابع مرجع را تهیه کنند می‌توانند از سایت سنجش امیرکبیر به آدرس اینترنتی  www.sanjeshetakmili.ir  منابع را کسب کنند سپس از سایت www.tibf.ir، سایت نمایشگاه کتاب، از قسمت جستجو ناشر و فروشنده و شماره غرفه را پیدا و بدون علافی و سردرگمی به آنها مراجعه کنند.

    دانشجویان و داوطلبان آزمون دکتری بعد از نمایشگاه کتاب می‌توانند جهت استفاده از مشاوره رایگان با شماره تلفن زیر ۰۲۱۴۴۰۳۱۶۹۰ تماس حاصل کنند. مشاوران سنجش امیرکبیر مشتاقانه آماده هستند تا پاسخگوی علاقه‌مندان باشند.

    داوطلبان جهت رویت کیفیت و کمیت کتاب‌های ارسالی می‌توانند از موسسه درخواست نمونه جزوه رایگان کنند. همکاران موسسه سنجش امیرکبیر در موسسه آماده ارایه خدمات به داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری هستند.

    داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری برای دسترسی به اخبار ثبت نام، امتحان، انتخاب رشته و مصاحبه می‌توانند به قسمت اخبار سایت سنجش تکمیلی دات آی آر مراجعه کنند.

    داوطلبان کنکورکارشناسی ارشد و دکتری برای دسترسی به سوالات متداول کارشناسی ارشد  و دکتری (در زمینه برنامه ریزی،کنترل استرس، روش‌های تند خوانی، روش‌های تست زنی، مدیریت زمان سرجلسه کنکور و …) می‌توانند به قسمت سوالات متداول سایت سنجش تکمیلی دات آی آر مراجعه کنند.

    داوطلبان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان در رابطه با ثبت‌ نام دکتری و کارشناسی ارشد از طریق مراجعه به وب سایت سنجش امیرکبیر www.sanjeshetakmili.ir و یا تماس با تلفن ۰۲۱۴۴۰۳۱۶۹۰، با مشاوران سنجش امیرکبیر ارتباط برقرار کنند.

    علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خدمات سنجش امیرکبیر می‌توانند به وب‌سایت سنجش امیرکبیر به نشانی  www.sanjeshetakmili.ir مراجعه کنند همچنین جهت دریافت رایگان منابع کارشناسی ارشد و منابع دکتری و هدایای موسسه داوطلبان می‌توانند با ارسال عدد ۱۰۱ به شماره ۰۲۱۴۴۰۳۱۶۹۰ برای آزمون کارشناسی ارشد و ارسال عدد ۱۰۲ به شماره ۰۲۱۴۴۰۳۱۶۹۰ برای آزمون دکتری از خدمات مجموعه استفاده کنند.

    داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری برای دسترسی به اخبار ثبت نام، امتحان، انتخاب رشته و مصاحبه می‌توانند به قسمت اخبار سایت مرجع اخبار دانشگاهی  مراجعه کنند

  4.  
    سنجش امیرکبیر
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

     

    با استفاده از این ۱۸ تکنیک مهم می‌توانید به‌راحتی در تحصیلات تکمیلی خویش موفق شوید و برای همیشه مردودی، پشت کنکور ماندن، تجدیدی، حواس‌پرتی و فراموشکاری را ریشه کن کنید.

     

    جهت آشنایی بیشتر با مراحل ۱۸گانه موفقیت تحصیلی در تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) به‌طور خلاصه توضیح داده می‌شوند. ولی در طول کتاب برنامه‌ریزی تمام نکات مورد نیاز به ریز بیان خواهند شد.

     

      گام اول موفقیت تحصیلی «استفاده از روش‌های نوین آموزشی»

    این مرکز سعی نموده با بهره‌جویی از روش‌های نوین یادگیری همانند استفاده از جزوات کنکوری، جزوات دانشگاهی و تکنیک تریز در حل دفترچه‌های کنکور سال‌های قبل، آموزشهای خود را ارائه دهد.

     

    گام دوم موفقیت تحصیلی «شرایط مطالعه»

    اصولاً قبل از شروع مطالعه باید آگاهی کامل از شرایط مطالعه داشت. لذا در این سیستم برای افزایش راندمان مطالعه ابتدا شرایط مطالعه آموزش داده می‌شود.

     

    گام سوم موفقیت تحصیلی «هدف‌یابی و تفکر مثبت منطقی»

    داشتن هدف مهمترین رکن موفقیت محسوب می‌شود، آری هدف صحیح، سوخت موتور شما را فراهم کرده و ایجاد انگیزه می‌کند. دائماً به ما گفته‌اند: هدف داشته باش، والدین گفته‌اند، اساتید گفته‌‌اند، ولی متاسفانه هیچکس به‌ ما نمی‌گوید یک هدف باید چگونه باشد. چه مشخصاتی داشته باشد، چگونه هدف تعیین کنید که به آن برسید.

     

    گام چهارم موفقیت تحصیلی «برنامه‌ریزی»

    برنامه‌ریزی رکن اساسی موفقیت تحصیلی است. که آن را برای افراد متفاوت بیان خواهیم کرد.

     

    گام پنجم موفقیت تحصیلی «فعال کردن نیمکره سمت راست»

    همیشه استفاده از مغز و توانایی‌های درونی به صورت یک راز بوده اما در این قرن شگفتی‌های عظیمی نمود پیدا کرده است. محققین دریافته‌‌اند وقتی قسمت ضعیف مغز تحریک شود، فعالیت و یادگیری مغز ۵ تا ۱۰برابر افزایش می‌یابد. به عنوان مثال انیشتین از هر دو نیمکره مغز تا درجه استثنایی استفاده می‌کرد.

     

    گام ششم موفقیت تحصیلی «ضمیر ناخودآگاه»

    چرا بعضی از افراد به راحتی موفق می‌شوند و بعضی دیگر شکست می‌خورند؟ چرا عده‌ای به نظر خوش‌شانس می‌آیند؟ چرا افرادی به راحتی در تحصیلات موفق می‌شوند و افراد دیگر دائماً تجدید و مردود می‌شوند؟ راز موفقیت و یا شکست چیست؟ ضمیر ناخودآگاه به تمام این سوالات پاسخ می‌دهد. در این مراحل موفقیت تحصیلی صحیح‌ترین راه استفاده از ضمیر ناخودآگاه به صورت عملی و کاربردی توضیح داده شده است تا شما دوست عزیز با بکار بردن و استفاده از آن به موفقیت‌های بزرگی در زمینه‌های (تحصیلی، شغلی، خانوادگی و…) نائل شوید.

     

    گام هفتم موفقیت «کاهش حواس‌پرتی و افزایش تمر کز حواس»

    غرق شدن در فکر و خیال‌های واهی و اصطلاحات اصلاً تمرکز ندارم و یا نمی‌توانم حواسم را جمع کنم به‌قدری رایج است که نیاز به توضیح دادن نیست. اگر هنگام مطالعه تمرکز حواس نداشته باشید قطعاً راندمان مطالعه کاهش می‌یابد. برای ایجاد تمرکز حواس باید علل حواس‌پرتی و راه‌های برطرف نمودن حواس‌پرتی را به‌طور کامل دانست. اگر شما از حواس‌پرتی رنج می‌برید دیگر نگران نباشید! در این گام، روش‌های کاربردی و عملی ایجاد تمرکز حواس آموزش داده می‌شود.

     

      گام هشتم موفقیت تحصیلی «پرورش دقت»

    حافظه خوب از دقت خوب به وجود می‌آید. بدون دقت نمی‌توان از حافظه خوبی برخوردار بود برای پرورش دقت تکنیک‌ها و تمرینات خاصی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان هم دقت خویش را افزایش داد و هم حافظه خود را در حد شگفت‌انگیزی تقویت نمود. در این گام، مراحل پرورش دقت به‌طور کاربردی آموزش داده می‌شود.

     

    گام نهم موفقیت تحصیلی «تقویت حافظه»

    دیشب خواندم ولی باز فراموش کردم. آه نوک زبانم است، اگر کلمه اولش را بگویید بقیه‌اش را خودم می‌گویم. من حافظه خوبی ندارم و این جملات را بارها شنیده‌ایم. به علت عدم کارآیی صحیح حافظه هزاران نفر از دانشجویان درامتحانات مردود می‌شوند شما چطور؟ آیا می‌خواهید آن را تقویت کنید؟ آیا می‌خواهید آنچه را می‌خوانید به راحتی فراموش نکنید و برای مدت زمان مدیدی در حافظه خود نگه دارید؟ آیا می‌خواهید به دلیل داشتن یک حافظه بسیار توانا همه ساله در دانشگاه نمرات عالی بگیرید. از سد کنکور به راحتی عبور نمایید؟ اگر می‌خواهید کامل‌ترین تکنیک‌های تقویت حافظه را به‌طور عملی فرا بگیرید در این گام‌ها با ما همراه شوید.

     

     

    گام دهم موفقیت تحصیلی «یادداشت‌برداری»

    اصولاً خواندن بدون یادداشت‌برداری، یک علت مهم فراموشی است. با این وجود اکثر دانشجویان طرز صحیح آن را نمی‌دانند، شما چطور؟ آیا زیر مطالب مهم خط می‌کشید؟ از آیا مطالب مهم را یادداشت برمی‌دارید؟ آیا خلاصه‌نویسی می‌کنید؟ تعجب نکنید همه این‌ها غلط است. یادداشت‌برداری صحیح اصول خاصی دارد که شما با یادگیری آن می‌توانید فهم خود را بالا برده، مغز را به فعالیت واداشته، از خواب‌آلودگی و چرت‌زدن جلوگیری می‌کند، تمرکز را افزایش داده، مدت زمان نگهداری مطلب در حافظه را افزایش می‌دهد و… . در این سیستم شما با انواع یادداشت‌برداری‌ها آشنا می‌شوید.

     

    گام یازدهم موفقیت تحصیلی «آموزش تندخوانی با فهم بیشتر»

    اگر راهی وجود داشته باشد که دانشجو بتواند چندین برابر سرعت فعلی خود مثلاً ۲ تا ۳ برابر همراه با درک بهتر مطالعه کند و بیشتر به‌خاطر بسپارد، این امر چقدر و تا چه حد می‌تواند بر موفقیت‌های تحصیلی او تاثیر بگذارد؟ امروزه با استفاده از روش‌های علمی مطالعه، یادگیری و تقویت حافظه این امر نه تنها غیرممکن نیست بلکه به‌سادگی امکان‌پذیر است. برای مثال کتابی را که قبل از یادگیری مهارت‌های مطالعاتی تحصیلی، می‌توان در ۱۰ ساعت خواند، با بکارگیری روش‌های نوین می‌توان در ۴ یا ۵ ساعت یا حتی کمتر، مطالعه کرد و بهتر درک کرد، فهمید و بخاطر سپرد. روشن است که مطالب مختلف را نمی‌توان و نباید با یک سرعت ثابت خواند، متون درسی و مشکل را نمی‌توان با همان سرعتی که مطالب داستانی و ساده را می‌توان خواند، مطالعه کرد. ولی با یادگیری مهارت‌های مطالعه می‌توان هر متنی را سریعتر از گذشته خواند، فهمید، یاد گرفت و به حافظه سپرد. عده‌ای تصور می‌کنند تندخوانی یعنی سریع خواندن مطالب، اما باید گفت: تندخوانی به هیچ عنوان به معنای سریع‌تر خواندن کتاب نیست.

     

    تندخوانی مجموعه‌ای از تکنیک‌های مختلف جهت سرعت، درک، نگهداری و یادآوری و … است. یعنی:

    ۱- تکنیک سرعت: یعنی اینکه شما مطالب را سریع‌تر می‌خوانید.

    ۲- تکنیک درک: مطالب را بهتر درک کنید.

    ۳- تکنیک نگهداری: مطالب را برای مدت زمان طولانی‌تری در حافظه نگهداری می‌کنید.

    ۴- تکنیک یادآوری: به‌راحتی می‌توانید آن مطلب را موقع امتحان به یاد آورید. آری این چهار تکنیک در موفقیت تحصیلی نقش بسیار مهمی دارند.

     

    عوارض کندخوانی  در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری

    کندخوانی عوارض بسیار زیادی دارد از قبیل: اتلاف وقت، خستگی جسم و چشم، خستگی ذهن، بی‌حوصلگی، کاهش درک مطلب، کند ذهنی، حواس‌پرتی و… . در این سیستم ابتدا به تشریح آن‌ها پرداخته و سپس راه صحیح تندخوانی آموزش داده می‌شود. تا عوارض برطرف گردد و بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین مطلب را بیاموزید. برای تندخوانی، باید علل کندخوانی را شناخت و بعد با برطرف‌ نمودن علل کندخوانی می‌توان بر تندخوانی مسلط گشت و سریع‌تر از قبل خو‌اند. در این سیستم به آموزش علمی و صحیح طرز برطرف نمودن علل کند خوانی می‌پردازیم. افزایش حوزه دید چشم کندخوان چگونه ممکن می‌شود و چشم تند خوان چگونه مطالب را می‌بیند، دو چشم تندخوان و کند خوان چه تفاوت‌هایی با هم دارند وچگونه می‌توان چشم یک کندخوان را به چشم تندخوان تبدیل کرد؟ چگونه می‌توان حوزه دید چشم کندخوان را افزایش داد و آن را به تندخوانی واداشت؟ در این سیستم به آموزش علمی و صحیح افزایش حوزه دید می‌پردازیم.

     

    تندخوانی با درک بالا

    در این سیستم تندخوانی با درک بالا آموزش داده می‌شود (خصوصاً روی کتب علمی و درسی) تا با به‌کارگیری این سیستم به‌راحتی بتوانید در تمامی امتحانات و آزمون‌ها (کنکور، دانشگاه و…) موفق شوید و به آنچه خواسته بودید دست یابید یعنی مطالعه موفق همراه با نتیجه دلخواه.

     

    گام دوازدهم موفقیت تحصیلی «شیوه صحیح درس خواندن ومطالعه»

    شیوه صحیح درس خواندن و مطالعه، یک سیستم جهانی است. تحت عنوان سیستم مطالعه چند مرحله‌ای یا سیستم مطالعه کاربردی و یا … در این روش مطالب را با سیستم خاصی می‌خوانید، با تکنیک خاصی به حافظه می‌سپارید و بدون کوچک‌ترین فراموشی موقع امتحان به یاد می‌آورید. آیا این سیستم را تاکنون تجربه کرده‌اید؟ این سیستم فوق‌العاده مهم را آموزش می‌بینید و از به‌کاربردن آن خرسند خواهید شد.

     

    گام سیزدهم موفقیت تحصیلی «سیستم صحیح مرور و یادآوری»

    چرا مطالبی که یادگرفته‌اید را فراموش می‌کنید؟ در چه زمانی فراموش می‌کنید؟ راه جلوگیری از فراموشی مطالب چیست؟ در این گام‌ها نمودار فراموشی مغز و راه جلوگیری از آن به‌طور کاربردی و عملی آموزش داده می‌شود تا به‌واسطه آن بتوانید مطالب را در حافظه بلندمدت ثبت کنید و موقع امتحان آن را به‌راحتی یادآوری کنید. با بکارگیری این تکنیک مطالبی را که آموختید (حتی سخت‌ترین آن‌ها را) هیچوقت فراموش نمی‌کنید و نیاز به چندبار خواندن کتاب نیست.

     

    گام چهاردهم موفقیت تحصیلی «طرز خواندن کتب مختلف»

    (استدلالی، حفظی، فهمیدنی، فنی)

    آستانه یادگیری چقدر است؟ در طول روز حداکثر چند ساعت باید مطالعه کرد؟ عادت دارید شب‌ها مطالعه کنید و یا صبح‌ها؟ بهترین ساعت مطالعه چه موقعی است؟ کتب مختلف را چگونه باید خواند؟ مدت زمان مطالعه هر کتاب چقدر باید باشد؟ کتاب‌های مختلف را در چه زمان‌هایی باید خواند؟ و … دانستن این مطالب به شکل علمی نقش بسیار مهمی در یادگیری دارد که در این گام‌ها به‌صورت عملی آموزش داده می‌شود.

     

    گام پانزدهم موفقیت تحصیلی «استراحت بین مطالعه»

    چرا هنگام مطالعه خسته می‌شوید و وقتی ‌که خسته شده‌اید چگونه استراحت می‌کنید؟ چطور می‌توان هنگام مطالعه کمتر خسته شد (خصوصاْ خستگی ذهنی)؟ آیا تابحال شده هنگام مطالعه احساس کنید دیگر مغز شما نمی‌کشد و خسته شده‌اید؟ آیا می‌خواهید با روشی خاص این خستگی را به حداقل برسانید؟ تکنیک استراحت بین مطالعه کمک بزرگی به شما می‌کند تا در هنگام مطالعه کمتر خسته شده و اگر خسته شده‌اید آن‌را برطرف نمایید.

     

      گام شانزدهم موفقیت تحصیلی «امتحان»

    آیا شده با اینکه مطلب درسی را خوب یاد گرفته‌اید ولی باز در امتحان نمره دلخواه را نیاورده باشید؟ باید مسائل خاصی را در شب قبل از امتحان، صبح روز امتحان، سر جلسه امتحان و… رعایت نموده تا به‌واسطه آن بتوان راحت‌تر به سوالات پاسخ داد. برای موفقیت در امتحان باید اصول و شرایط خاصی را دانست. در مجموعه ارائه شده این مطلب به‌طور کامل آموزش داده شده است.

     

    گام هفدهم موفقیت تحصیلی «رفع اضطراب»

    اگر در هنگام مطالعه، کلاس درس، پای تخته، هنگام کنفرانس، سخنرانی، یا در جلسه امتحان اضطراب، استرس، دلهره و نگرانی دارید و به واسطه همین اضطراب یک‌دفعه تمامی مطالب را فراموش می‌کنید دیگر نگران نباشید. در این سیستم تکنیک‌ها و روش‌های مفیدی ارائه شده تا با به‌کارگیری آن‌ها به‌راحتی بتوانید اضطراب را از خود دور کنید و یا کاهش دهید. در تمامی لحظات آرامش کامل داشته باشید.

     

    گام هیجدهم موفقیت تحصیلی «شیوه صحیح تست‌زنی»

    داشتن معلومات به تنهایی کافی نیست، انتقال اطلاعات بسیار مهم است. بنابراین سرعت عمل، سرعت انتقال، استفاده صحیح از وقت، جوابگویی صحیح به سوالات، خسته نشدن موقع امتحان، بکارگیری تکنیک‌های خاص برای یادآوری سریع‌تر جواب سوالات، گزینش در پاسخگویی به سوالات، روش صحیح تست‌زدن و… نقش بسیار مهمی در موفقیت دارد. در مجموعه حاضر این سیستم به‌طور کامل آموزش داده می‌شود.

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

     

    جدیدترین اخبار دکتری و کارشناسی ارشد

    • Like 1
  5.  
     
    sanjeshamirkabir.b3-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    موارد زیر سوالاتی بوده‌اند که داوطلبان آزمون مقاطع تکمیلی در طی سال‌های اخیر از مشاوران سنجش امیرکبیر پرسش نموده‌اند.

     

    سوال: من تغییر رشته داده‌ام و می‌خواهم در رشته‌ای غیر از رشته خودم شرکت کنم، باید چکار کنم؟

    پاسخ: با توجه به نیاز شما داوطلبان، سعی شده برای قوی کردن پایه‌ای شما در رشته جدید، حتی‌الامکان و در صورت نیاز با گنجاندن جزوات دانشگاهی در بسته‌های ‌آموزشی و معرفی کتب رفرنس از طرف موسسه، بهراحتی بتوانید تبحر و مهارت‌های خود را با جزوات و کتبِ نکته و تست افزایش داده و در مرحله تسلط با مرور خلاصه درس‌ها و نکات کلیدی با شرکت در آزمون‌های آزمایشی سنجش امیرکبیر، سنجش نهایی را انجام داده و بازده خروجی تحصیلی خود را ارزیابی کنید.

     

    سوال: من جزوات آموزشی را از بازار و یا از موسسات دیگر تهیه کرده‌ام، آیا لازم است که از جزوات شما نیز استفاده کنم؟ یا به عبارت دیگر چگونه می‌توانم از سایر خدمات سنجش امیرکبیر استفاده کنم؟

    پاسخ: شما می‌توانید از جزوات و کتب خود استفاده نمایید. برای بهره‌گیری از مشاوره ما می‌توانید مجموعه مشاوره و هدایت تحصیلی را از مجموعه ما دریافت کنید سپس با توجه به برنامه‌ریزی ما، مسیر خود را راهبری کنید.

     

    سوال: آیا می‌توانم به‌طور مجزا از بسته‌های ‌آموزشی استفاده کنم؟

    پاسخ: بله، می‌شود ولی تجربه نشان داده است که شرکت در آزمون‌های آزمایشی اشتباهات داوطلب را مشخص کرده و داوطلب فرصت دارد تا این اشتباهات و کمبودها را اصلاح کند. به داوطلبان به‌طور اکید توصیه می‌شود اگر نمی‌خواهند بسته‌های ‌آموزشی را تهیه کنند حتماً در آزمون آزمایشی شرکت کنند.

     

    سوال: چه نقطه قوتی وجود دارد که باعث می‌شود من بسته آموزشی را از سنجش امیرکبیر تهیه کنم؟

    پاسخ: همه موسسات اعلام می‌کنند که بسته‌های ‌آموزشی آن‌ها بهترین است. آنچه بسته‌های ‌آموزشی ما را از سایر موسسات متمایز می‌کند ترکیب‌بندی مطالب (جزوات نکته و تست، جزوات دانشگاهی، جزوات نکته و روشها، جزوات نکات تکمیلی، جزوات نکات کلیدی، تکنیک‌های برنامه‌ریزی و مشاوره تحصیلی تا زمان انتخاب رشته) و ارسال بسته آموزشی با توجه به ضرایب دروس است به طوری که این ترکیب‌بندی و برنامه‌ریزی باعث سهولت فراگیری مطالب توسط داوطلب می‌شود.

     

    سوال: منظور از ضرایب دروس آزمون کارشناسی ارشد و دکتری چیست؟

    پاسخ: این سوال را با یک مثال توضیح می‌دهیم مثلاً رشته زیست‌شناسی از گروه علوم پایه دارای گرایش‌های متفاوتی است مثل بیوشیمی، ژنتیک، سلولی‌مولکولی و… . در بسته آموزشی با توجه به این‌که داوطلب رشته زیستشناسی متمایل به کدام گرایش است سعی می‌شود درسی را که ضریب بالاتری دارد مطالب بیشتری از آن درس ارائه شود و به دروس با ضرایب کمتر برای آن گرایش جزوات و مباحث کمتری ارسال شود.

     

    سوال: در شهر محل سکونت ما، نمایندگی موسسه شما موجود نمی‌باشد چگونه می‌توانم از خدمات شما استفاده کنم؟

    پاسخ: شما می‌توانید مستقیم از طریق دفتر مرکزی تهران به آدرس اینترنتی سنجش تکمیلی دات کام مراجعه کرده و بسته آموزشی تهیه نمایید.

     

    www.sanjehEtakmili.ir

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

     

    جدیدترین اخبار دکتری و کارشناسی ارشد

  6. چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری برنامه‌ریزی کنیم(۱)؟

    در روز چقدر زمان دارید و از این زمان چه مقدارش را می‌توانید درس بخوانید. می‌توانید با کنترل کتاب برنامه‌ریزی در ۲ یا ۳ هفته اول به مقدار زمان درس خواندنِ‌ خود پی‌ببرید و ببینید در چه روزهایی، بهترین راندمان را دارید مثلاً آیا اول هفته‌ها خوب درس می‌خوانید؟ یا آخر هفته؟ روزهایی که دانشگاه و آموزشگاه می‌روید؟ یا روزهایی که تعطیل هستید؟

     

    شناخت خود به کمک کتاب برنامه‌ریزی

    مهمترین علتِ عدم برنامه‌ریزی، عدمِ شناخت خود است. پس اولین قدم در برنامه‌ریزی، خودشناسی است.

    منظور از شناخت، به دست آوردن پاسخ این سوالات است: چقدر درس می‌خوانی؟ چقدر می‌خوابی؟ چقدر دانشگاه و کلاس می‌روی؟ چقدر دور خودت می‌چرخی؟ و… . برای این منظور نیاز به یک سیستم ثبت و ضبط اطلاعات است که آن را به عنوان کتاب برنامه‌ریزی می‌شناسیم.

     

    کتاب برنامه ریزی کارشناسی ارشد و دکتری:

    همین کتابی است که پیش رو دارید. کتاب سنجش امیرکبیر یک سال با شماست و یک سال از حساس‌ترین دوران زندگی آموزشی شما را در خود ثبت خواهد کرد. نظم کتاب برنامه‌ریزی، نشانه‌ اهمیتی است که شما به برنامه‌ریزی خود و آینده‌ خود می‌دهید.

     

    شروع و پایان هفته:

    شروع هر هفته را روز شنبه در نظر بگیرید و پایان هفته را روز جمعه.

    اکنون این سؤال مطرح است: هفته اول را از چه روزی آغاز کنیم؟ شنبه هفته بعد؟ خیر، جواب منفی است. تکمیل جداول را باید از همین امروز شروع کنید. حتی یک روز را هم نباید از دست بدهید. اگر امروز سه شنبه است پس هفته‌ی اول برنامه‌ریزی شما چهار روز دارد سه‌شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه. هیچ‌گاه شروع کار را به تعویق نیندازید. حتماً خودتان هم به یاد می‌آورید که اگر کاری را به عقب انداخته‌اید تا در فرصت مناسب‌تر و در آمادگی کامل آن را انجام دهید، این آمادگی کامل هیچ‌گاه از راه نرسیده است. بنابراین تکمیل جداول را از همین امروز شروع کنید خواه امروز شنبه باشد خواه پنج‌شنبه.

     

    ویژگی‌های برنامه‌ریزی برای ازمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش‌امیرکبیر

    ۱- برای برنامه‌ریزی ابتدا باید امکانات خود را بشناسید. بدون شناخت دقیق توانایی‌ها، نمی‌توانید برنامه‌ای واقع‌بینانه تدوین نمایید و برای شناخت توانایی‌ها، باید به گذشته و عملکرد گذشته توجه کنید.

    علت عدم اجرای برنامه‌های قبلی این است که، آن‌ها بر مبنای توانایی‌ها و امکانات واقعی شما استوار نشده‌‌اند. برنامه‌ زیر خوش‌بینانه و بلندپروازانه تنظیم شده است.

    مثلاً داوطلب در برنامه می‌نویسد که از ساعت ۶ تا ۸، درس ۱را می‌خوانم، از ساعت ۸ تا ۱۰صبح، تست‌های درس ۲ را می‌زنم، از ساعت ۱۰ تا ۵/۱۲، درس ۳ را خلاصه‌برداری می‌کنم، فقط نیم‌ساعت ناهار می‌خورم! بلافاصله درس بعدی را شروع می‌کنم و … .

    مشخص است که چنین برنامه‌ای انجام پذیر نیست.

    بنابراین برای تنظیم برنامه آموزشی واقع‌بینانه، لازم است ابتدا توانایی و ویژگی‌های کاری خودتان را چه خوب باشد و چه بد، به طور دقیق بشناسید و این کار تنها با ثبت ساعات مطالعه خود در گذشته امکان‌پذیر خواهد بود. به حدس و گمان به هیچ‌وجه، نمی‌توانید اکتفا کنید. ضمناً توجه به گذشته و ثبت ساعات مطالعه‌تان در روزهای قبل، دو فایده دیگر نیز دارد:

    اولاً: وقتی ساعات مطالعه خود را می‌نویسید، ناخودآگاه ترغیب می‌شوید که در روزهای بعد بیشتر و بهتر کار کنید، ضعف‌هایتان را جبران نموده و در نهایت انگیزه‌تان افزایش می‌یابد.

    ثانیاً: با ثبت عملکرد قبلی خود، بازده (راندمان) کار خود را به دست می‌آورید و متوجه می‌شوید در یک ساعت مطالعه، چند صفحه یا چند تست یا چند مسأله را کار کرده‌اید. تشخیص بازده، مخصوصاً به داوطلبان تحصیلات تکمیلی کمک می‌کند تا هنگام دوره کردن، برنامه دقیق‌تری برای خود تنظیم نمایند.

     

    نکته: توجه به گذشته سه مزیت مهم در بردارد:

    ۱) آگاهی از توان مطالعاتی (روزی چند ساعت درس می‌خوانید).

    ۲) افزایش انگیزه، برای بهبود عملکرد بعدی (معمولاً سعی می‌کنید در هفته بعد بیشتر یا عمیق‌تر مطالعه کنید).

    ۳) تشخیص بازده عملکرد مطالعاتی (در هر ساعت مطالعه چه قدر بازده دارید).

     

    ۲- در برنامه‌ریزی نمی‌توان نسخه یکسانی را برای همه داوطلبان تحصیلات تکمیلی تنظیم کرد.

    علت آن نیز مشخص است زیرا داوطلبان به دلایل مختلف با یکدیگر متفاوتند، از جمله هر کسی در زمینه‌های زیر با دیگری متفاوت است:

     

    ۱- بهره هوشی ۶- اعتماد به نفس و خودباوری
    ۲- پایه درسی ۷- مدت زمان فراغت از تحصیل
    ۳- نقاط ضعف و قوت در دروس مختلف ۸- وضعیت تأهل
    ۴- روش‌های مطالعه ۹- تغییر رشته‌ای بودن
    ۵- شرایط زندگی و تحصیل ۱۰- شاغل بودن و …

     

    بنابراین هر فرد باید برنامه‌ای مختص به خود داشته باشد.

     

    ۳- یکی از عوامل اجرا نشدن برنامه‌هایی که داوطلبان کنکور برای خود تنظیم می‌کنند این است که برنامه ساعت‌به‌ساعت و روزبه‌روز تنظیم می‌نمایند. یعنی واحد زمانی برنامه‌ریزی را یک ساعت یا یک روز در نظر می‌گیرند.

    به هر حال تجربه چندین سال مشاوره و برنامه‌ریزی برای داوطلبان به ما نشان داده است که مناسب‌ترین واحد زمانی برای بررسی عملکرد آموزشی شما یک هفته است، زیرا: در هر روز ممکن است نتوانید همه برنامه‌تان را به‌طور کامل اجرا کنید. بنابراین وقتی مقیاس برنامه را یک هفته در نظر می‌گیریم:

    اولاً: امکان ارزیابی واقعی از فعالیت خود را به دست می‌آورید زیرا مقیاس روزانه امکان ارزیابی واقعی را ممکن نمی‌سازد.

    ثانیاً: تعادل‌ها و عدم تعادل‌های کار خود را می‌شناسید.

     

    ۴- در این روش برنامه‌ریزی، اصلی‌ترین نقش را خود شما دارید.

    ما شما را در برنامه‌ریزی‌تان راهنمایی می‌‌نماییم و بر فعالیت‌تان نظارت می‌کنیم تا برنامه‌ریزی را شخصاً برای خودتان انجام دهید. به این دو نکته دقت کنید: اولاً هیچ‌کس به اندازه شما دلسوز و نگران سرنوشت شما نیست، ثانیاً هیچ‌کس به اندازه‌ شما ازجزئیات فعالیت‌تان آگاه نیست و ویژگی‌های شما را نمی‌شناسد، بنابراین هیچ کس نمی تواند به‌خوبی و دقت خود شما، برایتان برنامه‌ریزی کند.

     

    ۵- حال این سوال پیش می‌آید رقیب اصلی شما در کنکور تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) کیست؟ رقیب شما دیگران نیستند، رقیب اصلی شما، خودتان هستید، شما در طول سال جاری باید با خودتان مسابقه بدهید.

    شما باید دایماً تلاش کنید، قابلیت‌ها و توانایی‌های خود را بیشتر محقق نمایید. این روش برنامه‌ریزی به صورتی است که به شما امکان می‌دهد دائماً با خودتان رقابت کنید و رکوردهایی را که در مسابقه با خودتان به دست می‌آورید ثبت کنید. اگر شما بدانید این هفته چند ساعت مطالعه کرده‌اید حتماً در هفته آینده خواهید توانست ساعات بیشتری درس بخوانید و یا این که عمیق‌تر و مؤثرتر مطالعه کنید. به تجربه ثابت شده‌است که اکثر داوطلبان پس از ثبت ساعت مطالعه خود، تصمیم می‌گیرند هفته بعدشان از هفته قبل بهتر و پربارتر باشد.

    بنابراین باید تأکید کنیم که بیش از ۹۰% نتیجه این داوطلبان، حاصل از زحمت و تلاش خود آنان و استفاده حداکثر از توانایی‌هایشان است. عامل برنامه‌ریزی و خدمات کمک آموزشی نقش دوم را دارد.

    در این‌جا خیلی مهم نیست که پایه درسی شما در چه حدی است و در سال‌های قبل چه‌قدر ضعف داشته‌اید، مهم این است که اراده کنی و با کمک این روش برنامه‌ریزی روزبه‌روز، هفته به هفته و ماه به ماه از توانایی‌های خود بیشتر و بیشتر استفاده کنی.

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  7.  
     
    sanjeshamirkabir.b10-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری باید طوری برنامه‌ریزی کنند که کلاً ۳ دور درس‌ها را مرور کنند:

    ۱- دور اول مرحله یادگیری:

    در این دوره داوطلب تمام دروس خود را حداقل یک‌بار مطالعه کرده و عمل خلاصه‌برداری لازم نیست انجام شود. در این دوره داوطلب هنگام رسیدن به مطالب مشکل و غیر قابل فهم، آن‌ها را به صورت سطحی خوانده و رد می‌شود در این دوره داوطلب، ۵۰% مطالب خوانده شده را دریافت می‌کند. داوطلب همزمان با درس خواندن که ۸۰% حجم این دوره را تشکیل می‌دهد، ۲۰% دیگر را صرف مرور و تست‌زدن و انجام تکنیک تریز (جواب تشریحی به تست‌ها) می‌کند (برای برنامه بلند‌مدت ۱۶ هفته، میان‌مدت ۱۲ هفته و کوتاه مدت ۷ هفته).

     

    ۲- دور دوم مرحله مرور:

    در این دوره داوطلب  سنجش امیرکبیر عمل خلاصه‌برداری مباحثی را انجام و بعد از آن مرور مطالب خلاصه‌برداری شده را در دستور کار خود قرار می‌دهد. در این دوره داوطلب ۸۰% مطالب خوانده شده را دریافت می‌کند. داوطلب همزمان با خلاصه و مرور مطالب که ۶۰% حجم این دوره را تشکیل می‌دهد، ۴۰% دیگر را صرف تست‌زدن و انجام تکنیک تریز می‌کند (برای برنامه بلند‌مدت ۸ هفته، میان‌مدت ۵ هفته و کوتاه‌مدت ۳ هفته).

     

    ۳- دور سوم مرحله تسلط:

    در این دوره عمل مرور مطالب خلاصه‌برداری شده انجام می‌شود، در این دوره داوطلب ۹۰ تا ۱۰۰% مطالب خوانده شده را دریافت می‌کند، داوطلب همزمان با مرور مطالب، که ۴۰% حجم این دوره را تشکیل می‌دهد، ۶۰% دیگر را صرف تست‌زدن و انجام تکنیک تریز می‌کند (برای برنامه بلندمدت ۴ هفته، میان‌مدت ۳ هفته، کوتاه‌مدت ۲ هفته).

     

    برنامه‌ریزی سنجش امیرکبیر برای آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری و آزاد

    نکته :باتوجه به متغیر بودن برگزاری آزمون ،داوطلب تغییرات را خود اعمال کند

    برای داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سراسری ۳ نوع برنامه پیشنهاد می‌شود:

    ۱- برنامه بلندمدت از اوایل مرداد ماه تا اواسط بهمن‌ماه (۲۸ هفته) (بعد از پایان ترم تحصیلی).           (۴+۸+۱۶= ۲۸)

    ۲- برنامه میان‌مدت از اوایل مهرماه تا اواسط بهمن‌ماه (۲۰ هفته) (آغاز سال تحصیلی).            (۳+۵+۱۲+ ۲۰)

    ۳- برنامه کوتاه‌مدت از اوایل آذرماه تا اواسط بهمن‌ماه (۱۲هفته) (بعد از توزیع دفترچه ثبت‌نام).           (۲+۳+۷= ۱۲)

     

    نکته: برای تمام داوطلبان برنامه بلند‌مدت توصیه می‌شود مخصوصاً دوستانی که خواستار کسب رتبه برتر می‌باشند.

     

    برنامه‌ریزی سنجش امیرکبیر برای آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت

    نکته :باتوجه به متغیر بودن برگزاری آزمون ،داوطلب تغییرات را خود اعمال کند

    برای داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۳ نوع برنامه پیشنهاد می‌شود.

    ۱- برنامه بلندمدت از اواخر مهرماه تا اواخر اردیبهشت                                       (۲۸ هفته) (۴+۸+۱۶ = ۲۸)

    ۲- برنامه میان‌مدت از اواخر آذرماه تا اواخر اردیبهشت                                      (۲۰ هفته) (۳+۵+۱۲ = ۲۰)

    ۳- برنامه کوتاه‌مدت از اواخر بهمن ماه تا اواخر اردیبهشت                                     (۱۲ هفته) (۲+۳+۷ =

  8.  
     
    sanjeshamirkabir.b13-800x423.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب


    سوال: چه توصیه‌های عمومی برای برنامه‌ریزی و مطالعه داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری دارید؟

     

    پاسخ:
    ۱- هرگز اصل تشویق را به تنبیه تغییر ندهید این تفکر که «اگر نتوانستیم این مقدار درس را مطالعه کنم دیگر روز جمعه استراحت نکرده و یا کاری غیر درسی انجام نمی‌دهم». برای شما جمله محرک و مثبت نبوده، عاری از بهره‌وری می باشد.
    ۲- اصل زیر را که به اصل پریماک مشهور است فراموش نکنید:
    برای فعالیت‌های نظیر مطالعه و یا مرتب کردن اتاق که معمولاً افراد رغبت خاصی به انجام آنها ندارند می‌توان فرد را از طریق پاداش‌هایی مطلوب مانند گوش دادن به موسیقی و … تقویت و تشویق کرد.
    ۳- بلافاصله بعد از این‌که متوجه نکته‌ای شدید و یا مطلبی را فهمیدید، شروع به یادداشت‌برداری نمایید، بهترین زمان برای یادداشت‌برداری همین موقع است.
    ۴- اگر توانستید یک گام از برنامه خود جلوتر باشید این مطلب باعث تشویق شما در اجرای برنامه‌های بعدی می‌شود. در ضمن در طی هفته‌هایی که نتوانستید برنامه را اجرا کنید دچار استرس نخواهید شد. سعی کنید جلوتر از برنامه خودتان گام بردارید.
    ۵- سعی کنید نگاه شما به مطلب نگاه کنجکاوانه باشد. آنطور مطالعه کنید که گویا می‌خواهید آن را به کسی آموزش دهید.
    ۶- قبل از این‌که درسی را شروع کنید ابتدا به تست‌های آن درس در کنکور سال‌های گذشته نگاهی بیندازید تا ببینید که کدام مباحث مهم‌تر است.
    همچنین در فاز بعد فهرست مطالب آن جزوه را مورد بازبینی قرار دهید. در نهایت سراغ درس مربوطه رفته و آن‌را مطالعه کنید.
    ۷- در درس زبان جهت شروع، اکثر افراد به دلیل کم بودن دامنه لغات معمولاً دچار سردرگمی می‌شوند، بهترین کار برای حل این مشکل، این است که بتوانید حداقل ۵ یونیت اول درس زبان را مطالعه کنید. اگر در جاهایی به لغاتی برخورد کردید، که معنی آن برای شما ناآشنا است، به دیکشنری مراجعه نمایید. مطمئن باشید از یونیت ۵ به بعد میزان استفاده شما از دیکشنری می‌نیمم می‌شود.
    ۸- جزوه‌ای برای نوشتن نکات تست‌ها داشته باشید.

    سوال: تقدم یا تاخر انتخاب یک درس چگونه است؟ یا به عبارت دیگر برای گزینش یک درس به چه مواردی باید توجه کرد؟
    پاسخ:
    ۱- ضعف و قوت خود را در مباحث درس مورد توجه قرار دهید.
    ۲- انرژی خود را صرف مباحثی کنید که از مطالعه آن‌ها در این فاصله زمانی بتوانید نتیجه بهتری بگیرید (مباحث مشکل و زمانبر را کنار بگذارید).
    ۳- به بودجه‌بندی تست‌ها در کنکور سال‌های اخیر توجه کنید. (حتی‌الامکان به مباحث با بودجه‌بندی تست بیشتر، بپردازید.)
    ۴- مباحث ساده‌ای را انتخاب کنید که مطالعه آن‌ها برای شما نتیجه بخش خواهد بود.
    ۵- اگر مباحثی را به طور ناتمام کار کرده‌اید و نتایج‌تان در آزمون‌های آزمایشی در آن مباحث متوسط است، اولویت اول مطالعه شما تکمیل این مباحث تا حد تسلط شماست.
    هرگز درس‌های عمومی (درس زبان و ریاضی) را کنار نگذارید. درس‌های عمومی دقیقاً همان بخش از مطالب هستند که صرف انرژی برای آنها در فرصت باقیمانده حتماً نتیجه‌بخش خواهد بود.

    ۶- قوی‌ها، متوسط‌ها، ضعیف‌ها در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری:
    ۱) داوطلبان قوی سنجش امیرکبیر هیچ درسی را حذف نکنید و کنار نگذارید و هیچ مبحثی را نیز حذف نکنید. افراد قوی باید در انتهای دور دوم درس خواندن، توانایی طراحی تست را به صورت مستقل داشته باشند.
    ۲) داوطلبان متوسط هیچ درسی را حذف نکنید. اما می‌توانید فصل‌ها یا بخش‌هایی که در آن‌ها خیلی ضعیف هستید کنار بگذارید. افراد متوسط باید در انتهای دور دوم درس خواندن، توانایی طراحی تست با استفاده از مهندسی معکوس را داشته باشند.
    ۳) داوطلبان ضعیف بیشتر به سراغ دروسی بروید که در آن مطالعه داشته‌اید و خصوصاً ضرایب آن‌ها بالا است و با توجه به زمان کمی که دارید، اصلاً مطالب جدیدی مطالعه نکنید و دروسی که تاکنون مطالعه نکرده‌اید، کنار بگذارید (در صورت ضریب پایین) و اگر این دروس اهمیت دارند به صورت نکته‌وار و حل تست‌های احتمالی به میزان نسبی آمادگی دست یابید. افراد ضعیف باید در انتهای دور دوم درس خواندن، توانایی حل تست‌های کنکور سال گذشته را داشته باشند.

    سوال: من در دروس ریاضی و زبان انگلیسی ضعیف هستم و تمایل دارم این دروس را حذف کنم؟
    پاسخ: اکثر داوطلبان در این دروس ضعیف می‌باشند و تمایل چندانی به مطالعه این دروس ندارند. توصیه می‌شود مطالعه این دروس را هر روز در برنامه خود قرار دهید. هر قدر هم پایه درسی‌تان ضعیف باشد، هیچ درسی را به طور کامل حذف نکنید. در این‌گونه دروس می‌توانید مباحثی را بیابید که برایتان ساده‌تر باشد. کسب ۱۰ تا ۳۰ درصد برای این دروس در قبولی شما معجزه می‌کند.

    سوال: زمان مطالعه را در آزمون دکتری و کارشناسی ارشد چگونه محاسبه کنیم؟
    پاسخ: زمان مطالعه هر درس از لحظه‌ای شروع می‌شود که شما کتاب را باز می‌کنید و زمانی خاتمه می‌یابد که شما کتاب را می‌بندید.
    سوال: توصیه شما به عنوان مشاور به داوطلبان ضعیف‌تر تحصیلات تکمیلی چه می‌باشد؟
    پاسخ: هیچ‌ درسی را کنار نگذارید و در هر درس به دنبال سوال‌هایی باشید که جواب آن‌ها را می‌دانید. اگر در یک درس، فقط سه یا چهار سوال را پیدا کردید که می‌توانستید جواب دهید، امیدوار باشید؛ با همین شرایط هم می‌توانید نتیجه‌ای در حد خودتان بگیرید.

    سؤال: چه‌زمانی باید بیشتر مطالعه تشریحی را انجام دهم تا تستی را؟
    پاسخ:
    ۱- هرچه مطالب جدیدتر باشند، اهمیت تمرکز بر مطالعه تشریحی (حل پرسش یا تمرین‌های متعدد) بیشتر است، پس می‌توان گفت بهتر است در تابستان بیشتر به صورت تشریحی مطالعه ‌کرده و از اواسط پاییز توجه بیشتری به ‌مرور مطالب و تست‌زنی داشته باشید.
    ۲- در هر درسی که احساس ضعف می‌کنید، بیشتر به راه‌حل‌های تحلیلی- تشریحی توجه داشته باشید.
    ۳- اگر حداقل سه‌چهارم پرسش‌های تشریحی را درست پاسخ دادید، به سراغ تست‌های آن مبحث بروید، چون دراین‌صورت به‌اندازه قابل‌قبولی به مطلب اشراف پیدا کرده‌اید.

    سؤال: مقاومت در برابر تغییرات یعنی چه؟
    پاسخ: یکی از نکاتی که بسیاری از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری با مشاور، در جلسه اول مشاوره درمیان می‌گذارند، علایق و یا عادات روزمره خود است از قبیل: استراحت کردن، تفریح و … این مسائل تا زمانی‌که در موقعیت مهمی همانند آمادگی کنکور تحصیلات تکمیلی نباشید خیلی مهم نیست، ولی برای شما که درحال‌حاضر داوطلب کنکور کارشناسی ارشد و یا دکتری هستید تغییر یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.
    لذا شما باید افکار، عادات و تصمیمات کهنه را کنار بگذارید و قاطعانه به هدف خود فکر کنید.

    بسیاری از داوطلبان مدعی هستند که با گذراندن مقاطع کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد قادر به برنامه‌ریزی برای خود می‌باشند و به روش جدیدی نیاز ندارند، درصورتی‌که روش سنجش امیرکبیر قطعاً مؤثرتر است.

    سؤال: دروس استراتژیک در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری چه دروسی می‌باشند؟
    پاسخ: دروس استراتژیک دروسی هستند که ضریب بالایی در رشته و گرایش شما دارند و در رتبه شما تأثیرگذارتر هستند و فرد با زدن درصد بالا در این دروس می‌تواند رتبه خوبی کسب کند.

    سوال: حالت متعادل و متناسب درس خواندن برای آزمون چیست؟
    پاسخ: علاوه بر افزایش تدریجی ساعات مطالعه باید سعی کنید، به طور متعادل دروس مختلف را انتخاب نمایید. حالت متعادل این است که هر روز حدوداً سه درس را مطالعه کنید. برای هر درس می‌توانید در حدود ۲ ساعت، البته برای دروس پایه و فهمیدنی، مدت زمان بیشتری و برای دروس حفظی و عمومی مدت زمان کوتاهتری را در نظر بگیرید. علاوه بر مطالعه کلیه دروس در طول هفته باید با توجه به نقاط قوت و ضعفتان بر روی بعضی دروس تأکید بیشتری داشته باشید. در ابتدای دوره بر روی دروس پایه، فهمیدنی و دروسی که در آن‌ها ضعیف‌تر هستید، کار کنید و به تدریج که به پایان دوره نزدیک می‌شوید، به دروسی که در آن‌ها قوی‌تر هستید، بپردازید. در هفته‌های آخر به هیچ‌وجه مطالبی را که یاد گرفتن‌شان برای شما مشکل است نخوانید و فقط به مرور دروس و مباحثی بپردازید که در آن‌ها تسلط بیشتری دارید.

    سوال: وقتی می‌گوییم درس‌های مختلف را متعادل کنید یعنی چه؟
    پاسخ: داوطلبی که در همه دروس به طور متعادل مطالعه می‌کند به مراتب از داوطلبی که در یک درس بسیار مسلط است و در درس دیگر ضعف دارد نتیجه بهتری خواهد گرفت.
    مقصودمان از متعادل کردن این نیست که برای تمام دروس وقت مساوی در نظر بگیرید، باید وضعیت درسی خود را به خوبی در نظر گرفته و ببینید که در مورد کدام درس‌ها نگرانی بیشتری دارید. کدام دروس برایتان مهم‌تر هستند و در کدام درس‌ها ضعیف‌تر هستید.
    مثلاً درسی که ضریب بالاتری دارد وقتی بیشتری برای آن گذاشته شود یا درسی را که اکثر داوطلبان آن رشته می‌خوانند، داوطلب ما نیز وقتی بیشتری برای آن درس بگذارد.

    سوال: آیا واقعاً برنامه‌ریزی لازم است؟
    پاسخ: برخی داوطلبان به دلایل زیر برنامه‌ریزی را رد می‌کنند.
    ۱- گروه اول اعلام می‌کنند که این کار اتلاف وقت است و می‌توان به جای نوشتن برنامه‌ریزی، درس خواند و چند مسأله حل کرد. این دوستان اعلام می‌کنند در زمان‌هایی که وقت اندک و کار زیاد و دشوار است به برنامه‌ریزی نیاز داریم، ولی اگر زمان زیاد باشد با هر روشی که درس بخوانیم به نتیجه خواهیم رسید.
    ۲- گروه دوم از تنبلی خودشان ناراحت هستند و از این‌ که مشاهده می‌کنند ساعت مطالعه ‌آن‌ها اندک است از خودشان خجل‌زده هستند، لذا ترجیح می‌دهند برنامه‌ریزی را کنار بگذارند و سراغ آن نروند.
    ۳- گروه سوم بیان می‌کنند که خودشان روش بهتری برای برنامه‌ریزی دارند این دوستان اعلام می‌کنند که چند مقطع دیپلم، لیسانس و … را پشت‌سر گذاشته‌اند و خودشان روش درس‌ خواندن را بلد هستند و نیازی به هیچ روش دیگری ندارند.

    نکته: روش پیشنهادی سنجش امیرکبیر براساس تجربیات بسیار در سال‌های گذشته می‌باشد.

    سؤال: راه‌های ایجاد وقت کدامند؛ یا به‌عبارت‌دیگر چه فعالیت‌های باعث افزایش کارآیی مدیریت زمان می‌شود؟
    پاسخ:
    ۱- زنده‌کردن زمان‌های مرده (مثل زمان‌هایی که در انتظار هستیم، زمانی‌که در اتوبوس می‌گذرد و…).
    ۲- انجام کارها به‌طور همزمان (به‌موازات همدیگر).
    ۳- تنظیم‌کردن زمان خواب.
    ۴- کنترل بیشتر روی اوقات تفریح.
    ۵- عقب‌انداختن انجام کارهای غیرضروری.
    ۶- استفاده از کتاب‌های مکمل و کمک‌آموزشی.

    سوال: برنامه‌ریزی درسی در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری چه می گوید؟
    پاسخ: از کی شروع کنم؟ روزی چند‌ساعت درس بخوانم؟ چه‌چیزی را بخوانم؟ تمرکز ندارم! استرس دارم! خلاصه‌نویسی را چکار کنم؟ جمع‌بندی باید چطور باشد؟ چگونه تست بزنم؟ و خیلی از سوالات دیگر که ذهن داوطلب کنکور تحصیلات تکمیلی را درگیر می‌کند.
    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  9.  
    سنجش امیرکبیر
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    مشاوره روش‌های مطالعه ، سوال: چگونه می‌توانم در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری درس زبان را با درصد بالایی بزنم؟

    پاسخ: در درس زبان معمولاً باید به سه نوع مطلب پاسخ داد. ۱- گرامر ۲- واژگان  ۳- درک مطلب

     

    درک مطلب‌ها نیز خود دو نوع هستند:

    ۱- درک مطلب متن «Reading Comprehnesion»

    ۲- درک مطلب جاگذاری کلمات «Cloze Passage»

    در درک مطلب نوع اول با سوالات چهارگزینه‌ای برخورد می‌کنیم که موارد مختلفی را مورد سوال قرار می‌دهد.

    ü موارد ۱: «Reading for main ideas» «دید کلی» یا «بدست آوردن ایده اصلی»

    سوالاتی که ایده اصلی متن را مورد سوال قرار می‌دهند معمولاً به صورت زیر بیان می‌شوند.

    1. What is the main idea? 2. What is the subject?
    2. What is the topic ? 4. What would be a good title?

    ü مورد ۲: «using contexts for vocabulary» «استفاه از زمینه برای پیدا کردن معنی یک کلمه»

    منظور از «context» ترکیبی از گرامر و لغت است که کلمه مورد نظر سوال را در بر‌می‌گیرد. اگر معنی کلی یک جمله را حدس بزنیم قطعاً معنی یک متن را بدون دانستن معنی هر کلمه جدید می‌فهمیم. در این نوع درک مطلب‌ها زیر کلمات مورد سوال در متن خط کشیده یا با حروف درشت‌تر و پررنگ‌تر نوشته می‌شود. که با توجه به زمینه معنی کلمه خاص مشخص می‌شود که مترادف یا متضاد آن از داوطلب خواسته شده است.

    ü مورد ۳: «Scanning for details» «خواندن برای یافتن جزئیات یا ایده‌های خاصی»

    در این حالت داوطلب ابتدا سوالی را خوانده و کلمات مهم محتوایی را پیدا می‌کند. کلمات محتوایی معمولاً اسم‌ها، افعال یا صفت‌هایی هستند که شامل محتوی یا معنی یک جمله می‌شوند. داوطلب پس از پیدا کردن این کلمات، به سرعت متن را مرور کرده تا بتواند همان کلمات محتوایی یا مترادف آن‌ها را پیدا کند. این روش «Scan» خوانده می‌شود با این روش می‌توان در متن درک مطلب، مکان جمله جواب را پیدا کرده و سپس جمله خاص درک مطلب را با گزینه‌ها مقایسه کرده و جواب صحیح نهایی را پیدا کرد.

    ü مورد ۴: «Making inference» «استنتاج یا نتیجه گیری»

    گاهی اتفاق می‌افتد که یک جمله در متن درک مطلب عیناً جواب به سوال است. ولی گاهی اتفاق می‌افتد که این جمله مستقیم در متن درک مطلب وجود ندارد. در این حالت باید دنبال علائمی بود تا نتیجه منطقی حاصل شود.

    ü مورد ۵: «Identifying exceptions» «تشخیص استثناء ها»

    گاهی صورت سوال به گونه‌ای است که از شما خواسته می‌شود تا از بین ۴ گزینه، آن گزینه‌ای را انتخاب کنید که در متن ذکر نشده (except، not، mentioned) یعنی سه گزینه درست در متن درک مطلب مطرح شده و تنها یک گزینه استثناء است و بیان نشده، لذا در این حالت از مهارت‌های خواندن برای دریافت جزئیات (Scanning skills) استفاده کرده و عبارت‌های مربوط را در متن پیدا کرده و به سوال جواب داده می‌شود.

    ü مورد ۶: «Locating Refrences» «تعیین محل مراجع»

    گاهی اوقات پس از خواندن درک مطلب با سوالاتی برخورد می‌کنید که از شما «مراجع» یک ضمیر خواسته می‌شود «مرجع» کلمه یا عبارتی است که ضمیر به آن اشاره می‌کند. معمولاً ضمایری از قبیل «its» و «them»، «they» داده می‌شود و از داوطلب خواسته می‌شود مرجع آن را در متن پیدا کند. لذا در این روش داوطلب ابتدا ضمیر را در متن پیدا کرده و بعد از آن جمله قبل و بعد از آن را می‌خواند و سپس گزینه‌ها را به جای آن ضمیر قرار می‌دهد. بنابراین اگر معنی جمله در متن تغییر نکند نتیجه گرفته می‌شود مرجع مناسب توسط داوطلب پیدا شده است.

    ü مورد ۷: «Cloze Passage» «درک مطلب جایگذاری کلمات»

    در این نوع درک مطلب‌ها، متنی داده می‌شود که در آن تعدادی کلمه حذف شده و به جای آن شماره گذاشته می‌شود و در انتهای درک مطلب مقابل هر شماره، ۴ گزینه داده می‌شود که باید بهترین را از لحاظ مفهوم انتخاب کرد لذا لازم است ابتدا متن یک‌بار به‌طور کامل و دقیق خوانده شده و سپس بهترین کلمه از نظر معنایی و دستوری پیدا شود بنابراین داوطلب با مرور کلی متن می‌تواند به دیدگاه نگارنده پی برده و به‌راحتی کلمه صحیح جایگزین را پیدا کند.

    سوال: اشکالات درسی خود را چگونه برطرف کنم؟

    پاسخ: اگر مطالعه اصولی باشد، معمولاً اشکالات کمتری حادث می‌شود. ولی به‌طور کلی در مرحله اول بهتر است به صورت گروهی درس بخوانید و اشکالات خود را برای گروه مطرح کنید، مطمئن باشید اکثر اشکالات را می‌توانید برطرف کنید، همچنین از مشاوران و اساتید نیز می‌توان کمک گرفت.

    سوال:برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری آیا کتب لاتین بخوانم بهتر است یا همین کتب فارسی کافی است؟!

    پاسخ: اگر زمان کافی دارید، از متون لاتین نیز استفاده کنید. چون خواندن از روی متون لاتین برای کسی که انگلیسی‌‌اش خوب است راحت‌تر می‌باشد (اکثر کتب ترجمه، ترجمه روانی ندارند). برای کسانی که وقت اندکی دارند، بهتر است از کتب درس و تست کنکوری به همراه جزوات دانشگاهی استفاده کنند.

    سوال: چند ساعت در روز برای مطالعه دروس  آزمون کارشناسی ارشد و دکتری کافی است؟

    پاسخ: در ابتدا می‌توانید با ساعت کمی مثلاً روزانه ۴ ساعت شروع کنید و هر هفته روزانه نیم ساعت به مطالعه اضافه کنید در نهایت شما می‌توانید از تمام ظرفیت خود استفاده کنید پتانسیل ذهن افراد نامحدود است. لذا بعضی از داوطلبان در روز تا ۱۶ ساعت نیز مطالعه می‌کنند. ولی نکته مهم این است که بین ساعات مطالعه حتماً زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و هر لحظه که احساس کردید خستگی بر شما چیره شده، درس و مطالعه را کنار بگذارید.

     

    سوال: نکات پیش پا افتاده که نباید فراموش شود شامل چه مواردی می‌شود؟

    پاسخ:

    ۱- بلافاصله بعد از این‌که متوجه نکته‌ی مهمی از درس مورد مطالعه‌تان شدید شروع به یادداشت‌برداری نمایید. بهترین زمان برای یادداشت‌برداری همین موقع است.

    ۲- سعی کنید همیشه یک گام جلوتر از برنامه خود باشید.

    ۳- معمولاً مسائلی که در شب به علت خستگی نمی‌توانید حل کنید صبح روز بعد امکان حل آن‌ها بیشتر است.

    ۴- با خود واقع‌بین باشید و براساس ساعات واقعی که دارید برنامه‌ریزی کنید.

    ۵- هرگز دروسی را که از نظر معنایی شباهت‌هایی با هم دارند را پشت سر هم مطالعه نکنید.

    ۶- هیچ‌گاه قبل از آن‌که یک مطلب درسی را نخوانده‌اید، اقدام به تست‌زنی نکنید.

    ۷- بررسی بعضی از تست‌ها نکته‌ای را به داوطلب یاد می‌دهد، این‌گونه تست‌ها را با علامتی مشخص کنید تا بتوانید آن‌ها را مرور کنید.

    ۸- خواندن تمامی گزینه‌های یک سوال الزامی است، حتی اگر پاسخ صحیح گزینه «الف» باشد.

    ۹- همیشه به غیر از گزینه جواب تست، علت اشتباه بقیه گزینه‌ها را نیز بررسی کنید.

    ۱۰- هر جزوه و کتابی را می‌خوانید خلاصه‌برداری کنید و در نهایت مرور را فراموش نکنید.

     

    سوال: من از موسسه سنجش امیرکبیر بسته آموزشی کارشناسی ارشد و آزمون دکتری تهیه کرده‌ام، طرز استفاده از این بسته آموزشی چگونه می‌باشد؟

    پاسخ: شما ابتدا باید کتاب برنامه‌ریزی و تکنیک‌های مطالعه و روش‌های تست‌زنی را مطالعه کنید. بعد از مطالعه آن شما به راحتی می‌توانید از نمونه برنامه ارائه شده در این کتاب استفاده کنید. معمولاً بسته آموزشی ترکیبی از موارد زیر است.

    ۱- جزوات دانشگاهی: خواندن این جزوات برای بالا بردن سطح معلومات و تثبیت مطالب توصیه می‌شود. مطالعه این جزوات برای داوطلبان فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های شهرستان، داوطلبان تغییر رشته‌ای و تمام داوطلبانی که مدت زمان زیادی از درس دور مانده‌‌اند، پیشنهاد می‌شود. این جزوات به‌صورت اسکن‌شده در قالب فایل PDF در اختیار داوطلبان سنجش امیرکبیر قرار می‌گیرد.

    ۲- کتب نکته و تست: خواندن این کتب برای کاربردی شدن مطالب مطالعه شده توصیه می‌شود. در اصل این کتب بر مبنای تست‌های سال‌های گذشته کنکور طراحی شده‌‌اند. سنجش امیرکبیر سعی نموده‌ با استفاده از بهترین منابع آموزشی این کتب را تالیف نماید.

    ۳- جزوات نکته و تست: این جزوات بیشتر بر نکات کنکوری به همراه حل تست‌های کنکور سال‌های گذشته محوریت دارد.

    ۴- جزوات آموزشی الکترونیکی: به صورت فایل‌های رنگی پاورپوینت و پی‌دی‌اف مطالب درسی را ارائه می‌کند، داوطلب با کمک این جزوات می‌تواند به‌راحتی مطالب درسی را پله پله همراه با مثال یاد بگیرد.

    سوال: قبل از کنکور به علت تنگی وقت و کمبود زمان بهتر است کدام درس را حذف کنم؟

    پاسخ: توصیه می‌شود هیچ درسی را حذف نکنید و اگر زمان نیز کم دارید حداقل یک دور به صورت سطحی آن را مطالعه کنید ولی اگر باز هم اصرار دارید که زمان اندک است، توصیه می‌شود درس‌ها با ضرایب بالاتر یا به عبارت دیگر درس‌های تخصصی را مطالعه کنید.

    سوال: آیا بهتر نیست درس ضریب ۴ را بخوانم و بی خیال دروس ضریب ۱ بشوم، چون که یک تست ضریب ۴ معادل ۴ تست ضریب ۱ است؟

    پاسخ: خیر. توصیه می‌شود تمام دروس را مطالعه کنید. اگر چه دروس اختصاصی با ضرایب بالا در اولویت قرار دارند ولی دروس ضریب پایین (مانند زبان) را اگر بتوانیم درصد بالایی بزنیم انحراف معیار تراز ما بالا می‌رود و به‌راحتی می‌توان رتبه خوبی کسب کرد. (گفته می‌شود متوسط درصد زبان عمومی برای دکتری سراسری ۲ درصد و برای کارشناسی ارشد سراسری ۱۰ درصد، یعنی داوطلبی که %۲۰ بزند، می‌توان گفت که درصد خوبی کسب کرده است.)

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

    • Like 1
  10.  
    سنجش امیرکبیر
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    توصیه های مهم روانشناسی کنکور (باقی مانده)

    J 11- بزرگترین خیانت به خود و دیگران، به تعویق انداختن کارها است. کار و اندیشه امروز را به فردا موکول نکنید. (So it now) کار را باید در همان وقت و همان روز مقرر انجام داد.

     

    J 12- از ارتباط با دوستان، استفاده مثبت بنمایید. وجود دوستان را به عنوان نعمتی برای به حرکت درآوردن خودتان تلقی کنید و با تفکر مثبت (استفاده مؤثر از شرایط تعیین شده) بر خورد کنید.

     

    J 13- در بعضی موارد، به‌منظور استفاده بهتر از حافظه می‌توان، حرف اول چند کلمه را کنار هم قرار داد و کلمه‌ای جدید ساخت مثل:

    (radar radio detecting and ranging) قابل استفاده در تاریخ ادبیات – زیست شناسی شیمی – معارف اسلامی و…) و یا آن را شعر کوتاهی با نظم دلخواه در نظر گرفت و آن را تجسم و تکرار کرد.

     

    J 14- بمنظور به خاطر سپردن چند نکته که در رابطه با موضوعی مطرح می‌شود اقدامات زیر توصیه می‌شود.

    ۱) ابتدا هر مرحله را خوب یاد بگیرید و برای آن یک یا چند کلمه کلیدی تجسم و طراحی کنید.

    ۲) کلمات کلیدی حاصل را به صورت لیست کوتاهی یادداشت نمایید.

    ۳) با به تصویر کشیدن این چند کلمه، طرحی از کل موضوع را نیز در نظر آورید.

    ۴) یک‌بار دیگر ارتباط کلمات کلیدی را با مراحل در نظر گرفته شده مشخص کنید.

     

    J 15-  داوطلبان سنجش امیرکبیر در لحظه به‌خاطرسپاری یک موضوع، تا جایی که ممکن است قدرت مشاهده خود را افزایش دهید با دقت کامل (در حد توان) ابعاد مختلف موضوع را در نظر بگیرید. از زوایای مختلف آن را بررسی کنید. اشکالات احتمالی ذهنی راجع به آن موضوع را در نظر بگیرید. ارتباط موضوع را با مطالب و دانسته‌های قبلی خود مشخص کنید. آن را در محلی از حافظه جاسازی کنید و در لحظه ثبت مطالب، آرامش داشته باشید تا جایی که ممکن است از قوه تجسم خود نیز کمک بگیرید. زمانی را که قرار است از این مطالب استفاده کنید به عنوان یک کد اصلی همراه مطلب به ذهن خود تلقین کنید. اطمینان داشته باشید که اگر قواعد تکرار را به طرز صحیحی رعایت کنید ان‌شاء‌ا… با سرعت و دقت فراوان، موضوع را فراخوانی خواهید کرد. حتی الامکان خودتان را هم به موضوع وارد کنید و دخالتی در روند شکل گیری مطلب داشته باشید. در بعضی موارد بهتر است داستانی بسازید و موضوعات مورد نظر را به عنوان وقایع مختلف داستان و شخصیت‌های آن را در نظر بگیرید. دروسی را که به نظرتان مشکل‌تر می‌رسند، بیشتر مرور کنید و حتی الامکان در معرض دید خود قرار دهید. (خلاصه‌ها – سازماندهی‌ها).

     

    J 16- توجه داشته باشید که لحظه‌ها و ساعات و روزهای شما گوهر‌های گران‌بهای زندگی‌تان هستند در واقع کیفیت زندگی آینده شماست. برای رسیدن به موفقیت و بهروزی، لازم است ابتدا خود را شایسته آن بدانید و سپس بهای آن را در هر لحظه پرداخت نمایید. یک‌بار دیگر به یاد آورید که:

    موفقیت یعنی تلاش مستمر و آگاهانه در راستای اهداف و بر مبنای ارزش‌ها.

     

    J 17- به خاطر داشته باشید ما همانی را دریافت می‌کنیم که راه ورود آن‌را بر روی خود می‌گشاییم. هنگامی که ادراکمان بر مبنای وفور و برکت است و خود را شایسته آن می‌دانیم شاهد یک تحول می‌شویم. بر هر چیزی که ذهن خود را متمرکز می‌کنیم آن چیز در نزد ما بزرگ می‌شود.

    J 18- ارتباط صحیح با خدا از طریق دعا و نماز پویا‌ترین و پیشرفته‌ترین عملی است که امروزه تمام محققان و اندیشمندان، آن را به صورت یک اصل، بدیهی و مسلم پذیرفته‌‌اند.

     

    J 19- یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید: اگر کاری را که همیشه انجام داده‌اید، انجام دهید همان نتیجه‌ای را می‌گیرید که همیشه گرفته‌اید، اگر نتیجه‌ای دیگر می‌خواهید کاری دیگری انجام دهید. اگر واقعا در یک کار، اشتباهی دارید حتماٌ آن را تغییر دهید (فوراٌ و بلافاصله) تغییر در روش‌ها، نشانه رشد فکری آدمی است.

    و اصرار بر ادامه یک روش غلط نشانه عدم رشد فکری است که بسیاری از افراد متأسفانه به دلیل تعصب و یا لجاجت بر آن اصرار می‌ورزند.

     

    J 20- با توجه به فصل بهار، سعی کنید از تنفس عمیق ۱-۲-۴ استفاده نمایید و با استراحت‌های مؤثر در راستای آماده سازی خود برای استفاده بهینه از توانمندی‌هایتان محسوب شود.

     

    J 21- برای ایجاد آرامش در زندگی، باید تا جایی که ممکن است به زمان حال رسید و با شناخت درست وظایف و عمل به آن‌ها، بهره‌وری را افزایش داد.

     

    J 22- تخلیه ذهنی اطلاعات (یادآوری مفاهیم خوانده شده بدون مراجعه به کتاب) در لحظات مختلف تمرین بسیار خوبی برای استفاده از قوای ذهنی در حافظه است.

     

    J 23- از تمرینات آرام‌سازی ذهنی و روانی استفاده کنید.

     

    J 24- واقع بینی و تفکر مبتنی بر منطبق و همراه با ذهنیت مثبت، رمز اصلی موفقیت شما در ادامه راه است. آنچه مهم به نظر می‌رسد استفاده از معلومات و فراخوانی مطالب خوانده شده است. بنابراین در این زمان باقیمانده، بر اساس اولویت مطالعه کنید و مطالب قبلی را سازماندهی نمایید. قبل از تسلط کامل بر موضوعات خوانده شده قبلی به سراغ مطالب دیگر نروید. از میان انبوه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری، آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر معلومات کافی، توان استفاده از معلومات را داشته باشند گوی سبقت را از دیگران خواهند ربود.

     

    J 25- فرصت‌سازی و فرصت‌یابی و فرصت‌شناسی از عوامل اصلی موفقیت به شمار می‌آید. موضع‌گیری‌ها در زندگی مهم‌تر از موقعیت‌ها است. چه‌بسا موقعیت‌های مناسبی که به خاطر موضع‌گیری‌های نامناسب از بین رفته‌اند و به‌خوبی مورد استفاده واقع نشده‌‌اند. تفکر مثبت یعنی موضع‌گیری ‌بهینه در هر موقعیت.

     

    J 26- از هیجانات روحی خود به بهترین نحو استفاده کنید، کلیه عواملی که ممکن است شما را مضطرب و نگران سازد نشانه‌های مثبتی هستند که میزان هوشیاری شما را افزایش می‌دهند و در صورتی که بتوانید آن‌ها را کنترل کنید نتایج مثبتی نصیبتان خواهد شد بنابر این بدون توجه به عامل به وجود آمدن آن، سعی کنید به عنوان پیام مثبت از آن استفاده کنید تا تصاویر ذهنی شما مثبت شود شما فرصت زیادی ندارید که بخواهید ساعاتی از روز خود را به تجزیه و تحلیل مسائل روانی خود اختصاص دهید بلکه باید بلافاصله نشانه‌های مثبت حالات روحی خود را شناسایی و پتانسیل حاصل از آن را در راستای اهدافتان مصرف کنید.

     

    J 27- هر یک از ما دارای سطحی از هوشیاری هستیم که ذهن و بدن ما در آن سطح بیشترین بازده خویش را داراست و به آن سطح اوج عملکرد، استرس می‌گویند برای کنترل استرس درک شش عامل کلیدی زیر ضروری است:

    ۱) آگاهی: باید خودتان با نظارت دقیق متوجه شوید که در چه ساعاتی از روز در نقطه اوج هوشیاری قرار دارید. دروس مشکل تر و مباحث مهم‌تر را در آن ساعات سازماندهی و مرور کنید.

    الف) تاریخ و زمان: بعضی اوقات با تغییری کوچک در برنامه‌های درسی استرس کاهش می‌یابد.

    ب) موقعیت: از برخورد با افراد و محیط‌های استرس‌زا حتی‌الامکان دوری کنید. و در صورتی که ممکن نبود، موضع‌گیری ‌مثبت داشته باشید.

    ج) احساسات: احساسات و افکار خود را به مثابه یک خدمتکار بی‌قید و شرط برای تحقق اهدافتان مورد استفاده قرار دهید.

     

    ۲) پیش بینی: با تجسم مثبت می‌توانید مکانیسم‌های مناسبی برای پیشگیری ایجاد کنید.

    ۳) اجتناب: حتی‌الامکان سعی کنید حالات خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که تحت تأثیر فشار و استرس نباشید.

    ۴) ارزیابی: کنترل و نظارت سیستم مستمر.

    ۵) قاطعیت: با احساسات واقعی خود در یک حالت آرامش و صداقت با خود قرار گیرید و از حقوق خود نیز دفاع کنید. جلوگیری از اتلاف وقت و بهره‌گیری مؤثر از زمان نوعی دفاع از حقوق خود به شمار می‌آید.

    ۶) اقدام: اغلب برای حل مسائل زندگی خود، فقط فکر می‌کنیم و کاری مؤثر انجام نمی‌دهیم. توصیه می‌شود همین اکنون در فرصت‌های باقی‌مانده دست به عمل بزنید و با شعار ((هر روز بهتر از دیروز)) روزهای آتی را به پل‌های اصلی موفقیت خود تبدیل سازید.

     

    J 28- در مورد آن‌چه بیان می‌کنید کاملاً دقت داشته باشید از به کار بردن کلمات و واژه‌های تحقیر‌آمیز و منفی جداٌ بپرهیزید. تنها زمانی که بیان مسائل تبدیل به کار مثبت شود احساس مثبت‌تری خواهید داشت. در غیر این صورت تکرار مشکلات تصاویر منفی ذهن شما را تثبیت می‌کند و گسترش می‌دهد و باعث می‌گردد تا قدرت تخیل در مقابل اراده تقویت گردد که به ضعف اراده می‌انجامد. حتی در تصوراتتان هم خودتان را ضعیف نشمرید. شما شایستگی موفقیت را دارید به شرطی که در بهترین حالت و شکل ظاهری و روانی خود ظاهر شوید.

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری به روش سنجش امیرکبیر

    • Like 2
  11.  
    سنجش امیرکبیر
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    چند نکته هنگام تمرین تست زدن کنکور ، بهتر است هنگام مطالعه و زدن تست (در خانه و نه سر کنکور) نکات زیرا را رعایت کنید:

    ۱- همواره ابتدا درس را به طور کامل خوانده و سپس تست‌ها را بزنید هیچ وقت بدون مطالعه متن درس به زدن تست اقدام نکنید.

     

    ۲- بار اول که تست‌های یک فصل درسی را می‌زنید توجه زیادی به زمان نکنید در این مرحله یادگیری عمیق مدنظر است ممکن است ده دقیقه طول بکشد تا مفهوم یک تست را بار اول درک کنید این موضوع مهم نیست در دفعات بعدی که تست‌های دیگری از این فصل را می‌زنید باید فاکتور زمان را نیز (هر تست یک دقیقه) در نظر داشته باشید اول دقت بعد سرعت.

     

    ۳- ممکن است در زدن تست‌های یک فصل یک اشتباه ویژه را مرتکب و یا تکرار کنید، بهتر است این موضوع را در انتهای آن فصل کتاب یا جزوه درسی خود یادداشت کنید تا در دفعات بعدی مطالعه و یا سر کنکور مراقب این اشتباهات ویژه باشید همچنین ممکن است یک تست ویژه برای شما سخت باشد آن را نیز علامت بگذارید تا در دفعات بعدی مطالعه متوجه سختی آن بشوید و با تکرار خواندن مشکل آن را بطرف سازید.

     

    ۴- بهتر است برای دروسی که بیشتر جنبه حفظی دارند زدن تست را بلافاصله پس از خواندن درس انجام ندهید. این کار را می‌توانید چند ساعت بعد یا روز بعدی انجام دهید ولی تست‌های دروس پایه ریاضی و محاسباتی را می‌توانید پس از مطالعه حل کنید.

     

    برنامه‌ریزی در فاصله بین کنکور کارشنارسی ارشد سراسری تا آزاد

    همان‌طور که گفته شد کنکور سراسری اغلب اواخر بهمن و کنکور آزاد اغلب در اواخر اردیبهشت ماه برگزار می‌گردد لذا برای این فاصله زمانی حدود ۳ ماه که تقریباً ۱۴ هفته می‌شود می‌بایست برنامه‌ریزی دقیقی توسط داوطلب صورت گیرد در این فاصله ز مانی داوطلبان به ۳ دسته تقسیم می‌شوند.

    ۱- داوطلبانی که تمامی دروس را به طور کامل برای کنکور سراسری قبلاً خوانده‌اند و در این دوره زمانی می‌خواهند دروس را مرور کنند ما برای این داوطلبان مطالعه کتب کنکوری خواندن نکات کنکوری و زدن تست‌های جدید را پیشنهاد می‌کنیم در ضمن این داوطلبان باید دروس و مباحثی را که به خوبی در زمان کنکور سراسری فرانگرفته‌اند را یاد گرفته و ضعف خود را به کمک مشاور خود برطرف سازند همچنین شرکت در آزمون‌های ویژه آزاد برای این دسته از داوطلبان باعث می‌گردد در این فاصله سه ماهه مطالب را فراموش نکنند داوطلبانی که در آزمون‌های سراسری موسسه شرکت کرده‌اند لازم نیست در آزمون‌های آزاد شرکت کنند.

     

    ۲- داوطلبانی که هیچ درسی نخوانده و در کنکور سراسری هم شرکت نکرده‌‌اند و تازه می‌خواهند از اول اسفند ماه کار درس خواندن را برای آزاد شروع کنند این داوطلبان باید به خاطر داشته باشند که از بسیاری از رقیبان خود عقب هستند چرا که افراد زیادی از قبل شروع به درس خواندن برای کنکور سراسری کرده‌‌اند و در زمانی که آنها مشغول فراگرفتن دروس می‌باشند آنها به دوره کردن می‌پردازند البته این موضوع نباید باعث نگرانی این دسته از دانشجویان گردد چرا که بسیاری از داوطلبان (حتی ضعیف) با یک برنامه‌ریزی منظم می‌توانند در مدت ۳ ماه خود را به سطحی برسانند که در کنکور آزاد قبول شوند ولی بدیهی است که این کار نیاز به همت و زحمت بیشتری دارد این افراد می‌بایست در جداول برنامه‌ریزی ویژه آزاد درس‌ها را بودجه‌بندی کرده به مطالعه منظم دروس بپردازند البته با این تفاوت که برنامه‌ریزی سراسری حدود ۷ ماه و برنامه‌ریزی آزاد حدود ۳ ماه است و لذا دروس باید فشرده‌تر مطالعه گردند شرکت در آزمون‌های ویژه آزاد برای این دسته از داوطلبان کاملاً الزامی است.

     

    ۳- دسته سوم داوطلبانی هستند که بعضی از دروس را برای کنکور سراسری خوانده و برخی از آن‌ها را اصلاً نخوانده‌اند این دسته از دانشجویان می‌بایست مباحث و درس‌هایی را که نخوانده‌اند حتماً مطالعه کرده و در عین حال دروس خوانده شده را دوره کنند.

     

    چگونه مهارت تست‌زنی خود را در ازمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری تقویت کنیم:

    ۱- رکورد گیری در تست‌زنی: وقتی تست می‌زنید حتماً زمان بگیرید و این زمان‌ها را در دفعات بعدی با هم مقایسه کنید.

    ۲- ایجاد فاصله بین مطالعه دروس و تست زدن: نباید بلافاصله بعد از مطالعه یک موضوع، تست‌های آن را بزنید. حتماً یک فاصله ۳- ۲ روزه بین مطالعه درس و پاسخ به تست‌های آن باید رعایت شود.

    ۳- کم کردن زمان هر تست: اگر وقت یک تست سر جلسه کنکور ۸۰ ثانیه است شما سعی کنید آزمون‌ها و تست‌های سال‌های قبل را با زمان ۶۰ ثانیه برای هر تست حل کنید تا سرعت تست‌زنی شما افزایش یابد.

     

    توصیه‌های روزهای پایانی قبل کنکور ازمون کارشناسی ارشد و دکتری

    ۱- آرامش خود را حفظ کنید.

    ۲- مطالب مهمی را که یادداشت کرده‌اید مرور کنید.

    ۳- آزمون‌های دو سه سال اخیر را بررسی کنید و پاسخ دهید.

    ۴- دوستانی که تا بحال در هیچ آزمونی شرکت نکرده اند، حتما چند آزمون را در وقت تعیین شده آن (x دقیقه) پاسخ دهند تا با زمان‌بندی سوالات آشنا شوند.

    ۵-داوطلبان سنجش امیرکبیر شما تلاش خود را کرده‌اید، پس باید از معلومات خود بهترین استفاده را بکنید. بنابراین بجای استرس و نگرانی بهتر است شاد و خوشحال باشید و تصور مثبتی از خود داشته باشید.

    ۶- صحبت کردن با یکی از دوستان صمیمی یا رفتن به یک مکان مذهبی می‌تواند به شما آرامش دهد.

    ۷- یک ورزش سبک مثلا پیاده روی تاثیر مثبتی بر روحیه شما خواهد داشت.

    ۸- از قبل شناختی از محل حوزه امتحانی پیدا کنید.

    ۹- شب آزمون بموقع بخوابید.

     

    توصیه‌های قبل از کنکور

    دیگر وقت آن رسیده، مطالبی را که تا بحال مطالعه کرده‌اید، مرور کنید “یادداشت‌ها و نت برداری ها”. سعی کنید در این فرصت باقیمانده که چندان کم هم نیست، فشار بیشتری به خودتان بیاورید؛

    دقیقا مانند یک دو استقامت که باید در دور آخر تمام توان خود را بکار بگیرید !

    در این چند هفته باقیمانده هم، باید هر چقدر که می‌توانید تلاش کنید، اگر هنوز مطالب مهمی را نخوانده‌اید، سعی کنید زودتر آن را تمام کنید. چون باید در این روزهای پایانی، به مرور مطالب قبلی که تا بحال خوانده‌اید، پرداخته و تست‌زنی را در برنامه خود قرار دهید.

     

    برنامه ویژه برای هفته‌های پایانی تا آزمون کنکور

    ۱- هر چه زودتر مطالب مهمی را که نخوانده‌اید، تمام کنید.

    ۲- به تست‌زنی بپردازید “تست‌های دوره‌ای”

    ۳- اکیدا توصیه می‌شود در کنکور آزمایشی شرکت کنید (هم در جو جلسه آزمون قرار می‌گیرید و هم با نقاط ضعف خود آشنا می‌شوید.)

    ۴- سوالات کنکور سال‌های گذشته را حتما حل کنید، اگر چه بسیاری از این تست‌ها را در حین مطالعه و در کتب تستی دیده‌اید.

     

    قانون طلایی: یک اصل بر تمام آزمون‌ها و کنکور‌های حاکم است، و آن مشابه بودن سوالات آزمون آتی با سوالات آزمون‌های گذشته است!

    ۱) به عقیده بسیاری از دوستان رتبه‌های برتر سال‌های گذشته، تست‌های کنکور بیش از %۷۵ تکراری است !

    ۲) توصیه می‌کنیم برای این‌که در آزمون امسال بیشتر سوالات برایتان آشنا بوده و غافلگیر نشوید، حتما و حتما سوالات چند سال اخیر را حل کنید.

    ۳) به دوستانی هم که در هیچ آزمون آزمایشی ثبت‌نام نکرده‌اند، توصیه می‌کنیم با همین سوالات در منزل آزمون بدهید.

     

    توصیه‌هایی در مورد روز آزمون

    ۱- تغذیه مناسبی داشته باشید.

    ۲- سعی کنید تمام موارد پیش بینی نشده را در نظر بگیرید، تمام وسایل مورد نیازتان مانند (کارت ورود، مداد، پاک‌کن، ساعت و.‌.‌.) را بردارید و کمی زودتر حرکت کنید تا بخاطر دیر رسیدن آرامش‌تان بهم نخورد.

    ۳- این را بپذیرید که احتمالا پاسخ تعدادی از سوالات را نمی‌دانید، پس اگر موقع آزمون به چند سوال نتوانستید پاسخ دهید جای نگرانی نیست.

    ۴-داوطبان سنجش امیرکبیر با یاد خدا آزمون را شروع کنید.

    ۵- سوالات را با دقت و تا آخر بخوانید، تمام گزینه‌ها را هم نگاه کنید، محاسبات خود را با دقت انجام دهید تا اسیر تله‌های تستی نظیر مثبت و منفی نشوید.

    ۶- ابتدا سوالاتی را که بلد هستید جواب دهید و به سرعت و به‌راحتی از کنار سوالاتی که به هر دلیلی نمی‌توانید پاسخ دهید، بگذرید، اما حتما جلوی آن‌ها علامت بزنید.

    ۷- توصیه می‌شود در همان زمانی که سوال را حل می‌کنید جواب آن را به پاسخنامه منتقل کنید.

    ۸- پس از هر چند سوال مثلا ۱۰ سوال، پاسخ‌نامه خود را کنترل کنید که احتمالا جواب سوالات را جابجا وارد نکرده باشید.

    ۹- به ویژه به داوطلبانی که درسی را مسلط‌‌اند و حساب ویژه‌ای روی آن باز کرده اند، اکیدا توصیه می‌شود با این تصور که باید به تمام سوالات آن درس جواب دهند، وقت خود را تلف نکنند، چون تمام سوالات دارای یک ارزش و امتیاز است.

    ۱۰- پس از این‌که تمام سوالات را یک‌بار خواندید و سوالاتی را که می‌دانستید جواب دادید. (در این صورت بعدا حسرت نخواهید خورد که فلان سوال را می‌دانستم اما وقت کم آوردم.) برای هر سوال تقریبا ۲ دقیقه زمان دارید. پس مطمئنا، مدت زمانی فرصت خواهید داشت تا به سوالاتی بپردازید که آن‌ها را علامت زده‌اید (سوالات مشکل، سوالاتی که بین چند گزینه شک دارید و نیز سوالاتی که جواب آن را فراموش کرده‌اید.)

    ۱۱- حتی اگر درسی را هم کنار گذاشته‌اید نگاهی به سوالات آن بیندازید، احتمالا بتوانید به چند سوال ساده آن جواب دهید.

    ۱۲- اگر فرصت داشتید می‌توانید باز هم چند سوال را پاسخ دهید، چطور؟ این حالت بیشتر در دروس ریاضی به‌ویژه معادلات دیفرانسیل پیش می‌آید. شما می‌توانید پاسخ چند تست را با استفاده از گزینه‌ها پیدا کنید. یعنی با جایگذاری گزینه‌ها در معادله دیفرانسیل و مشتق گرفتن به جواب صحیح برسید.

    ۱۳- یادتان باشد برای قبولی باید تنها به تعدادی از سوالات جواب دهید، شما اگر به ۵۰% سوالات جواب صحیح دهید، رتبه بسیار خوبی کسب می‌کنید. پس ابدا شانسی جواب ندهید چون سوالات نمره منفی دارد.

     

    روزهای آخرقبل از ازمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری:

    برای افزایش سرعت تست‌زنی، سعی کنید در روزهای پایانی (مثلاً ۱۰ روز آخر) هر روز یک نمونه از مجموعه تست‌های کنکور در سال‌های قبل را علامت بزنید و بعد پاسخ‌های خود را مرور کنید. این کار علاوه بر تاثیر مثبت در تست‌زنی، در رفع اشکالات درسی، کنترل و تنظیم زمان، آشنایی با تست‌های مهم و موارد دیگر هم بسیار موثر خواهد بود.

     

    نکات مهم برای حضور در کنکور

    با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید. مثبت اندیشی کنید. با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است.

    یکی از موارد بسیار مهم و قابل توجه حفظ سلامت جسمی و روحی شماست. پس تغذیه مناسب، استراحت، خوابیدن به اندازه کافی، ورزش و فعالیت بدنی را فراموش نکنید. لازم نیست در این روزها همه زمان خود را به مطالعه فشرده یا حل تست اختصاص دهید. یادتان باشد که بخشی از انرژی توان خود را برای روز آزمون ذخیره کنید.

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

    • Like 1
  12.  
    کارشناسی ارشد ، دکتری
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

    نظریه TRIZ ، (حل مسئله به کمک تجربیات گذشته و خلاقیت در ابداع روش‌های حل جدید)

    سنجش تکمیلی امیرکبیر ابداع‌کننده استفاده این روش در آزمون‌های ۴جوابی برای اولین‌بار در ایران است.

    فرآیند قدم‌به‌قدم تکنیک TRIZ:

    ۱- شناختن مسئله

    ۲- تنظیم‌کردن مسئله، منشور TRIZ

    ۳- جستجو برای حل مسئله‌ای که در گذشته خوب حل شده

    ۴- راه‌حل‌های قابل قیاس و تطبیق آن با راه‌حل مسئله

     

    داوطلب سنجش امیرکبیر به‌طور خلاصه متد TRIZ در کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری این‌ چنین تفسیر می‌شود که روش حل مسائل یا تست‌های جدید، قبلاً به نوعی در مسائل و تست‌های سال گذشته آورده شده است. شما قطعاً می‌توانیدبا یافتن استراتژی مختلف (روش‌های حل متفاوت) حل مسائل و تست‌های سال گذشته، تست‌های بعدی و جدید را حل کنید. بنابراین شما میتوانید با انجام آیتم‌‌های اصلی ۷ و ۲۴ و انجام‌ آیتم‌های فرعی ۱ تا ۳۱ این روش را در جهت توسعه و تثبیت دانش اطلاعات و کسب رتبه‌های عالی در کنکور‌های مختلف به‌کار ببرید.

    این روش ضمن آشناکردن داوطلبان بانمونه سوالات مطرح‌شده در آزمون‌های مختلف برگزارشده در سال‌های گذشته توسط سازمان سنجش آموزش کشور، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، امکان سنجش‌ یافته‌های داوطلب را از طریق بررسی و بازنویسی جواب‌ها و خلق روش‌های جدید تشریحی و تستی مهیا می‌کند و به داوطلبانی که شرح درس، نکات تکمیلی و نکته‌ها و روش‌ها را به‌خوبی مطالعه کرده باشند اطمینان می‌دهد که فقط با مطالعه همان شرح درس می‌توانند به کلیه سوالات سنوات قبل به‌خوبی پاسخ گفته و روش‌های حل جدید را خلق کنند. بنابراین با توجه به بودجه‌بندی سوالات سال‌های اخیر و مطالعه روند طرح سوالات، قابل پیش‌بینی است که حداکثر نرخ تغییر در بودجه‌بندی سوالات %۳۰ بوده است. بنابراین واضح است که دارندگان بسته آموزشی سنجش امیرکبیر به دلیل کامل و معتبر بودن منابع و تسلط به تکنیک TRIZ توانایی پاسخگویی به %۷۰ سوالات هر آزمون استانداردی را دارا می‌باشند.

     

    روند اجرایی و تکنیکی موفقیت در کنکور تحصیلات تکمیلی دانشگاه سراسری، آزاد و وزارت بهداشت:

    ۱- ابتدا با توجه به حجم مطالب باید یک برنامه‌ریزی داشته باشید مثلاً اگر تا زمان کنکور ۱۲۰ روز فرصت داشته باشید، باید شما دروس را در عرض ۹۰روز به اتمام برسانید منظور از دروس، تمام مطالب کل کتاب‌ها، جزوات، خلاصه‌برداری‌ها، حل تست‌های سال گذشته و جواب‌دادن شما به دفترچه‌ها می‌باشد (مثلاً بگویید تا فلان روز درس ۱ و تا فلان روز درس ۲ را مرور خواهم کرد).

    ۲- در ۳۰ روز باقی‌مانده وظیفه شما مرور درس‌ها از روی خلاصه جزوات، استفاده از نکته‌ها و روش‌ها و خلاصه مباحث و نکات کنکوری و مرور تست‌های سال‌های گذشته و مرور دفترچه‌های سال‌های گذشته که شما به آن‌ها جواب داده‌اید، می‌باشد.

    ۳- شما باید در برنامه هفتگی خود درس‌ها را به صورت متنوع بگنجانید مثلاً بعد از درس ریاضی، دروسی مثل ترمودینامیک یا الکترونیک و … را بخوانید سعی کنید مطالب دروس متوالی حتی‌الامکان مستقل باشند. مثلاً خواندن ریاضی و معادلات دیفرانسیل توصیه نمی‌شود.

    ۴- در برنامه روزانه خود دروس ریاضی و زبان خارجه را با روزی حداقل ۱ساعت بگنجانید.

    ۵- در برنامه هفتگی خود، ساعت‌های استراحت و تجدید قوا قرار دهید.

    ۶- میزان پیشرفت خود را در پایان هفته محاسبه کنید و سعی کنید هفته بعدی نتیجه بهتری را کسب کنید.

    ۷- الگوریتم طلائی زیر را برای پاسخ‌دادن به سوالات و دفترچه‌های سراسری و آزاد انجام دهید.

    ابتدا مطالب درسی خود را با توجه به مبحث آن مطالعه کنید مثلاً مبحث حد و مشتق از درس ریاضی ۱، بعد از اتمام مبحث تست‌ها و نکات آن را مرور کنید بعد از انجام این کار سراغ دفترچه‌های کنکور سراسری و آزاد رفته و تست‌های مبحث‌ مورد نظر را پیدا کرده و حل کنید. البته برای این کار لازم است برای هر دفترچه آزمون یک تعداد برگ A4 در نظر بگیرید و سپس بعد از حل، آن‌ها را در برگه‌های سفید A4 وارد کنید سعی کنید توالی حل تست‌ها را در نوشتن در برگه A4 رعایت کنید. مثلاً اگر برای سوال ۱تا۱۰ ریاضی ۱ برگ A4 در نظر گرفته‌اید سعی کنید که جواب‌ها را نیز به ترتیب ۱تا۱۰ باشد یعنی اگر سوال ۱و۲ را بلد نیستند جای آن را به صورت تقریبی خالی گذاشته و سوال ۳ را حل کنید و به همین ترتیب تا به آخر ادامه دهید در نهایت مثلاً دو هفته قبل از کنکور شما دارای یک سری دفترچه کنکور با جواب‌های تشریحی آن‌ها هستید که آن‌ها را حل کرده‌اید و در زمان اندک قبل از کنکور، می‌توانید سوال و جواب‌ها رامرور کنید زیرا مرور دستنوشته‌ها یک رکن اساسی در قبول‌شدن شما در کنکور است.

    ۸- حتماً سعی کنید برای هر درس یک دفترچه یا یک سری برگ A4 در نظر گرفته و خلاصه مباحث، نکات کنکوری و مهم را در آن بنویسید. بنابراین در نهایت، شما دارای یک سری جزوات خلاصه شده و کنکوری هستید که برای مرور قبل از کنکور بسیار کاربردی و مفید می‌باشد.

    ۹- سعی کنید هنگامی که مطالب درسی، نکات کنکوری و تست‌های کنکور را مطالعه می‌کنید اگر مطلب جالب یا مهمی دارند، یا لازم است دوباره مرور شوند حتماً آن‌ها را با علامتی از سایر مطالب مجزا کنید تا تکرار و مرور آن‌ها بیشتر از سایر مطالب انجام شود.

    ۱۰- سعی کنید حتماً مطالب همان روز را در آخر شب جمع‌بندی و نتیجه گیری نمایید.

    ۱۱- موضوعاتی را که راجع به آن مشکل دارید یادداشت کنید تا بتوانید از طریق حل و بحث با دوستانتان آن‌ها را حل کنید.

    ۱۲- آخر شب سعی کنید مطالب روز گذشته را مرور سطحی کرده و تست‌های آن مبحث را حل کنید، حتماً در شب‌ها حداقل یک‌ساعت روی تست‌ها کار کنید و نکات مهم و کنکوری آن‌ها را در دفترچه کنکوری آن درس یادداشت نمایید.

    ۱۳- در ابتدای برنامه و شروع اولیه، لازم است حداقل روی ۵-۶ ساعت مطالعه کنید.

    ۱۴- بعد از عادت به برنامه‌ریزی اولیه، سقف مطالعه خود را افزایش داده و آن را به ۱۰-۱۲ساعت در روز برسانید.

    ۱۵- حتماً قبل از شروع فراگیری دروس و انجام برنامه‌ریزی، تکنیک‌های برنامه‌ریزی سنجش امیرکبیر را مطالعه فرمایید.

    ۱۶- دوستانی که شاغل هستند حتی‌المقدور باید تا حد امکان مرخصی گرفته و ساعات درسی خود را مطابق وقت آزاد خود برنامه‌ریزی کنند.

    ۱۷- حتماً سعی کنید خلاصه مطالب و نکات مهم را روی کاغذهای کوچک A5 یا A6 یا فلش‌کارت نوشته و در زمان‌های غیرمفید مثل مسیرهای مترو، اتوبوس و … مطالب را مرور کنید. توجه داشته باشید که مرور مطالب اعجاز می‌کند و لازم است به اعجاز آن ایمان داشته باشید.

    ۱۸- سعی کنید هر موسسه‌ای را که به عنوان مشاور انتخاب می‌کنید به آن اعتماد کرده و تا آخر مسیر با آن موسسه باشید.

    ۱۹- سعی نکنید خود را بین جزوات متفرقه بازار سردرگم کنید. هر موسسه‌ای سعی می‌کند مهم‌ترین منابع را به شما معرفی کرده و تا آخر مسیر همراه و مشاور شما باشد.

    ۲۰- سعی کنید درس‌هایی که ضریب بالاتری دارند، بیشتر مطالعه کرده و ساعات آن را بیشتر در برنامه روزانه بگنجانید.

    ۲۱- سعی کنید روزانه حداقل ۱۰ لغت از زبان خارجه حفظ کنید تا در نهایت بتوانید در زمان کنکور از دایره لغات بالایی برخوردار باشید.

    ۲۲- در کنکورهای آزمایشی که توسط سایر موسسات برگزار می‌شود حتی‌المقدور شرکت کنید. زیرا در این کنکورهای آزمایشی می‌توانید ضعف‌ها و خطاهای خود را پوشش دهید. در صورتی‌که در کنکور اصلی فرصت اصلاح این خطاها وجود ندارد.

    ۲۳- سعی‌ کنید هنگام حل تست‌ها هیچ‌گاه سریع به سراغ جواب آن‌ها نروید. ابتدا سعی کنید خودتان آن را حل کرده و در صورت اشکال، جواب آن را نگاه کنید.

    ۲۴- دفترچه‌های کنکور سال‌های گذشته سراسری و آزاد بهترین کنکورهای آزمایشی هستند که با کمترین هزینه می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید بدین ترتیب که محیطی آرام را در نظر گرفته و سعی کنید کنکور یک‌سال گذشته را، مثلاً ۹۴ را در مدت زمان خودش مثلاً ۱۵۰ دقیقه حل کرده و حتماً جواب‌های خود را در پاسخبرگ (که همانند کنکور سراسری و آزاد می‌باشد) وارد کنید و هیچ‌گاه در زمانی کمتر از زمان مورد نظر جلسه مجازی کنکور را که خودتان ایجاد کرده‌اید ترک نکنید. در ابتدا ممکن است کمی مشکل باشد ولی بهترین روش و کاربردی‌ترین تمرین برای آماده‌شدن شما جهت کنکور سراسری، آزاد و وزارت بهداشت می‌باشد (یکی از روش‌هایی که همیشه رتبه‌های برتر کنکور‌های سال گذشته انجام می‌داده‌اند) بعد از زمان موردنظر با توجه به فرمول محاسبه درصد، درصدهای خود را محاسبه کرده و سعی کنید در دفترچه بعدی این درصد را افزایش دهید.

    ۲۵- توجه داشته باشید در سر جلسه کنکور، بعد ازمرور گذرا بر روی تست‌ها، تست‌های آسان هر درس را شکار کنید زیرا از نظر دستگاه کارت‌خوان سازمان سنجش، گزینه‌های صحیح مهم هستند نه حل تست‌هایی که مشکل هستند. پس منطقی است از حل تست‌های مشکل و وقت‌گیر اجتناب کرده و همیشه به یاد داشته باشید «حل تست‌ آسان‌تر یعنی افزایش تعداد گزینه‌های صحیح».

    ۲۶- همیشه و در همه جا خود را دانشجوی سال آینده رشته مورد علاقه خود احساس کنید و با این احساس زندگی کنید.

    ۲۷- در روزهای قبل از کنکور خود را سر جلسه کنکور احساس کنید که دارید با آرامش تست‌های آزمون مربوطه را به سادگی حل می‌کنید.

    ۲۸- سخنان افراد بزرگ در زمینه موفقیت را در اتاق خود بچسبانید یا این‌که بر روی کاغذ بزرگ بنویسید من دانشجوی رشته ——- سال آینده هستم و آن را در اتاقتان چسبانده و هر روز آن را تکرار کنید.

    ۲۹- ما را به عنوان دوست و مشاور خود باور کنید و مشکلات خود را در زمینه برنامه‌ریزی درسی با ما در میان بگذارید.

    ۳۰- سنجش امیرکبیر برای شما دوستان آرزوی موفقیت می‌کند. و موفقیت شما در کنکور تحصیلات تکمیلی را تبریک می‌گوید. بنابراین امیدواریم ما را به دوستانتان جهت مشاوره پیشنهاد کنید. تا دوستان شما هم دانشجوی سال بعد کارشناسی ارشد و دکتری باشند.

    ۳۱- رسیدن به هدف = اندیشه + باور + روحیه + انگیزه + ارتباطات + تلاش + استقامت + خواست و عنایت خداوند + شرایط.

     

    آیا شما نیز تمایل دارید رتبه برتر تحصیلات تکمیلی سال آینده از آن شما باشد؟ !

    چهارمین قدم برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری، انجام آزمون‌های آزمایشی با استفاده از تکنیک‌های تست‌زنی و در آخر ارزیابی و تحلیل این آزمون‌ها است.

     

    برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  13.  
    کارشناسی ارشد و دکتری
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    انتخاب رشته دکتری ، اولین و مهمترین کار برای شروع فرایند انتخاب رشته، مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری  و استخراج تعداد نفرات دوره‌های روزانه، شبانه، پیام‌نور، غیر انتفاعی و… رشتۀ مورد نظر است.

     

    بر خلاف تصور برخی از داوطلبان که فکر می‌کنند چون رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اند باید از همان ابتدا به انتخاب دوره‌های شبانه، غیر انتفاعی و … روی بیاورند، بهترین و صحیح‌ترین کار برای انتخاب رشته، انتخاب به ترتیب علاقمندی و از بهترین دانشگاه به بدترین دانشگاه بسته به شرایط فرد است. البته به پارامتر ریسک حتماً باید توجه شود.

     

    در انتخاب رشته با ریسک پایین، یعنی انتخابی از تمام دانشگاه‌های تراز بالا، متوسط و سطح پایین که قبولی شما را تضمین می‌کند، ولی ممکن است آن دانشگاهی که شایسته شما است نتوانید بروید. مثلاً ممکن است شما شانس دانشگاه شیراز را داشته باشید، ولی چون در انتخاب رشته آن را بعد از دانشگاه بیرجند زده‌اید شانسی برای انتخاب دانشگاه شیراز نداشته باشید.

     

    معیارهای مهم در انتخاب رشته دانشگاه مورد نظر به اعتبار علمی دانشگاه، اعضای هیأت علمی و میزان همخوانی موضوعاتی که در آن گروه دفاع شده با موضوع مورد علاقه فرد، نزدیکی به محل زندگی برای شاغلین و کسانی که مشکل رفت و آمد دارند، وجود امکانات رفاهی و موقعیت‌های کاری آینده بستگی دارد.

     

    نکته: نظر به اینکه بر اساس نمره کل محاسبه شده برای هریک از داوطلبان، گزینش علمی انجام می‌گیرد، لذا ترتیب تقدم یا تاخر کدهای محل تحصیل انتخابی توسط داوطلب هیچگونه تاثیر یا امتیازی در گزینش نهایی نخواهد داشت و منحصراً تقدم کد محل تحصیل، نشانگر ترتیب علاقه داوطلب، به تحصیل در محل مربوطه می‌باشد.

    بحث و گفتگو راجع به انتخاب رشته دکتری و بررسی انواع ریسک

    داوطلب با توجه به رتبه بدست آمده فرض‌های زیر را درنظر گرفته و موضوع انتخاب رشته را موشکافی می‌کنیم. توجه شود روش ارائه شده در اینجا، متدی را ارائه می‌دهد که شانس بالا برای قبولی و ریسک بسیار پایینی برای عدم قبولی است.

     

    دوباره فرض‌های زیر را برای رشته تبدیل انرژی در نظر گرفته و انواع حالات را بررسی می‌کنیم. (آخرین رتبه قبولی ۵۷۰)

     

    داوطلب شماره ۱: رتبه ۸۰

    فرض کنیم داوطلب شماره ۱ به رزومه خود نگاه نکند (بدترین حالت را در نظر می‌گیریم و رزومه را ضعیف فرض می‌کنیم.)

     

    این شخص دانشگاه‌ها را به ترتیب دوست داشتن خود انتخاب می‌کند.

    ۱- دانشگاه شریف

    ۲- دانشگاه امیرکبیر

    ۳- دانشگاه علم و صنعت

    ۴- دانشگاه تهران

    ۵- دانشگاه خواجه نصیر

    ۶- دانشگاه تربیت مدرس

    ۷- دانشگاه شیراز

    ۸- دانشگاه اصفهان

    ۹- دانشگاه فردوس مشهد

    حال با توجه به رتبه خود به ترتیب برای دانشگاه‌های خواجه نصیر، تربیت مدرس، شیراز، اصفهان و فردوسی مشهد دعوت به مصاحبه شود. اگر فرد دعوت شده به مصاحبه دکتری ، رزومه قوی داشته و در مصاحبه خوب ظاهر نشود احتمال حذف در تمام انتخاب‌های خود را دارد. (این روش ریسک بالا دارد و به کسانی توصیه می‌شود که رزومه قوی دارند.)

     

    توجه شود: تمام نوشته و اطلاعات فوق براساس فرضیات است. افراد برای محاسبه دقیق‌تر باید تعداد نفرات پذیرش شده هر رشته را برای دانشگاه‌های مختلف بررسی کرده مثلاً اگر در دانشگاه شریف ظرفیت پذیرش ۵ نفر است، داوطلب تا رتبه ۱۵ شانس دعوت به مصاحبه برای این رشته را دارد و داوطلب با رتبه ۸۰ شانسی برای دعوت به مصاحبه برای این دانشگاه را ندارد. برای تراز بالای بعدی فرضاً اگر دانشگاه امیرکبیر انتخاب شود و ظرفیت پذیرش ۳ نفر باشد، داوطلبان با رتبه ۱۵ تا ۲۴ شانس قبولی دارند.

     

    حالت دوم: داوطلب با توجه به رتبه خود (رتبه ۸۰) و رزومه خود (رزومه متوسط) انتخاب‌های زیر را انجام دهد.

    ۱- شریف                   ۲- امیرکبیر                ۳- علم‌وصنعت

    ۴- تهران                    ۵- خواجه نصیر            ۶- تربیت مدرس

    ۷- شیراز                    ۸- اصفهان                  ۹- مشهد

     

    نکته: به ظرفیت پذیرش هر رشته در دانشگاه‌ها توجه کنید.

     

    در اینجا فرض می‌شود داوطلب با توجه به رتبه خود به ترتیب برای دانشگاه‌های تهران، خواجه نصیر، تربیت مدرس، شیراز و اصفهان دعوت به مصاحبه شود. اگر افراد رزومه قوی داشته باشند و داوطلب خوب در مصاحبه ظاهر نشود احتمال حذف در تمام انتخاب‌های خود را دارد.

    نکته: در اینجا بدترین حالت در نظر گرفته شده، قوی بودن رزومه افراد شرکت کننده است.

    نکته: می‌توان حالتی را نیز در نظر گرفت که افراد شرکت کننده شرایطی مثل شما را داشته باشند و شما نیز در مصاحبه خوب ظاهر شوید (این روش برای این حالت توصیه می‌شود).

     

    حالت سوم: حالتی است که داوطلب با فرض رزومه ضعیف انتخاب‌های زیر را برای مصاحبه انجام می‌دهد. و احتمال قبول شدن داوطلب در دانشگاه های  ۷ به بعد زیر مورد انتظار است.

    ۱- شریف                   ۲- امیرکبیر                ۳- علم‌وصنعت

    ۴- تهران                    ۵- خواجه نصیر            ۶- تربیت مدرس

    ۷- شیراز                    ۸- اصفهان                  ۹- مشهد

     

    داوطلب حالت سوم (یعنی رتبه ۸۰ رزومه ضعیف) می‌تواند با توجه تعداد ریسک خود و با فرض انتخاب  ۵ دانشگاه برای مصاحبه ،بهتر است انتخاب‌های زیر را  برای رفتن به مصاحبه داشته باشد:

    انتخاب اول: ۱ دانشگاه سطح بالا – ۲ دانشگاه متوسط – ۲ دانشگاه ضعیف (ریسک کم عدم قبولی)

    انتخاب دوم: ۲ دانشگاه سطح بالا – ۲ دانشگاه سطح متوسط – ۱ دانشگاه ضعیف

    انتخاب سوم: ۳ دانشگاه سطح بالا – ۱ دانشگاه سطح متوسط – о دانشگاه ضعیف

    انتخاب چهارم: ۴ دانشگاه سطح بالا – ۱ دانشگاه سطح متوسط – о دانشگاه ضعیف

    انتخاب پنجم: ۵ دانشگاه سطح بالا – о دانشگاه سطح متوسط – о دانشگاه ضعیف (ریسک زیاد عدم قبولی)

     

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه ضعیف، برای ریسک کم عدم قبولی، انتخاب اول توصیه می‌شود. (یعنی احتمال قبولی بالا)

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه ضعیف، برای ریسک متوسط عدم قبولی، انتخاب دوم توصیه می‌شود.

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه ضعیف، برای ریسک بالای عدم قبولی، انتخاب سوم توصیه می‌شود.

     

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه متوسط، برای ریسک کم عدم قبولی، انتخاب دوم توصیه می‌شود.

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه متوسط، برای ریسک متوسط عدم قبولی، انتخاب سوم توصیه می‌شود.

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه متوسط، برای ریسک بالای عدم قبولی، انتخاب چهارم توصیه می‌شود.

     

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه قوی، برای ریسک کم عدم قبولی انتخاب سوم توصیه می‌شود.

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه قوی، برای ریسک متوسط عدم قبولی انتخاب چهارم توصیه می‌شود.

    برای داوطلب رتبه ۸۰، با رزومه قوی، برای ریسک بالای عدم قبولی، انتخاب پنجم توصیه می‌شود.

     

    برگرفته از کتاب تکنیک های انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  14. سنجش امیرکبیر

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

    به گزارش سنجش امیرکبیر بررسی ها نشان می دهد که داوطلبین کنکور ارشد و دکتری در قبل از کنکور کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه وزارت بهداشت، آزاد و سراسری  موارد زیر را در  موتور جست‌وجوی گوگل،جستجو می کنند.

    ثبت‌نام کارشناسی ارشد، منابع کنکور کارشناسی ارشد، منابع آزمون کارشناسی ارشد، ثبت‌نام دکتری، منابع کنکور دکتری، منابع آزمون دکتری

     

    سنجش امیرکبیر

    داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه سراسری ،آزاد و وزارت بهداشت در هنگام ثبت نام شور و اشتیاق بالایی دارند ولی وقتی به مرحله شروع و برنامه ریزی می رسند به خاطر سر درگمی در اجرای یک برنامه ریزی قابل انجام و نداشتن مشاور و پشتیبان آموزشی و در آخر به دلیل وجو تنوع بالا در کتب مورد نیاز، عملا داوطلب موضوع را رها کرده و از قبولی در کنکور نا امید می شوند. این موضوع واقعیتی است که هر ساله برای بسیاری از داوطلبان اتفاق می افتد.

    لذا در اینجا این سوال مطرح می شود چگونه می شود قبولی در کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکتری را به رویایی شیرین و دست یافتنی مبدل کرد؟ اولین مرحله داشتن اعتماد به نفس، تهیه یک بسته آموزشی قابل اعتماد و یک همت عالی برای شروع می باشد.

    لذا فراهم آوردن مرحله اول و سوم به دست شما و آماده کردن مرحله دوم (بسته آموزشی قابل اعتماد به همراه مشاوره و پشتیبانی) به عهده ماست .ما در کنار شما هستیم تا رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنید.

    سنجش امیرکبیر

    منابع آزمون دکتری ،منابع آزمون کارشناسی ارشد

    با شروع ثبت‌نام آزمون دکتری و کنکور کارشناسی ارشد سراسری ، آزاد  و وزارت بهداشت ۱۴۰۱ تکاپو و جنب و جوشی در داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکتری  ایجاد می شود. بنابراین انتخاب درست منابع و مراجع مورد استفاده در کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکتری، اولین قدم صحیح در مسیر حرکت به سوی قبولی در آزمون ارشد و دکتری است.

    دپارتمان‌های تخصصی سنجش امیرکبیر جهت سهولت دسترسی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد، منابع آزمون کارشناسی ارشد و برای داوطلبان آزمون دکتری، منابع آزمون دکتری را تدوین و گردآوری کرده تا داوطلبان حتی اگر خودشان به صورت مستقل نیز بخواهند منابع را تهیه کنند این امر قابل انجام باشد.

    به داوطلبان توصیه می‌شود که از بسته‌های آموزشی (کتب و جزوات تخصصی) مورد نیاز هر رشته استفاده کنند، تا بتوانند از کمترین زمان، بیشترین استفاده را بکنند.لیست منابع کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری در سایت سنجش تکمیلی دات آی آر قابل بهره‌برداری است.

    آیا خواندن کتب مرجع برای آزمون کارشناسی ارشد  و کنکور دکتری توصیه می‌شود؟

    مطالعه کتاب‌های مرجع اگر چه بسیار مفید و ضروری است اما برای آمادگی در آزمون کارشناسی ارشد و کنکور دکتری دارای معایبی است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

    1. حجم این نوع کتاب‌ها با توجه به مطالب مفید آنها برای آزمون مناسب نیست؛ چرا که در کتاب‌های مرجع بیشتر به آموزش مفاهیم، اثبات قضایا و بعضاً آوردن مطالب غیر ضروری تکیه شده و تعداد سؤالات با پاسخ، برای تمرین دانشجویان کم است و بعضاً پاسخ را به عهده خواننده گذاشته‌اند.
    2. در این نوع کتاب‌ها، روش‌های تستی و سریع جهت پاسخ گویی به سؤالات آزمون کارشناسی ارشد و کنکور دکتری، وجود ندارد.
    3. مطالب بعضی از این کتاب‌ها به دلیل ترجمه گزینشی نامفهوم به نظر می‌رسد و خواننده نمی‌تواند ارتباط لازم را با کتاب برقرار کند.

    سنجش امیرکبیر پیشنهاد می‌کند برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خدمات سنجش امیرکبیر به وب‌سایت سنجش تکمیلی دات آی   آر www.sanjeshetakmili.ir مراجعه کنید و یا جهت ثبت‌نام خدمات آموزشی سنجش امیرکبیر و همچنین مشاهده منابع دروس آزمون کارشناسی ارشد و کنکور دکتری ۱۴۰۱ سراسری ، آزاد و وزارت بهداشت به سایت سنجش تکمیلی مراجعه کنید.

    انتشارات سنجش امیرکبیر جهت قبولی داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری، کتاب‌های رشته‌های مختلف را در سطح کشور ارائه کرده که با استقبال زیادی از سوی دانشجویان مواجه شده است.

    121.jpg

    کتاب‌های تک‌درس کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکتری:

    در این نوع کتاب‌ها برای هر درس یک کتاب شامل آموزش گام به گام مطالب به زبانی ساده همراه با آوردن مثال‌ها و تست‌ها در ضمن آموزش، ارائه شده است. در کتاب‌های آموزشی مؤسسه از آوردن مطالب غیرضروری پرهیز شده است.

    پس از آموزش مطالب هر فصل، تست‌های طبقه‌بندی شده سال‌های گذشته مربوط به آن فصل به همراه پاسخ تشریحی و تست‌های خودسنجی با جواب کلیدی گنجانده شده است تا دانشجو پس از آموزش مطالب، همه تست‌های سال‌های قبل مربوط به آن فصل را مرور کند.

    کتاب‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه سراسری ،آزاد و وزارت بهداشت سنجش امیرکبیر با توجه به ساختار کاملاً حرفه‌ای و علمی آنها و توجه به نیاز دانشجویان، داوطلبان را از مراجعه به کتاب‌های دیگر بی‌نیاز می‌کند.

    مطمئناً تعداد تست‌های فراوان، آموزش ساده و روان مطالب، به روز بودن کتاب‌ها از مشخصه‌های بارز کتاب‌های سنجش امیرکبیر است.

    جزوات و کتب سنجش امیرکبیر حاوی مطالب مفید و نکات برگزیده‌ای است که موجب صرفه‌جویی در وقت داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکتری می‌شود.

    بسیاری از داوطلبان با مشاهده حجم و تعدد کتب رفرنس اعلام شده، نگران نحوه گزینش مطلب و کمبود زمان برای مطالعه آنها می‌شوند، از این رو جزوات سنجش امیرکبیر علاوه بر مطالب گردآوری شده توسط نفرات برتر، دارای مطالب کنکوری بوده و یک منبع جامع، کامل و در عین حال خلاصه محسوب می‌شود که نیاز شما را به هر کتاب یا هر منبع دیگری مرتفع می‌کند.

    هم اکنون داوطلبان می‌توانند برای مشاوره رایگان از طریق سایت سنجش امیرکبیر و یا تماس با ۰۲۱۴۴۰۳۱۶۹۰ ، با مشاوران سنجش امیرکبیر ارتباط برقرار کنند.

    • Thanks 1
  15. سنجش امیرکبیر

     

     

    ۱- یک رزومه از خودتان به فارسی تایپ کرده و آن را با گوگل ترانسلیت (translate.google.com) برگردانید. البته سپس آن را ویرایش نمائید. چون گوگل ترانسلیت فقط ۵۰ درصد به شما کمک می کند.

     

    ۲- دانشگاه هایی که دعوت شده اید از طریق سایت آنها که آدرس آن در سایت UNR.ir مرجع اخبار دانشگاهی مراجعه کرده و در قسمت اساتید و دانشجویان دکتری وارد شوید ، معمولاً آدرس ایمیل یا شماره تماس آنها آنجا است شما می توانید با آنها در ارتباط بوده و چگونگی مصاحبه و اطلاعاتی را کسب کنید.

    نکته ۱: از اساتید سؤالات کلی مثلاً نحوه امتحان مصاحبه، معمولاً از موارد امتحان گرفته می شود و…

    نکته ۲: از دانشجویان دکتری می توانید دوستانه تر سؤال های ریز و جزئی را بپرسید، مثلاً روش قبول شدن چطوریه، اساتید به چه چیزهایی حساس هستند، برای اساتید آن دانشگاه رزومه مهم است یا پرسیدن سؤال و…

     

    ۳- اگر دانشگاه شبانه را زده اید و الان دعوت به مصاحبه شده اید، اگر احساس می کنید که تمایلی به رفتن به این دانشگاه را ندارید، بر سر جلسه مصاحبه این دانشگاه نروید. در این روش به صورت اتوماتیک شما حذف می شوید. اگر شما به مصاحبه این دانشگاه رفته و موفق ظاهر شوید، درنهایت احتمال قبول شدن این دانشگاه برای شما اتفاق می افتد و اگر نروید از آزمون سال بعد محروم خواهید شد.

     

    ۴- حواستان باشد ممکن است در جلسه مصاحبه، در ظاهر شما مغلوب میدان شده باشید و شما با علم به این اتفاق، اعصابتان به هم ریخته و گارد تهاجمی به خود بگیرید. این همان اتفاقی است که هیأت ژوری به دنبال آن هستند (البته نه از روی قصد بد، بلکه آنها روانشناسانی هستند که شما را در مسیری می اندازند تا صبوری و تحمل شما را بسنجند) لذا انگار نه انگار در جلسه مصاحبه، اتفاقی افتاده است. لذا شما با کمال خونسردی و تحمل جلسه مصاحبه را تا به انتها راهبری کنید.

     

    ۵- همیشه شعر زیر را به خاطر داشته باشید، هم قبل از جلسه مصاحبه و هم حین جلسه مصاحبه و هم بعد از جلسه مصاحبه.

     

    راهکارهایی برای موفقیت در مصاحبه دکتری سراسری،آزاد و وزارت بهداشت

    بخش اول- امتیازبندی سوابق پژوهشی:

    ۱- هر مقاله علمی- پژوهشی داخلی و خارجی مرتبط با رشته تحصیلی، چاپ شده در مجلات معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (حداکثر ندارد). داخلی: از صفر تا ۲ امتیاز. بین المللی: از صفر تا ۴ امتیاز.

    ۲- تألیف و ترجمه کتاب مربوط به رشته تحصیلی: برای علوم انسانی حداکثر ندارد و برای سایر رشته ها حداکثر ۶ امتیاز، ترجمه: از صفر تا ۲ امتیاز. تألیف: از صفر تا ۴ امتیاز.

    ۳- مقاله چاپ شده در مجموعه مقالات همایش های علمی ملی و بین المللی. امتیاز: حداکثر ۱۰ امتیاز. خلاصه داخلی (از صفر تا ۵/۰ امتیاز). خلاصه خارجی (از صفر تا ۱ امتیاز). کامل خارجی (از صفر تا ۱ امتیاز). کامل بین المللی (از صفر تا ۲ امتیاز).

    ۴- اکتشاف/ اختراع (به تأیید مراجع ذیصلاح). حداکثر ۸ امتیاز. داخلی (از صفر تا ۳ امتیاز). بین المللی (از صفر تا ۵ امتیاز).

    ۵- آثار هنری (دارای ارزیابی ملی یا بین المللی). برای رشته های هنر حداکثر ندارد. (از صفر تا ۴ امتیاز.

    ۶- تشویق نامه های علمی در سطح ملی و بین المللی: حداکثر ۸ امتیاز. ملی (از صفر تا ۱ امتیاز). بین المللی (از صفر تا ۲ امتیاز).

    مصاحبه

    بخش دوم- مصاحبه:

    به طور معمول، محورهای کلی زیر، توسط هیات ممتحنه (ژوری) مورد توجه و سؤال قرار می گیرد. لازم است داوطلب قبل از حضور در محل مصاحبه، به خوبی به موارد زیر فکر کند و پاسخ های احتمالی را آماده نماید.

    ۱- انگیزه داوطلب برای ادامه تحصیل، اهداف علمی و شغلی آینده؛ (مثلاً این رشته را دوست داشته و به فلان موضوع علمی علاقه مندم.

    ۲- کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد؛ (موضوع پایان نامه، نتیجه گیری ها، مقاله شده است یا نه، اساتید پروژه و داوران).

    ۳- میزان تسلط به زبان خارجی؛/ دارا بودن مدرک مثل تافل، آیلتس، MCHE، تسلط به معرفی خود، پروژه و علائق تحصیلی به زبان خارجی).

    ۴- علایق پژوهشی؛ (موضوع هایی که علاقه مند به تحقیق در آن هستند).

    ۵- موضوع مورد علاقه برای رساله دکتری؛ (مشخص کردن نسبی موضوع پروژه و جلب نظر اساتید نزدیک به موضوع فوق).

    ۶- تمام وقت بودن دانشجو؛ (آزاد بودن وقت دانشجو و عدم فعالیت به صورت تمام وقت و بعضاً پارت تایم در مکانی دیگر).

    ۷- پذیرش دانشجو در آزمون دکتری سایر دانشگاه ها؛ (پرسش اینکه داوطلب اولویت چندش را دانشگاه موردنظر انتخاب کرده است).

    ۸- سؤال در مورد موضوعی خاص که ممکن است مورد علاقه شخص باشد؛ (هوشیار بودن به پرسش ها که از داوطلب می شود).

    ۹- سؤال در مورد تعداد مقالاتی که در پایگاه های استنادی ثبت شده است (مانند: ISI، SCOPUS، ISC و پایگاه های مثل Magiran، SID، Ebsco، Emerald، Elsevier، مرکز مدارک علمی ایران، مرکز منطقه ای علوم و فناوری شیراز، و سایر موارد)؛ (بازدید از سایت ها فوق و بررسی موضوعات و مقالات در زمینه گزارش داوطلب).

    ۱۰- سایر موارد (بسته به دانشگاه مربوطه، سطح علمی هیأت ممتحنه، شرایط مصاحبه دکتری). (توانا بودن در راهبری سؤالات و پرسش ها به سمت هدف پرسش شده توسط اساتید).

     

    آنچه هیأت ممتحنه از شما انتظار دارند؟

    ۱- هیأت ممتحنه چه انتظاراتی از شما دارند؟ (معمولاً آنها انتظار دارند شما اطلاعاتی کلی راجع موضوعی که پرسش می شود داشته باشید، نه اینکه نسبت به موضوع ناآگاه باشید. گاهاً باید دامنه اطلاعات شما به اندازه یک اقیانوس، ولی به عمق یک سانتی متر باشد).

     

    ۲- شما چه انتظاراتی از خود دارید؟ (شما انتظار دارید که پاسخ هیأت ژوری را آنطور که آنها می خواهند بدهید تا بتوانید سربلند بیرون بیائید).

     

    ۳- گردآوری و تفکر در مورد برخی از سؤالاتی که باید انتظار طرح آنها را داشته باشید؟ (سؤال مطروحه در دو مقوله عمومی و تخصصی است. منظور از عمومی انگیزه از تحصیل، موضوع پروژه چه بوده، چند نفر در خانواده شما تحصیل کرده اند و از این مقوله و سؤالات تخصصی پرسش راجع ریز پروژه، موضوعات درسی لیسانس و فوق لیسانس، ارتباط مطالب فوق و غیره).

     

    ۴- گردآوری و تفکر در مورد برخی از سؤالاتی که می توانید (باید) پاسخ دهید؟ (انگیزه ادامه تحصیل، چرا انتخاب ما را انتخاب کرده اید، آیا از نظر مالی تأمین هستید، موضوع مورد علاقه که احتمالاً موضوع پایان نامه دکتری بشود).

    نکته: سعی کنید به صورت مهندسی معکوس، حدس بزنید که هئیت ژوری چه سوالاتی از شما خواهند پرسید؟ یعنی خودتان را به جای هئیت ژوری و هئیت ژوری جای شما باشند.

     

    برگرفته از کتاب تکنیک انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  16.  

    این روزها داوطلبین مصاحبه دکتری وزارت بهداشت شدیدا در تب و تاب مصاحبه هستن و سوالات زیادی در این باره از من پرسیدن. خیلی از دوستان که برای بار اول مصاحبه رو تجربه می‌کنن نمی‌دونن در ایستگاه‌های مختلف چه سوالاتی ازشون پرسیده می‌شه و چطور باید به اون سوالات جواب بدن. از اونجایی که من در مصاحبه وزارت بهداشت سال ۹۶ تونستم نمره ۵۰ از ۵۰ رو کسب کنم در این مقاله قرار هست درباره تجربه خودم در خصوص آزمون دکتری وزارت بهداشت و وزارت علوم توضیح بدم.

     

    سوال ۱: چه رشته‌ای هستم و چند بار مصاحبه رفتم؟

    من دانشجوی دکتری سیاستگذاری سلامت هستم و دوبار آزمون دکتری وزارت بهداشت دادم که هر دوبار برای مصاحبه پذیرفته شدم (سال ۹۵ و ۹۶). یک بار هم به عنوان دعوت شدگان مصاحبه بدون کنکور وزارت علوم در رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی دعوت شدم (سال ۹۵). بنابراین می‌شه گفت تجربه شرکت در ۳ تا مصاحبه دکتری رو دارم.

    سوال ۲: مصاحبه وزارت علوم و وزارت بهداشت با هم متفاوته؟

    اگه بخوام یک جواب کلی بدم، بله! تجربه‌ای که من از مصاحبه وزارت بهداشت و وزارت علوم داشتم کاملا متفاوت بود. در مصاحبه وزارت علوم اساتید همگی در یک اتاق هستن و تمامی فرایند مصاحبه در همونجا انجام می‌شه، به عبارتی ایستگاهی نیست. کل فرایند مصاحبه برای وزارت علوم ۵ تا ۸ دقیقه بیشتر طول نمی‌کشه و بنابراین طبیعی هست که خیلی عمیق مورد بررسی قرار نمی‌گیرین. در طی این فرایند از شما می‌خوان خودتون رو معرفی کنید و بگید چرا این رشته رو امتحان دادید؟ درباره رزومه تون از شما سوال می‌کنن و به طور تصادفی یکی از مقالات تون رو انتخاب می‌کنن و می‌گن درباره بخش‌های مختلف اون توضیح بدید (بنابراین اگه هیچ مشارکتی در مقاله نداشته باشید و اسمتون رو الکی! اتوی مقاله زده باشن لو می‌رید!!). در ادامه یه پاراگراف انگلیسی می‌دن و می‌گن به فارسی ترجمه کنید. و در نهایت یه متن فارسی می‌دن که باید به انگلیسی برگردان کنید.

    مصاحبه وزارت بهداشت از سال ۹۵ به صورت ایستگاهی برگزار می‌شه که ابتدا به صورت ۵ ایستگاه پایان‌نامه، سرچ پیشرفته، سخنرانی، ارائه تخصصی و زبان انگلیسی بود. مدت زمان هر ایستگاه بین ۵ تا ۸ دقیقه هست، یعنی در مجموع حدود ۲۵ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشه. بنابراین می‌شه فهمید که مصاحبه وزارت بهداشت به مراتب عمیق‌تر و علمی‌تر از مصاحبه وزارت علومه و میزان دخالت نظر شخصی داورها خیلی کمتره.

    نکته:مصاحبه وزارت بهداشت به مراتب عمیق‌تر و علمی‌تر از مصاحبه وزارت علومه و میزان دخالت نظر شخصی داورها خیلی کمتره.

    سوال ۳: فرایند مصاحبه چطور انجام میشه و جزئیات هر یک از این ایستگاه‌ها چیه؟

    در روز جلسه آزمون ابتدا حضور و غیاب می‌شید و کارت ورود به جلسه‌تون بررسی می‌شه. بعد همه وسایل تون رو باید تحویل بدید و به اتاق قرنطینه راهنمایی بشید. به صورت گروه‌های پنج نفری -که معمولا بر اساس حروف الفبا گروه بندی شدید- حاضر می‌شید و وارد ایستگاه‌ها می‌شید. معمولا در هر ایستگاه ۲ تا ۳ نفر داور و ارزیاب حضور دارن که مجموعا میشه ۱۰ تا ۱۵ نفر. در نهایت هم وسایل تون رو تحویل می‌گیرید و محل برگزاری مصاحبه رو ترک می‌کنید!

    نکته: قبل از اینکه وارد جزئیات هر ایستگاه بشیم، این نکته رو بگم که ممکنه محتوای سوالات هر ایستگاه در رشته‌های مختلف متفاوت باشه. اما به طور کلی موارد زیر در همه رشته‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرن:

    مصاحبه

    ایستگاه اول- پایان نامه: در ایستگاه پایان نامه سوالاتی در خصوص پایان نامه‌تون می‌پرسن که می‌تونه شامل سوالات زیر باشه:

    1. عنوان و موضوع پایان نامه تون چی هست؟
    2. چرا انجام دادن این کار مهم بوده و شما این موضوع رو انتخاب کردین؟ (اهمیت پژوهش تون رو شرح بدید)
    3. این کار روی چه جامعه پژوهشی انجام شده؟
    4. روش انجام کارتون چی بوده؟ (کمی یا کیفی، ابزار گرداوری داده‌ها و روایی و پایایی اون، حجم نمونه و روش نمونه‌گیری، متد آزمایشگاهی خاص و…)
    5. در نهایت به چه نتیجه‌ای رسیدید؟
    6. با توجه به نتیجه پژوهش تون، چه پیشنهادی برای نظام سلامت دارید؟
    7. چه پیشنهادی برای پژوهش‌های بعدی دارید؟
    8. چند تا مقاله از پایان‌نامتون استخراج شده و کجا چاپ شدن؟

    عمده سوالاتی که در خصوص پایان نامه می‌پرسن موارد بالا هستن. البته ممکنه موارد دیگری هم پرسیده بشه -کما اینکه در یکی از مصاحبه‌ها پرسیده شده بود- مانند تعداد رفرنس‌های پایان نامه، تعداد مطالعات داخلی و خارجی انجام شده در حوزه موضوع شما، تفاوت پژوهش شما با پژوهش‌هایی که قبلا انجام شده بود و…

    ایستگاه دوم- سرچ پیشرفته: در این ایستگاه به شما یک کلیدواژه – معمولا سه کلمه‌ای- در خصوص رشته‌ای که در اون شرکت کردید می‌دن و ازتون می‌خوان در پایگاه‌های جستجو یک مقاله خوب انتخاب کنید و بگید معیار خوب بودن از نظر شما چی هست؟ شاخص اچ نویسنده اول رو پیدا کنید و در نهایت اون مقاله رو وارد نرم افزار اندنوت کنید.

    ایستگاه سوم- سخنرانی: در این ایستگاه به شما یه موضوع و یه گروه هدف معرفی می‌کنن و می‌گن اون موضوع رو برای اون گروه‌ هدف خاص ارائه کنید. اینکه محتوای صحبت شما چقدر درست باشه خیلی مد نظر نیست. تو این ایستگاه بیشتر می‌خوان مهارت ارائه رو در شما ببینن. سعی کنید موضوعی که ارائه می‌دید دارای یه مقدمه، یه بدنه اصلی و در نهایت جمع بندی باشه. شما می‌تونید از داورها اجازه بگیرید و پشت تریبون بایستید یا اینکه همونجا پشت میز ارائه بدید. انتخابش با خودتونه. من ایستادن روبه روی داورها و راه رفتن در حین صحبت کردن رو پیشنهاد می‌دم. چون علاوه‌بر اینکه می‌تونه به کنترل استرس شما کمک کنه، حس بهتری هم به شما می‌ده.

    ایستگاه چهارم- ارائه تخصصی: در این ایستگاه یک موضوع تخصصی به شما می‌دن و از شما می‌خوان اون موضوع رو تحلیل کنید. تحلیلی که شما انجام می‌دید باید بر اساس یه منطق یا چارچوب باشه، مثلا برای رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی چارچوب اهداف نظام سلامت گزارش ۲۰۰۰ سازمان جهانی بهداشت و یا برای رشته سیاستگذاری سلامت چارچوب مثلث سیاستگذاری می‌تونن گزینه‌های خوبی باشن. هرچند که داورها به شما چارچوب‌هایی رو پیشنهاد می‌دن اما در نهایت انتخاب چارچوب با خودتونه. بنابراین چارچوبی رو انتخاب کنید که روی اون مسلط تر هستید.

    در خصوص رشته‌هایی مثل میکروب شناسی و…، -تا اونجایی که من اطلاع دارم- یه کیس بالینی می‌دن و می‌خوان ضمن اینکه تشخیص می‌دید این کیس چه مشکلی داره، متناسب با اون آزمایش، دارو و یا هرچیز دیگه رو پیشنهاد بدین.

    ایستگاه پنجم- زبان انگلیسی: و اما در آخرین ایستگاه ازتون می‌خوان خودتون رو به زبان انگلیسی معرفی کنید. بگید اهل کجا هستید و چند سالتونه. رشته تحصیلی تون در مقطع قبلی چی بوده و عنوان پایان نامه تون رو هم بگید. بعد از شما می‌خوان یه متن انگلیسی رو بخونید و ترجمه کنید و یه جمله رو از فارسی به انگلیسی بنویسید. در نهایت هم چند کلمه تخصصی به طور تصادفی در خصوص رشته خودتون می‌دن تا اونا رو به فارسی برگردونید.

    نکته: اینو مد نظر داشته باشید که ترتیب ورود شما به ایستگاه ها ممکنه متفاوت باشه.

    سوال ۴: رزومم خوب نیست، به مصاحبه امید داشته باشم؟

    این سوال یکی از پر تکرارترین سوالات بود که از من پرسیده شد و جواب اون یک کلمه هست: بله، امید داشته باشید! اول اینکه الان وقت مناسبی نیست که بخواید برای رزومه ناراحت باشید، چون عملا فرصتی برای تقویت رزومه وجود نداره. دوم اینکه رزومه فقط یکی از پنج ایستگاه مصاحبه هست و بنابراین تنها یک پنجم نمره مصاحبه به اون اختصاص می‌گیره. بنابراین اگه بتونید عملکرد خوبی در سایر ایستگاه‌ها داشته باشید ضعف این ایستگاه خود به خود جبران می‌شه.

    سوال ۵: آیا لازم هست اساتید ما رو بشناسن و نیاز به توصیه نامه داریم؟

    اجازه بدید سوال دوم رو اول جواب بدم. در هیچ یک از ایستگاه‌های مصاحبه از شما توصیه‌نامه نمی‌خوان و اگه با خودتون توصیه‌نامه ببرید هم فایده‌ای نداره! چون کسی بهش توجهی نخواهد داشت. بنابراین روی این موضوع زمان نذارید. اساتیدی که به عنوان داور در جلسه مصاحبه حضور دارن اونقدر توانمند و باتجربه هستن که می‌تونن شما رو بدون داشتن توصیه‌نامه هم ارزیابی کنن. بنابراین پیشنهاد می‌دم به جای اینکه روی تهیه توصیه نامه وقت بذارید روی ارتقای توانمندی‌های خودتون وقت بذارید!

    در خصوص اینکه آیا شناخت اساتید روی نتیجه بررسی اونها تاثیر داره یا نه هم باید بگم نه! حداقل برای من اینطور بود. من هیچ تجربه‌ای در دانشگاه‌های دیگه نداشتم و شش سال کارشناسی و ارشدم رو دانشگاه شهید صدوقی یزد خونده بودم. بنابراین قاعدتا نه من اساتید رو می شناختم و نه اون‌ها منو!! در نتیجه عملکردتون مهمتر از اینه که شما رو بشناسن.

    سوال ۶: و اما توصیه‌های من برای شما

    توصیه اول: داشتن اضطراب در طول فرایند مصاحبه یه چیز طبیعیه. اما اینکه بتونید اونو مدیریت کنید از همه چیز مهم‌تره. قاعدتا خیلی از شرکت‌کنندگان آزمون دکتری تجربه کاری و علمی شون از من و شما بالاتر هست. خیلی از شرکت کنندگان در جلسه مصاحبه شروع می‌کنن و از تجربیات کاری و رزومه‌شون و همچنین درصدی که از آزمون کتبی شون حساب کردن رو برای بقیه می‌گن. خیلی به این صحبت‌ها توجه نکنید و سعی کنید خودتون رو روی مصاحبه تون متمرکز کنید.

    توصیه دوم: بهترین پوشش برای روز مصاحبه برای آقایون کت و شلوار و برای خانم‌ها مانتو و شلوار اداری هست. سعی کنید تا حد امکان رسمی بیاین و از پوشیدن تیشرت و لباس تک و یا صندل تابستونه!!! خودداری کنید! هرچند که اینها در هیچ ایستگاهی مورد بررسی قرار نمی‌گیرن، اما می‌تونن اثر هاله‌ای ایجاد کنن. یادتون باشه کسی که شما رو ارزیابی و داوری می‌کنه داره شما رو کسی می‌بینه که قراره چهار سال آینده در پست مدیریت فعالیت کنه یا هیات علمی یک دانشگاه بشه. بنابراین تمام جوانب پوشش یک مدیر یا هیات علمی رو لحاظ کنید.

    برگرفته از کتاب تکنیک های انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  17.  
     
    mosahebeh2.png
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    امتیازدهی به این مطلب

     

    در جمع ارزیابی مصاحبه ، بر اساس ۳ محور زیر است.

    الف) سابقه پژوهشی (اعم از تالیف یا ترجمه کتاب و مقالات و … )

     

     . تالیف یا ترجمه کتاب چندان امتیاز مثبتی ایجاد نمی کنه برای داوطلب. ولی داشتنش خالی از لطف نیست.
    حضور در کنفرانس های بین المللی و منطقه ای تا سقف ۳ مقاله برای هر کدوم امتیاز داره.

    * در خصوص عزیزانی که مقالات ISI دارند، عرض کنم کلیه مقالات که جهت اخذ سابمیشن هزینه پرداخت می شه یا در لیست سیاه وزارت علوم هست ارزشیابی نمیشه و احتمالاً داوطلب با برخورد چندان جالبی در صحنه مصاحبه مواجه نخواهد شد. توصیه می کنم هر آنچه دارید با خود همراه داشته باشید. و در وهله آخر ارائه کنید. (البته شخصاً بر اساس تجربه دوستان عرض می کنم دو صد مقاله آی اِس آی به ارزش یک مقاله علمی و پژوهشی ایرانی نیست)

    ب) سوالات تخصصی یا نیمه تخصصی و … در جلسه مصاحبه
    بر اساس رویکرد همیشگی باید تلاش کنید سوالات را که در حوزه های مختلف است، پاسخ دهید. فرضاً تئوری حسابداری، حسابداری مدیریت، حسابرسی، و زبان که در هر آزمون پرسیده خواهد شد.
    در مورد زبان یا متن کتاب یا مقالات، باید داوطلب ترجمه همزمان کنه که معمولاً در حد کتب پایه حسابداری و مدیریت هست و یا اینکه در مورد موضوعی خاص چند دقیقه ای کوتاه به زبان انگلیسی صحبت کنه که این کمتر اتفاق می افته اما در هر دوره چنین موضوعی برای داوطلبی اتفاق افتاده که اگر کسی این بخش رو پاسخ بده وضعیتش بهتره.
    بهر حال هر داوطلبی مطمئناً مطالبی رو مرور کرده که موفق شده در بخش کتبی نمره بیاره بنابراین توصیه من تمرکز بر محور همان مطالب و کارهای پژوهشیِ جدیدِ صوت گرفته هست که هر شخصی در کارباشه، بهتر می تونه این بخش ها رو جواب بده.
    جمعاً به بخت شما هم بستگی داره. چون تعدد داوطلبان زیاده ممکنِ سوالات ریز هم مطرح بشه. فرضاً در روز اول ۴۰ نفر برای مصاحبه دعوت شدند و خود این موضوع، جای سوال داره.
    بهر حال مباحث فوق الذکر، استانداردهای جدید، تجدید نظر شده، و مباحث درسی مطرح شده در فهرست دروسی که شما در دانشگاه ها تدریس می کنید و …
    اگر در بخشی تسلط ندارید هرگز از اون در روز مصاحبه یادی نکنید. یا بگویید که اطلاعاتم در این زمینه کافی نیست.
    در جمع، آنقدر جای سوال هست که طبیعتاً پاسخ دادن بهش نه غیرممکن، بلکه دشوار.
    پایان نامه: استاد راهنما، استاد مشاور و موضوع خیلی خوب.
    طبق تجربه دوستان قدیمی، بسیاری از داوطلبان به دلیل ضعف پایان نامه در مصاحبه اوت شدند. حالا اگر پایان نامه شما موضوعی جدید و خوب هست و یا استاد راهنمای شما محقق معروفی است که نقطه بسیار مهم و با ارزشی برای شما است.

    ج) موضوعات روانشناسی، فن بیان و فصاحت کلام و … .
    این مسئله هم امتیاز خوبی داره. طرز برخورد و … .
    معمولاً مصاحبه با سوالاتی از محل سکونت، کار، ازدواج، سربازی و علایق شخصی هست و در ادامه میره روی بخش های تخصصی.

    پرسشنامه مصاحبه
    در روز مصاحبه باید پرسشنامه ای مبنی بر اطلاعات شخصی، کاری، تحقیقی و دلیل به ادامه تحصیل ارائه کنید. که بر اساس این، بخشی از امتیازات به شما داده خواهد شد.
    از هر کار تنها سه مورد قابل درج در فرم هست. توصیه می کنم مهمترین و قوی ترین کارهاتون رو بنویسید.
    یکی از نکاتی که باید عرض کنم در مورد پرسشنامه، باید در مورد یک موضوع تحقیقی در صورت اینکه دانشجو دکتری شُدید، پیشنهاد داده و پروپوزال بنویسید. با در نظر گرفتن موضوعات زیر:
    عنوان موضوع، بیان مسئله، سوالات و فرضیه و روش پیشنهادی برای تحقیق
    سعی کنید از موضوعات بنیادی استفاده کنید. خلاقیت شما بسیار اثر بخش خواهد بود. کسی از این پروپوزال ازتون سوال نمی پرسه، بلکه جمع ارزیابی از توان شماست.

    سنجش امیرکبیر
    استرس نداشته باشید
    مصاحبه هم تنها بخش کوتاهی از زندگی شماست. اگر مثبت بود قسمت بوده و اگر منفی، خیر. در جمع توکل به خدا داشته باشید آرزو می کنیم بهترین نتیجه رو بگیرید. همه چیز وابسته به تلاش شماست و نحوه ارزیابی اشخاصی که در روز مصاحبه با چند سوال بدست می یارند.
    یادتون باشه، این مولفه منفی باعث پیامدهای بدی میشه.
    اشخاصی که به عنوان مصاحبه گر در روز مصاحبه تشریف دارند، مطمئناً شرایط شما رو درک می کنند و با سوالات ابتدایی شون، محیط امنی رو فراهم می کنند.

    پایان نامه
    بخشی از سوالات ممکنه از پایان نامه باشه، بنابراین در این روز های باقی مونده مرور کنید.

    نحوه ارائه رزومه
    حتماً یک رزومه کتبی از موارد زیر ارائه کنید:
    ۱- مشخصات فردی: شامل نام و نام خانوادگی، محل تولد و سال تولد، وضعیت سربازی و تأهل، آدرس محل سکونت و محل کار تلفن و پست الکترونیک.
    ۲- مشخصات تحصیلی: شامل مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد، محل تحصیل و دوره زمانی محصل به همراه درج معدل و همچنین اشاره به موضوع پایان نامه و نمره پایان نامه.
    ۳- عضویت در انجمن های تخصصی
    ۴- سابقه مقالات اعم از علمی و پژوهشی، ISI، تخصصی.
    ۵- سابقه مقالات در کنفرانس های بین المللی، ملی، منطقه ای و داخلی (به ترتیبی که گفتم بچینید که امتیازدهی هم به همین صورت هست)
    ۶- تالیف و ترجمع کتاب و …
    ۷- مشارکت در طرح های پژوهشی: با درج عنوان طرح، مجری طرح، وضعیت طرح و محل اجرا.
    ۸- سابقه تدریس: شامل درج دروس مورد تدریس و محل آن به همراه سال های مشارکت.

    * توصیه می شود چند نسخه از این رزومه تهیه و همراه خود داشته باشید.
    ** بر اساس سابقه آماده شده، حتماً بصورتی منظم اوراق پژوهشی رو در کاور مجزا یا کلاسور قرار بدید که از سردرگمی خواننده کاسته بشه.

    چگونه یک مصاحبه موفق داشته باشیم
    قبل از هر چیزی آیا تا به حال فکر کرده اید که:

    چرا افراد موفق، بزرگ و تاثیرگذار در جهان اکثراً سخنوران ماهری نیز هستند؟
    چرا درباره موضوعاتی که در موردشان علاقه و اطلاعات داریم برای یکی دو نفر از دوستانمان به راحتی حتی برای چند ساعت می توانیم صحبت کنیم ولی وقتی بخواهیم همین مطالب را برای جمع زیادی از مخاطبان بیان کنیم دستپاچه و عصبی می شویم و به دلیل اضطراب حتی فراموش می کنیم چه می خواهیم بگوییم؟
    آیا تا به حال تصور کرده اید که روزی در برابر اجتماع عظیمی از مخاطبان صحبت می کنید و آنها با اشتیاق تمام به صحبتهای شما گوش می دهند و شما نیز همچنان با شور و حرارت سخنرانی می کنید؟
    آیا می دانستید که: صحبت کردن در برابر جمعیت (در اینجا هیئت ژوری)، فقط برای عده خاصی از افراد مشکل نیست و این مساله ای عمومی است، حتی بهترین سخنرانان نیز در ابتدا دچار همین ترس و عدم تسلط بوده اند و توانایی صحبت کردن در برابر جمع استعدادی خدادادی نیست که فقط بعضی ها از آن برخوردارند؛ بلکه با علاقه و تمرین مثل هر توانایی دیگری می توان به مهارتی باور نکردنی در اینباره دست یافت.
    و نیز حتماً باور نمی کنید که آموختن فنون و مهارت یافتن در سخنرانی و مصاحبه حتی یک دهم آنچه عموم مردم تصور می کنند، سخت و دشوار نیست.

    برگرفته از کتاب تکنیک های انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  18. چگونه با مصاحبه دکتری روبرو شویم؟ روز مصاحبه

    مصاحبه دکتری

    ۱- مصاحبه مانند یک برنامه پخش زنده است. شما فقط یک بار فرصت دارید، قدر فرصت خود را بدانید!

     

    ۲- اگر وارد جلسه شدید و با سوالات انگلیسی مواجه شدید مضطرب نشوید. اساتید بعدی سوالات فارسی خواهند پرسید. همچنین ممکن است متنی به شما بدهند و از شما بخواهند که آن را معنا کنید.

    ۳- سعی کنید لوازم زیادی در دست نداشته باشید. لباس مناسب و رسمی بر تن نموده و با روی و مویی به اندازه، آراسته در محل حاضر شوید.

    ۴- هنگام سلام، در چشمان طرف مقابل نگاه کنید و در صورت دست دادن، محکم و با اعتماد به نفس دست دهید.

    ۵- تکنیک چشمان براق: باید در صحبت های شما چهار چیز باشد: نشاط، سر زندگی، امید به پیشرفت و جستجوگری. و همین احساسات باید در لبخند و چشمان شما برق بزند.

    ۶- در طی مصاحبه به ساعت خود نگاه نکنید.

    ۷- تا دقیقه نود بازی کنید. این که شما یک قسمت مصاحبه را بد گذرانده اید نباید باعث شود ناامید شوید. چه بسا رقبایتان همین قدر هم بلد نباشند.

    ۸- عجله نکنید. قبل از جواب به سوالات فکر کنید.

    ۹- تمام وقت بودن دانشجو: توجه داشته باشید که برای یک استاد خیلی مهم است که دانشجوی دکتری به صورت تمام وقت روی پایان نامه خود کار کند و اشتغال به کار می تواند تأثیر منفی بر روی نظر اساتید داشته باشد، البته در صورتی که کار فعلی شما در زمینه ای غیر از تدریس است. داشتن سابقه تدریس، نوشتن و یا ترجمه کتاب و از این قبیل کارهای تحصیلی می تواند به روند مصاحبه شما کمک کند.

    ۱۰- تأمین هزینه تحصیل: یکی از سوالاتی که حتماً مطرح می شود، تأمین هزینه تحصیل شما خواهد بود.
    آیا خودتان سر کار می روید؟ شخص یا اشخاص دیگری هزینه زندگی شما را تأمین می کنند؟ معمولاً در مورد آقایانی که متأهل هستند یا سن نسبتا بالایی دارند طفره رفتن از این سوال ساده نیست و گفتن اینکه شاغل نیستید و دانشجوی تمام وقت خواهید بود با لبخند معنادار اساتید همراه می گردد!

    ۱۱- معرفی داوطلب و سوابق تحصیلی: در ابتدا از دانشجو خواسته می شود که خود را معرفی کرده و به طور مختصر در مورد گذشته تحصیلی خود توضیح دهد. کار معرفی خود را سازمان یافته انجام دهید. سعی نکنید کارها را روی هوا و بدون برنامه انجام دهید. یک سازماندهی نادرست موثر نخواهد افتاد. نام دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پرسیده شده و در مورد پایین بودن بعضی نمرات توضیح خواسته می شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که هر دانشجو در طول تحصیل خود ممکن است به دلایل مختلف از قبیل بیماری، مشکلات شخصی و… نمرات پایین کسب کرده باشد که پاسخ صادقانه در مورد علت این امر می تواند سبب جلب اعتماد اساتید حاضر در جلسه مصاحبه شود. سعی نکنید چهره ای غیر واقعی از خود نشان دهید، نمرات و کارنامه پژوهشی شما بیانگر همه چیز است. می توانید یک پرونده مختصر از اطلاعات مقاطع مختلف تحصیلی تان، سوابق کاری و توانایی های خود تهیه کنید تا در صورت لزوم ارائه نمایید.

    ۱۲- انگیزه داوطلب برای ادامه تحصیل، اهداف علمی و شغلی آینده: سعی کنید نشان دهید که دارای برنامه، رسالت مشخصی، چشم انداز فردی و برنامه مشخص هستید. در مصاحبه مستقیم و غیر مستقیم بگویید که کاملاً هدفدار این مسیر را انتخاب کرده اید و این یکی از گام های آینده شما است. البته این باید واقعیت داشته باشد و گرنه کلامی که واقعیت نداشته باشد نه باور می شود و نه تاثیرگذار است! پس راستگو باشید. به خاطر داشته باشید که داشتن انگیزه، کلید اصلی موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری می باشد. شما توانایی عوض کردن عقیده اساتید را دارید و این امر میسر نمی شود مگر در صورتی که شما علاقه مندی و پیگیر بودن خود را نشان دهید و در پاسخ به سوالات صادق باشید.

    ۱۳- اگر ترم چهارمی هستید و از زمان بندی شما برای دفاع پرسیدند، اکیداً از بیان اینکه من درس داشتم و نرسیدم و… خودداری کنید و بگویید خودتان را می رسانید ان شاء الله. چون اگر قبول بشوید هم واقعا خود را خواهید رساند.

    مصاحبه

    ۱۴- تعداد مقالات ثبت شده در پایگاه های استنادی: روی مقالات علمی پژوهشی خود مانور دهید. پژوهش ها و مقالات شخصی که در حوزه تحقیق شما می باشند در پذیرش شما نقش بسزایی دارند. مقالاتی دارای ارزش در ارزیابی می باشند که در نشریات معتبر منتشر شده باشند. هرکاری هر جایی داشته اید (تدریس، مقاله، همایش، ترجمه، مجله …)، فهرست کنید و از آنها تاییدیه فراهم کنید، یا خودشان را همراه داشته باشید.
    در مجموع چاپ مقالات در مجلات معتبر، نمره معدل و پایان نامه، ارائه کارهای تحقیقی و پژوهشی که خودشان گویای مطلب هستند و نمره کتبی آزمون دکتری مهمترین و مؤثرترین نکات برای قبولی در آزمون دکتری می باشند.

    ۱۵- موضوع مورد علاقه برای رساله دکتری: یکی از سؤالاتی که روز مصاحبه از شما پرسیده می شود، زمینه کاری مورد علاقه شماست. در پاسخ به این سوال هرگز نباید روی موضوع به خصوصی تأکید کنید، همچنین طوری پاسخ ندهید که گویی برایتان مهم نیست روی چه موضوعی کار کنید. بهتر است با پاسخ خود نشان دهید که هر چند روی چند زمینه کاری مسلط هستید، ولی توانایی کار کردن روی موضوعات دیگر را هم دارید (یعنی انعطاف پذیر هستید). اگر حوزه مشخصی در کارهای تحقیقاتی مدنظر شماست و از حوزه هایی است که اساسی و استراتژیک است و مطمئن هستید که روی آن مسلط هستید می توانید بگویید که در زمینه پایان نامه دکتری از همین الان برنامه دارید.
    ۱۶- پذیرش دانشجو در سایر دانشگاهها: گاهی در مورد دیگر انتخاب های شما برای دکتری نیز سوال می شود. در دانشگاهی که اولین انتخاب معرفی شده تان است تا حدی بر روی مسئله تأکید کنند و بحث را کمی کش دهید و نشان دهید که با مزایای آن دانشگاه آشنا هستید. در مورد دو انتخاب دیگر توجیه کوچکی ارائه کنید و از آن رد شوید.

    ۱۷- برخی اساتید تا وقتی آن لفظی که در ذهنشان است گفته نشود، پاسخ را نمی پذیرند. سعی کنید طور دیگری جوابتان را تکرار کنید شاید موفق شوید!

    ۱۸- بدانید که ۵ دقیقه اول مصاحبه بسیار مهم است. پس اقتدار، متانت و اعتماد به نفس خود را در این ۵ دقیقه به رخ بکشید.

    ۱۹- کاری کنید که اساتید احساس نمایند شما رشته و دانشگاه را با علاقه و حساب و کتاب انتخاب کرده اید.

    ۲۰- در تمام طول مصاحبه تنها یک هدف داشته باشید: باید اثبات کنید که کاندیدای با ارزشی برای دوره دکتری هستید. اسیر پاسخگویی صرف به پرسش ها نشوید بلکه در هر پاسخی سعی کنید که حداقل یک دلیل به مصاحبه گر بدهید که شما را برای دکتری انتخاب کند. در هر پاسخی یک امتیاز کسب کنید. خود پاسخ ها مهم نیستند، تاثیر پاسخ ها مهم است. هر سوال را فرصتی بسازید برای بروز توانایی ها، دانایی ها و مهارت های خود. در یک پاسخ به تحقیقات گذشته خود اشاره کنید، در یک پاسخ به نمرات خوب خود در دبیرستان، در یک پاسخ به تجربه کاری، در جوابی دیگر به مهارت های ریاضی و آماری خود. لازم است که قبل از جلسه به مواردی که باید در خلال پاسخ ها به آن اشاره کنید فکر کنید و آن ها را یادداشت کنید. به هر پرسشی به چشم یک فرصت برای اثبات خود بنگرید.

    ۲۱- از اطلاعات خود بهینه استفاده کنید. مواردی را که از شما می پرسند به طرز ماهرانه ( ونه ناشیانه ای) به مواردی که می دانید ربط دهید. فرض کنید از شما سؤالی پرسیده شود که شما جز مختصری از آن نمیدانید. بر همین مطلب تمرکز کنید. شروع کنید به توضیح آن به عنوان یک مقدمه و سعی کنید ارتباطهای ممکن را جستجو کنید. به تدریج مطالب به یادتان می آید و تازه گاهی ابداعاتی هم در همان لحظه می کنید!

    ۲۲- اگر مهارت های زبان و کامپیوتر را دارید و فرصتی پیش آمد، روی مهارت هایتان مانور دهید.

    ۲۳- در جلسه بیشتر بر روی توانمندی های خود مانور دهید و سعی نکنید که نقاط ضعف خود را توجیه کنید. مهم این است که گروه مصاحبه گر درک کند شما توانمندی های خوبی دارید و همه می دانند که هیچ کس جامع و بدون ضعف نیست. در صورت بروز یکی از نقاط ضعف، خیلی راحت و با اعتماد به نفس به مصاحبه کننده توضیح دهید که چطور سعی در برطرف کردن این نقطه ضعف دارید. زیرا برای اینکه انتخاب شوید لازم نیست در همه موارد مذکور قوی باشید .معمولا انتخاب کنندگان دچار خطای کلیشه ای خواهند شد. اگر فرض کنیم که ده فاکتور تصمیم گیری وجود دارد کافی است شما در سه فاکتور قدرتمند ظاهر شوید: مثلا فاکتور زبان، علاقه و مقاله.

    ۲۴- شما باید به نوعی اثبات کنید که روحیه معلمی (برای استاد شدن و تدریس در دانشگا هها)، روحیه محققی (برای انجام تحقیقاتی در حد تز دکتری) دارید. بنابراین در این رابطه امواج فکری خود را به اساتید منتقل نمایید . مثلا نوشتن مقالات، شرکت در کنفرانس ها، طرح ها و حلقه های پژوهشی و سایر موارد.

    ۲۵- راستگویی را به نقطه قوت خود تبدیل سازید. در صورتی که سوالی از شما پرسیده شود که جواب آن را نمی دانید،صادقانه بگویید که در حال حاضر حضور ذهن ندارم. به خاطر داشته باشید که اساتید در صورت شنیدن دروغ و یا اغراق،ذهنیت منفی پیدا می کنند.

    ۲۶- نسبت به سوالاتی که از شما می شود حالت تدافعی به خود نگرفته و ناراحت و دلخور نشوید. در برابر مواردی که فکر می کنید شما را در منگنه قرار داده اند از قبل به راه های فرار فکر کنید. از صحبت ها و سوالات نامعقول عصبانی نشوید!

    ۲۷- اگر جواب سوالی را نمی دانستید اعتماد به نفس خود را از دست ندهید. گاهی اوقات خود سوال کنندگان جواب آن ها را نمی دانند. مهم اعتماد به نفس شما در برخورد با سوالات دشوار است.

    ۲۸- آمادگی سوالات عجیب را داشته باشید و نگران نشوید. اساتید گاهی حس سیزده به دری می کنند و مثلا می پرسند:چرا آمدی این رشته ؟چرا آمدی اینجا؟ به نظرت سنت زیادی کم/زیاد نیست و…آرامش تان را حفظ کنید و بالبخندی متین،متناسب با استاد جواب ندهید/بدهید.

    ۲۹- گاهی اوقات پیش می آید که نفرات قبلی کارشان طول می کشد بنابراین زمان مصاحبه شما به تاخیر می انجامد این باعث می شود که شما عصبی شوید برای جلوگیری از این مشکل همراه خودکتاب های کوچک که جملات کوتاه دارد با داستان های کوتاه بامزه دارد همراه ببرید.

    ۳۰- اشتباه تان را بپذیرید. بی خودی بر خطای تان اصرار نکنید.

    ۳۱- محترم باشید. این ربطی به جلسه مصاحبه ندارد. به طورکلی هیچ کس از تفاخر، آنهم از سوی دانشجو خوشش نمی آید و حق هم دارد. لکن فرق مصاحبه با سایر اوقات اینست که استاد تحقیر شده می تواند شما را رد کند چون هنوز جنبه ارتقا ندارید.

    ۳۲- جدای از محتوای پاسخ های شما به سوالات، نحوه پاسخ گویی مهم است. با اعتماد به نفس، مسلط، علاقه مند، گرم و قوی، و کمی با صدای بلند پاسخ دهید.
    ۳۳- اگر تجارب عملی ارزشمندی دارید بیان نمایید.

    ۳۴- حداقل ۳۰ دقیقه قبل از ساعت شروع مصاحبه در محل حضور داشته باشید. خلوت کردن با خداوند قبل از مصاحبه بسیار آرامش بخش است.

    برگرفته از کتاب تکنیک های انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

  19.  

    کتاب‌ های آموزش مکالمه انگلیسی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین ابزارهای تقویت مکالمه انگلیسی هستند. اکثر این کتب بر اساس هر چهار مهارت اصلی زبان پایه ریزی شده ولی تاکید بیشتری بر مهارت مکالمه دارند.

    هدف اصلی اکثر دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی بزرگسالان که به صورت ترمیک برگزار می‌شوند، تقویت مهارت گفتاری زبان‌آموزان  و تاکید بر پیشرفت زبان آموز در زمینه  مکالمه در قالب کلاسهای گروهی، نیمه گروهی و خصوصی هستند. در آموزشگاههای زبان برای تدریس دوره های آموزشی، کتاب‌های متفاوتی استفاده می‌شوند.

    هر کدام از این کتاب‌ های آموزش مکالمه انگلیسی از شیوه‌های نگارش و نحوه‌های آموزش متفاوت برخوردار می‌باشند و از یکی از دو لهجه بریتیش یا امریکن استفاده می‌کنند. لذا ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مطلب به معرفی این کتاب‌ها در حوزه مکالمه انگلیسی که اکثرا در دوره های آموزشی زبان تدریس می‌شوند، پرداخته‌ایم.

     

    1- مجموعه American English File

     مجموعه American English File  (امریکن انگلیش فایل) مجموعه ای شش سطحی است که توسط انتشارات آکسفورد به چاپ رسیده است. این مجموعه در 6 سطح از ابتدایی تا پیشرفته، با متدلوژی کاملا علمی توسط نویسندگان بنام “کریستینا لاثام کانیگ” و “کلایو آکسندن”  تالیف شده است.

    یکی از بهترین کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی که برای آموزش انگلیسی آمریکایی به بزرگسالان تاکنون منتشر شده است، اين مجموعه است.

     مجموعه حاضر در بسیاری از موسسات آموزش زبان در کشور استفاده می‌شود.

    در سال 2013 نسخه دوم این مجموعه منتشر شد که تغییرات به کار رفته  و به روزرسانی محتوای آن‌ها متناسب با موضوعات روز در آن از مکالمات تا ارائه فایل های دیجیتالی با استقبال گسترده ای از سوی زبان آموزان و معلمان در سراسر جهان رو به رو شد.

    هر کتاب از مجموعه امریکن انگلیش فایل دارای بین 10 تا 12 درس می باشد که در هر درس بیشترین تمرکز روی سه بخش گرامر، واژگان و تلفظ معطوف شده است. یکی از مهمترین نقاط قوت این مجموعه این است که برای تقویت مهارت گفتاری (مکالمه) بسیار مناسب می باشد، هر چند این مجموعه به سه مهارت دیگر (مهارت های شنیداری، نوشتاری و درک مطلب) نیز می پردازد.

    شش سطح مجموعه American English File شامل یک سطح Starter و کتاب های شماره 1 تا 5 هستند که از لحاظ دشواری، سطح Starter پایین ترین سطح و سطح شماره 5 بالاترین سطح می باشند. هر سطح از این مجموعه شامل کتاب دانش آموز (به همراه فابل های صوتی)، کتاب کار (به همراه فابل های صوتی)، کتاب معلم و چند نوع ویدئوی آموزشی می باشد.

     

    American english file

     

     ویرایش سوم این مجموعه توسط انتشارات معتبر Oxford در سال ۲۰۱۹ روانه بازار شد و به مانند ویرایش های قبلی خود با استقبال خوبی از سوی زبان آموزان مواجه گردیده است. ارائه مطلب در 4 سطح از مبتدی تا پیشرفته و با به روز ترین متد آموزشی دنیا صورت می‌گیرد. هر سطح از این کتاب شامل عنوان هایی به روز و متنوع و مرتبط با گرامر و واژگان تدریس شده در هر درس می باشد. کتاب American English File 3rd Edition  تمرکز اصلی خود را بر روی مکالمه می گذارد. 

    در ویرایش جدید درسنامه ها با تغییراتی روبرو شده است که از نمونه های آن می توان به اضافه شدن تمارین آنلاین اشاره کرد. همچنین بخش های ویژه ای هم در کتاب دانش آموز و هم در سی دی همراه با کتاب، برای معلمین جهت آشنایی با روش تدریس و بهره گیری از تمارین، موجود گردیده است.

    انتخاب موضوع متناسب با هر درسنامه کتاب امریکن انگلیش فایل با توجه به پیشنهادات معلمین زبان انگلیسی در نظر گرفته شده است. در ویرایش سوم ابزار های لازم برای مطالعه خودآموز نیز موجود است. زبان آموزان در هر یک از درس نامه ها با موضوعات طبقه بندی شده برای واژگان، مباحث رایتینگ و ریدینگ می توانند هر یک از مهارت های خود در بخش های مختلف را افزایش دهند.

     

     

    American english file new

     

     

    2- مجموعه English File Third Edition

    ویرایش سوم  کتاب های انگلیش فایل English File Third Edition یک دوره شش سطحی آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان است. این مجموعه از انتشارات آکسفورد و براساس سیستم بریتانیایی منتشر شده است. در واقع English File نسخه بریتیش مجموعه American English File می باشد.

     این مجموعه سطوح Beginner – Elementary – Pre-intermediate – Intermediate – Intermediate Plus   – Upper-intermediate  و در بسیاری از آموزشگاههای زبان داخل کشور برای دوره های آمادگی پیش آیلتس مورد تدریس قرار می گردد. در حال حاضر اين مجموعه به روزترين و جديدترين کتاب‌ های آموزش مکالمه انگلیسی  است که مطابق با سيستم بریتانیایی همراه با کتاب کار، فايل صوتي و تصويری و نرم افزار ارائه مي شود. هر کتاب از مجموعه  English  شامل 12 درس می باشد که در یک مرور کلی بر مطالب کتاب به صورت کلی و کاربردی انجام می گیرد.

     

    English file

     

     

    3- سری کتاب‌های Four Corners

    سری کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی Four Corners یک دوره کاملا جدید آموزش انگلیسی با سیستم امریکایی است که در چهار سطح تنظیم شده است و در آموزشگاههای زبان برای تدریس دوره های آموزشی استفاده می‌شود. برخی از موسسات آموزشی نیز این دوره را جایگزین کتاب‌های Interchange و Top Notch نموده‌اند.

     مطالب در کتاب  Four Corners از 12 یونیت تشکیل شده که هر یونیت شامل 4 درس است و درنتیجه کتاب شامل 48 درس می‌باشد. یونیت‌ها شامل فعالیت‌ها، تمرین‌ها و وظایفی مربوط به چهار مهارت اصلی زبان (اسپیکینگ، رایتینگ، ریدینگ، لیسنینگ) و همچنین تلفظ صحیح است. 

     تمرکز اصلی مجموعه Four Corner، بر روی افزایش اعتماد به نفس برای انجام گفتگو و مکالمات روان است. تمرین های Speaking که آخر هر درس ارائه گردیده، زبان آموز را قادر می سازند که از نتیجه تحصیل و میزان پیشرفت خود آگاه گردد.

     

     

    four-coners

     

    4- کتاب‌های سری Headway

    کتاب های سری Headway که یکی از بهترین کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی برای بزرگسالان می‌باشد توسط انتشارات Oxford چاپ شده است.

     New Headway که انگلیسی بریتانیایی تدریس می‌کند، شما را با لهجه زیبای انگلیسی و کلمات مخصوص به آن آشنا می‌کند.

    ویژگی های این مجموعه:

    1- تمرکز دقیق بر گرامر

    2- برنامه تمرینی یکپارچه و متعادل

    3- کسب مهارت های صحبت کردن در دنیایی واقعی (انگلیسی روزمره)

    4- پشتیبانی کامل معلمان با کتاب های معلم

    و غیره

    همین ویژگی‌های ذکر شده باعث شده است که از پرفروش ترین مجموعه های آموزش زبان انگلیسی به شمار بیاید.

    American Headway   همان طور که از اسمش مشخص هست لهجه و کلمات را به صورت انگلیسی آمریکایی به شما آموزش می دهد.

    نکته جالب اینکه این دو با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند و فقط در لهجه با هم متفاوتند و در موارد دیگر به شدت شبیه هم دیگر هستند شاید اسم ها تغییر کرده و یا برخی از ریدینگ ها یا لیسننینگ ها کمی متفاوت هستند با یکدیگر.

    کتاب Headway شامل ۶ سطح از مبتدی تا پیشرفته می باشد: Starter (beginner), Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate  و   Advanced

     

     

    Headway

     

     

    5- مجموعه New American Streamline

    مجموعه New American Streamline یک دوره سه سطحی آموزش مکالمات روزمره زبان انگلیسی با لهجه امریکن است که از انتشارات آکسفورد منتشر گردیده است. این مجموعه در سه سطح Departures – Connections – Destinations تنظیم شده است که سعی در ضروری ترین مکالمات در زندگی روزمره را خواهد داشت.

    هر سطح از این مجموعه از کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی دارای 80 درس می باشد و هر درس هم در زمینه یک موضوع مشخص است (موضوعاتی مثل استفاده از تلفن، در داروخانه، تغییرات، پول و چک…). در هر درس مکالمات و یا متن‌هایی وجود دارد که زبان آموزان می توانند با استفاده از آنها با نحوه بیان مفاهیم مختلف در زبان انگلیسی آشنا شوند. زبان آموزان می توانند برای بهبود مهارت شنیداری خود مهارت (Listening)  به فایل‌های صوتی این مکالمات و متن ها نیز گوش دهند.

    برای هر سطح از این مجموعه کتاب دانش آموز (Student’s Book) به همراه فایل‌های صوتی آن، کتاب کار (Workbook)، کتاب معلم (Teacher’s Book) و ویدئوهای هر سطح از طرف انتشارات آکسفورد ارائه شده است.

     

    Streamline

     

     

    6- مجموعه  Top Notch & Summit

    سری کتاب‌­های Top Notch از کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی ، بار اول در سال 2006 میلادی توسط انتشارات پیرسون لانگمن به چاپ رسید.

     یکی از ویژگی هایی که کتاب تاپ ناچ را محبوب کرده این می‌باشد که این مجموعه برای تمامی سنین از مبتدی تا پیشرفته مناسب می‌باشد. این مجموعه شامل 4 کتاب است که زبان‌آموزان را از سطح A1 به سطح B1 می‌رساند. در ادامه، زبان‌آموزان دو کتاب تحت عنوان  Summit می­‌خوانند که آن‌­ها را از سطح B2 به سطح C1 می­‌رساند.

    یادگیری زبان انگلیسی با استفاده از روشTop Notch ، بسیار جذاب است و زبان آموزان را با موضوعات مطرح شده، سرگرم می‌سازد. این روش، زبان انگلیسی را از طریق استفاده از ابزارهای زبانی متعدد و ایجاد فضای تمرین و البته تکرار آنها، فراموش نشدنی می کند.

    در کتاب‌­های  Top Notch و  Summit سعی شده تا به تمام مهارت­‌های زبان اعم از خواندن، نوشتن، گوش کردن و صحبت کردن پرداخته شود. اما، آنچه شاید بیش از همه مورد توجه قرار گرفته است، مهارت گوش کردن و صحبت کردن است. تمرین­‌های کار محور و واقعی این کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی، زبان‌­آموز را در موقعیت‌­های کاربردی مختلفی قرار می­دهد که به او کمک می­‌کند راجع به مسائل مختلف صحبت کند.

    در این مجموعه کتاب‌­ها، هر فصل با چند هدف مشخص شده آغاز می‌­گردد و در پایان فصل توقع می‌­رود که زبان‌­آموزان به این اهداف دست پیدا کرده باشند.

     از ویژگی­‌های ارزشمند این کتاب‌ها بیان کلمات و جملات کاربردی در مکالمه‌­های کوتاه است. این مکالمات گرامر درس جدید را نیز در خود دارند، و با توجه به کوتاه بودن آن­ها، دانش­‌آموزان می­‌توانند این مکالمات را در کلاس و ظرف مدت کوتاهی حفظ کنند. از دیگر مشخصات مهم این کتاب‌­ها فایل‌­های صوتی است که تقریبا برای تمام بخش‌­های کتاب من جمله مکالمات و متن­های ریدینگ آماده شده‌است.

    در سال 2011، وقتی ویرایش دوم مجموعه کتاب‌­های Top Notch و Summit به چاپ رسید، دو بخش جدید در انتهای کتاب تحت عنوان تقویت گرامر و تقویت نوشتار اضافه شدند. این دو بخش کاستی‌‌هایی که در طول پنج سال استفاده از ویرایش اول کتاب‌­ها احساس شده بود را برطرف کردند.

    ویرایش سوم این مجموعه در سال 2016 انتشار یافته. در ویرایش سوم نیز تغییراتی در زمینه بهبود گرافیک و طراحی کتاب و نیز افزایش تعداد تمرین های دستور زبان دیده می شود.

     یکی از نقاط قوت این مجموعه این است که به تمامی مهارت های چهارگانه (یعنی مهارت‌های شنیداری، گفتاری، درک مطلب و نوشتاری) پرداخته می‌شود.

     

    Topnouch-summit.jpg

     

     

     

    7- مجموعه کتاب‌های Touchstone

    دوره آموزش زبان Touchstone یکی از موفق‌ترین کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی به شمار می‌رود. سری کتاب‌های Touchstone در چهار سطح آموزشی و با استفاده از برنامه درسی کامل و منحصر به فرد، انگلیسی آمریکای شمالی را به زبان آموزان آموزش می‌دهد.

     هدف مجموعه، آموزش انگلیسی طبیعی و آموزش مکالمات روزمره انگلیسی زبانان است. در این مجموعه با استفاده از روش‌ها و استراتژی‌های خاص، همه مهارت‌های انگلیسی در کنار یکدیگر آموزش و تقویت می‌گردد و کمک می‌کند تا زبان آموزان بتوانند به‌راحتی به مکالمات روزمره، رایج و محاوره‌ای مسلط شوند و با اعتمادبه‌نفس درباره موضوعات روز صحبت کنند.

    تاچ استون گرامر، واژگان، و استراتژی‌های مکالمه را برای برطرف ساختن نیازهای زبان‌آموز در زندگی مدرن امروزی آموزش می‌دهد.

     

    Touchstone

     

     

    8-مجموعه کتاب‌های Passages

    کتاب های آموزشی Passages، یکی از مجموعه کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی است که علاوه بر مکالمه به تمام ۴ مهارت اصلی (Listening, Speaking, Writing, Reading) می‌پردازد.

    این مجموعه آموزشی دارای ۲ سطح کامل می باشد، که هر ۲ سطح دارای ۱۲ درس یا Unit هستند. این ۱۲ درس به ۴ بخش تقسیم شده اند که بعد از اتمام هر بخش، قسمتی به نام Review یا دوره وجود دارد که تمامی مطالب گفته شده را برای زبان‌آموزان، به صورت خلاصه، مرور می کند.

    این مجموعه آموزشی، علاوه بر تقویت مهارت های اصلی؛ گرامر، لغات و همچنین تلفظ را به شما آموزش می دهد. اگر مطالب مربوط به گرامر و لغات در یک کتاب و در کنار یکدیگر آموزش داده شود، زبان آموز سریع تر به نتیجه خواهد رسید. زیرا این دو (گرامر و لغات) در کنار یکدیگر، برای تقویت مهارت مکالمه بسیار موثر هستند.

     

    passage

     

    9- مجموعه Speak now

    Speak now یکی از مجموعه کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی از انتشارات آکسفورد است که مهارت های برقراری ارتباط و مکالمه در کلاس درس و یا بیرون از کلاس درس را به زبان آموزان آموزش می دهد.

    نویسنده معروف این سری از کتاب‌ها Jack C.Richards است. پیش از این سری کتاب‌های Interchange, Four Corners, Tactics for Listening , … از این نویسنده منتشر شده است.

    تمرکز اصلی این مجموعه بر روی مهارت‌های گفتاری، شنیداری و تلفظ زبان انگلیسی است که می توان آن را به عنوان یکی از کامل ترین دوره های مخصوص Speaking تلقی نمود. تمامی تمرین های کتاب Speak Now دربردارنده یک بخش Speaking می باشد.

     مجموعه کتاب‌های Speak now در بسیاری از آموزشگاه‌های داخلی برای آموزش مهارت Speaking مورد استفاده قرار می گیرد. این مجموعه کتاب دارای 4 سطح است و هر کتاب از مجموعه Speak Now شامل 32 درس دو صفحه ای با موضوعات متنوع در زندگی روزمره و کاری می باشد.

    نگاهی بر ویژگی های کلیدی این مجموعه می اندازیم:

    1- آموزش نحوه برقراری ارتباط و مکالمه در موقعیت های مختلف در زندگی شخصی و کاری

    2- آموزش صدها موضوع کاربردی در زندگی رومزه

    3- آموزش مهارت شنیداری، تلفظ، لهجه و گرامر، درک مطلب و نگارش

    4- آموزش عبارات و اصطلاحات کاربردی و لغات مخصوص موقعیت‌های مختلف

    5- یادگیری انگلیسی در زندگی واقعی از طریق کلیپ های ویدئویی  کاملا کاربردی و جذاب

     

    speak-now2.jpg

     

    10- مجموعه Interchange

    مجموعه Interchange که توسط استاد برجسته زبان Professor Jack C. Richards پرفسور جک سی ریچارد نوشته شده است، یکی از بهترین کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی در چهار سطح می باشد.

    مجموعه Interchange یکی از قدیمی‌ترین مجموعه هایی است که برای آموزش مکالمه زبان انگلیسی تاکنون به چاپ رسیده است که در بسیاری از موسسات کشور برای آموزش زبان انگلیسی به زبان آموزان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    مجموعه Interchange دارای چهار سطح می باشد که سطح اول سطح Intro است و برای زبان‌آموزانی مناسب است که سطح زبان آنها مبتدی است. سه سطح دیگر Interchange شامل سه سطح اصلی 1 تا 3 (Interchange 1, 2, 3)  می‌باشد. هر سطح از اینترچنج شامل 16 بخش 16 Unit می شود که هر بخش به بخش‌های زبانی متنوعی از جمله مهارت شنیداری، مهارت گفتاری، مهارت درک مطلب (Reading)، مهارت نوشتاری، تلفظ، گرامر… می‌پردازد.

    هر سطح از این مجموعه شامل کتاب دانش آموز به همراه فایل‌های صوتی و نرم افزار آن، کتاب ویدئو به همراه فایل های ویدئویی آن، کتاب کار و کتاب معلم به همراه فایل‌های صوتی و نرم افزار آن می‌باشد.

     

    interchange

     

     

     

    11- مجموعه  New Interchange 

    کتاب‌های این مجموعه در بسیاری از موسسات آموزش زبان و توسط اساتید بسیاری تدریس می‌شود.New Interchange نسخه دوم Interchange است که یکی از موفق ترین کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی در جهان برای زبان آموزان بزرگسال و جوان در سطوح آغازین و متوسط می‌باشد. اين مجموعه شامل پيشنهادات از معلمان و دانش آموزان سراسر جهان است.

    در هر درس به بررسی یک موضوع خاص پرداخته است. درس‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و با ارائه‌ متن و تمرین‌های متنوع سعی در آموزش مهارت های اصلی و واژگان زبان انگلیسی به شیوه‌ای جذاب را دارد.

     مجموعه حاضر درچهار سطح براي، بزرگسالان و نوجوانان مي باشند. هر واحد از هر سطح به آموزش دستور زبان انگليسي، توسعه مهارت‌هاي صحبت کردن و گوش دادن پرداخته است. از ويژگي‌هاي اين مجموعه برنامه درسي مرتبط، آموزش دستور زبان، آموزش لغت و آموزش تلفظ است. اين مجموعه همانند ويرايش‌هاي قبل، داراي 4 سطح مختلف است.

     اين مجموعه با تاکيد بر مهارت‌هاي Speaking و Listening به پيش مي رود. محتوا از طريق CD همراه کتاب در اختيار زبان آموز قرار مي‌گيرد. اين مجموعه بيشتر مي‌خواهد زبان آموز را به گونه اي بار بياورد که در موقعيت هاي مختلف توانايي گفت وگوهاي ساده را بدون هيچ مشکلي داشته باشد. البته در اين مجموعه 4 جلدي، دايره واژگان و گرامر فرد نيز افزايش پيدا مي‌کند.

     

    new interchange

     

     

    12- مجموعه Viewpoint

    سری کتاب های View Point یک مجموعه دو سطحی برای آموزش زبان انگلیسی به بزرگسالان و جوانان است که زبان آموز را از سطح بالاتر از متوسط به پیشرفته می رساند. این کتاب بسیار جذاب است زیرا زبان‌آموز می‌تواند با استفاده از ایده‌های جالب آن،  زمان صحبت کردن خود را در کلاس افزایش دهد.

    این انتشارات چهار سطح اصلی با عنوان Touchstone و دو سطح در سطوح پیشرفته تر با نام View   Point  منتشر نموده است که به عنوان مرجع تدریس در بسیاری از آموزشگاههای داخل و خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

    مجموعه دو سطحی View Point معمولا در آموزشگاههای زبان پس از دوره تاچ استون برای آموزش در سطوح پیشرفته تر مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است تیم نویسنده این کتاب ها و مجموعه Touchstone مشترک هستند.

     هر سطح از این سری کتاب ها شامل 12 درس می‌باشد که موضوعات متنوعی در تمامی مهارت‌ها را به زبان آموز آموزش خواهد داد. براساس تحقیقات و بررسی‌های صورت گرفته از سوی دانشگاه کمبریج تاچ استون و ویو پوینت تا حد امکان زبان انگلیسی واقعی در زندگی روزمره را آموزش می‌دهد.

    این دوره به زبان‌آموز کمک می‌کند تا دانش مکالمه خود را تقویت ساخته تا از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار شود.

     

    viewpoint

     

     

    13- مجموعه English Eight

    این مجموعه نخستین مجموعه از کتاب های آموزش مکالمه انگلیسی در کشور است و تولید محتوی این کتاب به همت معاونت آموزشی جهاددانشگاهی و با محوریت جهاددانشگاهی واحد قزوین و مشارکت تعدادی از واحدهای جهاددانشگاهی انجام شده است. این مجموعه کتاب‌های آموزش زبان با عنوان Eight و با هدف آموزش زبان انگلیسی به جوانان و بزرگسالان نگاشته شده است.

    کتاب‌های آموزشی Eight در کنار آموزش مهارت‌های ۴ گانه زبان انگلیسی، این زبان را به زبان دوم زبان آموزان تبدیل می‌کند و آنها را برای آزمون‌های بین المللی مانند IELTS,TOFEL و … آماده می‌سازد. این مجموعه دارای کلیه استانداردهای اتحادیه اروپا است (CEFR) و بر مبنای بانک اطلاعاتی جامعی نکاشته شده است که سطوح ابتدایی تا پیشرفته آموزش زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

    در آغـاز هـر درس، بخش با عنوان Warm-Up قرار گرفته که مخاطب را از لحاظ ذهنی آماده یادگیری درس می‌نماید. همچنین در آخر هر دو درس، بخشی تحت عنوان Check Point وجود دارد که امکان مرور مطالب زبانی تدریس شده برای زبان‌آموز را فراهم می‌آورد.

    از مزیت‌های اختصاصی این کتاب آموزشی زبان بخشی با عنوان PRACTICE TIME است؛ این بخش امکانی را فراهم می‌آورد تا فراگیران در خارج از کلاس فعالیت‌های زبانی خود را در محیط واقعی ادامه داده و فرصت بیشتری برای استفاده کاربردی از زبان انگلیسی داشته باشند. با هدف بالابردن توانایی نوشتاری فرا گیران، تمرینات Writing مورد توجه ویژه قرار گرفته و زبان‌آموزان سطوح پایه تا پیشرفته برای مکاتبات رسمی و آزمون‌های بین المللی آماده می‌شوند.

     

    eight book

     

     

    جمع‌بندی از نظر مایگریشن اسکیلز

    یکی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین گام‌های یادگیری مکالمه انگلیسی، انتخاب بهترین مواد آموزشی است. اما اینکه چه کتابی بهترین کتاب در زمینه مکالمه زبان انگلیسی است، قطعا جوابی ندارد. بهترین کتاب کاملا وابسته به سطح زبان شما، نوع یادگیری و نوع هدف شماست.

    آیا می‌خواهید زبان را به‌صورت عمومی تا سطح متوسط یاد بگیرید یا می‌خواهید زبان را برای آزمون‌های بین المللی مانند آیلتس و تافل بیاموزید؟ یا …؟ جواب این سوالات را باید قبل از شروع به یادگیری برای خود تعیین کنید.

    اگر تمایل به مطالعه منابع مکالمه عمومی انگلیسی دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

     

    • Like 1
[[Template core/front/global/mobileNavigation is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]